首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
There were several reasons why the Industrial Revolution started in Great Britain rather than in France, the other great powers
There were several reasons why the Industrial Revolution started in Great Britain rather than in France, the other great powers
admin
2012-09-19
61
问题
There were several reasons why the Industrial Revolution started in Great Britain rather than in France, the other great powers of the day. In the first place, Britain had the money necessary to finance the larger enterprises. England’s supremacy on the seas had encouraged commerce, and Englishmen had been accumulating wealth through their commerce and industry. The newly rich class in that country was not the aristocratic(贵族的)group, but merchants and businessmen who were willing to devote themselves to industry and scientific agriculture. The wealth of France, on the other hand, was largely in the hands of the nobility, and they were not willing to do the necessary work to develop industry.
In the second place, Great Britain had undertaken very early the manufacturing of inexpensive and more practical products for which there would be ever-growing demand from the people, especially the new middle class. On the other hand, France produced articles in the luxury class. These could never be turned out in quantities because they demanded individuality. England was the producer of goods that were produced in quantities, and if she could find a cheaper means of producing them, her markets would grow. So she was ready for methods that would make it possible to manufacture in large quantities.
In the third place, for a long time England had large numbers of semiskilled workers. When the feudal system broke down in England and the manors(领地)were turned to sheep rising, numbers of Englishmen went to the towns. There they engaged in weaving, making shoes, woodcarving and many other occupations that developed skills. When the industrial revolution began, these men were available for the work on the new machines. Moreover they were free men who could move from place to place as the need for workers arose. This had not been the case in France, which was still chiefly an agricultural country with peasants bound to their masters in many ways so they could not easily move to the cities.
In the fourth place, coal was abundant in Great Britain, and a large amount of this cheap fuel was necessary for running the factories. There was coal in northern France, too, but France was late in tapping such resources because nearly everyone depended directly or indirectly on farming for his living.
What can be inferred from the passage?
选项
A、The demand for luxury goods was limited in French.
B、Industrial Revolution was the result of the interaction of various factors.
C、French people were engaged in industry and commerce before the Industrial Revolution.
D、Coal was very important to people’s life before the Industrial Revolution.
答案
B
解析
全文是在说明工业革命首先在英国发生而不是在法国发生的几个原因,所以可知工业革命的发生是几个因素共同作用的结果,所以选B)。由文章可知法国没有限制生产奢侈品,所以A)不对;C)和文章内容相反;第四段是说煤对工厂的重要性,并没有提到对人民生活的重要性,所以D)不对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5q57777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Haveyoueverwonderedwhatourfutureislike?Practicallyallpeople【C1】______adesiretopredicttheirfuture【C2】______People
Askedtonametheirfavoritecity,manyAmericanswouldselectSanFrancisco.SanFranciscobeganasa【S1】______Spanishoutpost
By2010,halftherecoverablematerialinBritain’sdustbinswillberecycled--that,atleast,wasthetargetsetbyChrisPat
America’sFavoriteFoodsYoumayhaveheardthatAmericanslikehotdogsandhamburgersbestofallfoods.Well,farmersand
America’sFavoriteFoodsYoumayhaveheardthatAmericanslikehotdogsandhamburgersbestofallfoods.Well,farmersand
A、May29th.B、June29th.C、July29th.D、April29th.B数字推理题。四个选项都是表示日期的名词,因此提问点必定是日期。此题是一道简单的计算题,做题的关键在于听清楚问题中给出的前提条件是学期从8月29日开始,
Manypeoplewronglybelievethatwhenpeoplereacholdage,theirfamiliesplacetheminnursinghomes.Theyareleftinthehan
Likefinefood,goodwritingissomethingweapproachwith【B1】______andenjoyfromthefirsttastetothelast.Andgoodwriters
A、It’sratherexpensive.B、It’stoosmallfortheman.C、Ithasplentyoflight.D、Itdoesn’thavemanyclosets.C细节题。从上题的分析可以推测
随机试题
__________是一种命令式票据,通常由商业信用活动中的卖方对买方或买方委托的付款银行签发.要求买方于规定日期支付货款。
一般情况下,无差异曲线的特点是()
肝门脉高压症食管静脉曲张破裂出血最易并发
下列荷载中,属于永久荷载的是()。
①第一本防水平装书还将拥有强大的防伪功能 ②澳大利亚的银行现在已经使用该项技术来延长纸币的使用寿命,同时减少伪造的风险③英国出版商近日透露,世界上第一本防水平装书有望明年夏天上架销售④书的外面还有一层防撕毁的坚韧的聚合物涂层,整本书
(2014青海32)民主化、信息化、全球化浪潮叠加,思想观念的裂变塑造了一个时代生机蓬勃的心灵图景,也提示我们,多元时代更需要凝聚共识,当观点_______,看法不尽相同时,共识是社会交流的基础。但多元并非意味着正确的价值不复存在,包容也不意味着可以___
李渔晚年创作的()是中国古代戏曲理论的集大成之作。
设函数y=1/(2x+3),则y(n)(0)=______.
1.在考生文件夹下创建一个名为“订单管理”的数据库,并将已有的employee和orders两个表添加到该数据库中。2.为orders表建立一个按降序排列的普通索引,索引名为je,索引表达式为“金额”。3.在“订单管理”数据库中新建一个
What’stheaverageincreaseperyearofforeignstudentpopulationintheperiodbetween1985and1990intermsofpercentage?
最新回复
(
0
)