首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Supreme Court’s decisions on physician-assisted suicide carry important implications for how medicine seeks to relieve dying
The Supreme Court’s decisions on physician-assisted suicide carry important implications for how medicine seeks to relieve dying
admin
2013-07-02
64
问题
The Supreme Court’s decisions on physician-assisted suicide carry important implications for how medicine seeks to relieve dying patients of pain and suffering.
Although it ruled that there is no constitutional right to physician-assisted suicide, the court in effect supported the medical principle of "double effect", a centuries-old moral principle holding that an action having two effects — a good one that is intended and a harmful one that is foreseen — is permissible if the actor intends only the good effect.
Doctors have used that principle in recent years to justify using high doses of morphine(吗啡)to control terminally ill patients’ pain, even though increasing dosages will eventually kill the patient.
Nancy Dubler, director of Montefiore Medical Center, contends that the principle will shield doctors who "until now have very, very strongly insisted that they could not give patients sufficient medication to control their pain if that might hasten death".
George Annas, chair of the health law department at Boston University, maintains that, as long as a good doctor prescribes a drug for a legitimate medical purpose, the doctor has done nothing illegal even if the patient uses the drug to hasten death. "It’s like surgery," he says. "We don’t call those deaths homicides(杀人者)because the doctors didn’t intend to kill their patients, although they risked their death. If you’re a physician, you can risk your patient’s suicide as long as you don’t intend their suicide. "
On another level, many in the medical community acknowledge that the assisted-suicide debate has been fueled in part by the despair of patients for whom modern medicine has prolonged the physical agony of dying.
Just three weeks before the Court’s ruling on physician-assisted suicide, the National Academy of Science(NAS)released a two-volume report, Approaching Death: Improving Care at the End of Life. It identifies the undertreatment of pain and the aggressive use of "ineffectual and forced medical procedures that may prolong and even dishonor the period of dying" as the twin problems of end-of-life care.
The profession is taking steps to require young doctors to train in hospitals, to test knowledge of aggressive pain management therapies, to develop a medicare billing code for hospital-based care, and to develop new standards for assessing and treating pain at the end of life.
Annas says lawyers can play a key role in insisting that these well-meaning medical initiatives translate into better care. "Large numbers of physicians seem unconcerned with the pain their patients are needlessly and predictably suffering, to the extent that it constitutes systematic patient abuse. " He says medical licensing boards "must make it clear that painful deaths are presumptively ones that are incompetently managed and should result in license suspension. "
We learn from the passage that______.
选项
A、doctors never increase drug dosages to control their patients’ pain
B、it is still illegal for doctors to help the dying end their lives
C、the Supreme Court strongly opposes physician-assisted suicide
D、patients have no constitutional right to commit suicide
答案
B
解析
推理判断题。文中第二段第一句话提到尽管最高法院裁定,没有宪法权利支持医生帮助病人自杀的行为,但实质上,法院支持了医学界的“双效”原则。也就是说事实上,医生帮助病人自杀这种行为是不合法的。由此推断出[B]项正确,[C]项错误。第三段说医生曾用大剂量吗啡来控制的是晚期病人的病痛,而非所有病人,选项[A]错误;[D]项在文中找不到依据。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5qn7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Wheretheyshouldmove.B、Howtonegotiatewiththelandlord.C、Howtofighttheincrease.D、Whethertoacceptanincreasein
Manlivesincommunities.Hissocialexistencerestrictshis【B1】______incertaindirectionsandextendsitinothers.Society【B
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffordtomakecostlyadvertisingmistakesiftheywantt
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffordtomakecostlyadvertisingmistakesiftheywantt
Withtherecentrapidadvancesininformationtechnologies,educationalresearchersateverylevelandinevery【B1】______haved
IntheUnitedStates,thefirstdaynurserywasopenedin1854.Nurserieswereestablishedinvariousareasduringthe【C1】______
Mostpeoplewouldbe【C1】______bythehighqualityofmedicine【C2】______tomostAmericans.Thereisalotofspecialization,a
Ironically,intheUnitedStates,acountryofimmigrants,prejudiceanddiscriminationcontinuetobeseriousproblems.Therew
Althoughtheymaynotdiefromlackoflove,adultsalsoneedagreatamountofaffectionand【B1】______.Inthepast,manypeopl
A、Theclimate.B、One’ssocialposition.C、Thematerialsavailable.D、Familysize.D选项A,B,C都是文中提到的决定人们住什么样的房子的因素,只有D未被提到。
随机试题
胸胁支满,心下痞闷,胃中有振水音。脘腹喜温畏冷,泛吐清水痰涎,饮入易吐,口渴不欲饮水,头晕目眩,心悸气短,食少,大便或溏,形体逐渐消瘦,舌苔白滑,脉弦细而滑。治宜当选
“T”代表的碱基是
《传染性非典型肺炎疫情监测方案》规定,农村医疗机构及其医务人员发现传染性非典型肺炎病人或者疑似病人时,向当地县(区、市)疾病预防控制机构报告疫情的时限是
下列疾病脑脊液中,均以淋巴细胞增高为主,但除外
建设工程项目管理,是指自项目开始至项目完成,通过项目策划和项目控制,实现项目的费用目标、进度目标和质量目标。对此,下列理解中正确的是()。
()的观点作为马克思主义哲学的基本观点,在马克思主义哲学中占有重要地位。
()是20世纪40年代由美国劳工部设计的综合式职业性向测验
在Linux中,下列(49)可以获得任何Linux命令的在线帮助。
控件是窗体上用于显示数据、【】和装饰窗体的对象。
Wheredidtheconversationmostprobablytakeplace?
最新回复
(
0
)