首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The amount of floating plastic trapped in a north Atlantic current system hasn’t got any bigger in 22 years, despite more and mo
The amount of floating plastic trapped in a north Atlantic current system hasn’t got any bigger in 22 years, despite more and mo
admin
2013-09-07
47
问题
The amount of floating plastic trapped in a north Atlantic current system hasn’t got any bigger in 22 years, despite more and more plastic being thrown away. Since 1986 students taking samples of plankton(浮游生物)in the Atlantic and Caribbean Oceans have also noted when their nets caught plastic litter. Kara Lavender and colleagues at the Sea Education Association in Woods Hole, Massachusetts, analysed the data, and found that of 6136 samples recorded, more than 60 per cent included pieces of plastic, typically just millimetres across. The areas of highest plastic concentration are within the north Atlantic sub-tropical gyre(环流), where currents gather the litter.
Lavender and her team were surprised to find that the amount of floating plastic had not increased in the gyre. Although it has been illegal since the 1970s for ships to throw plastic overboard, Lavender thinks that the overall rate of plastic rubbish reaching the ocean will have increased, given the fivefold increase in global production of plastic since 1976. "Where the extra plastic is going is the big mystery," she says. Plastic resists bio-degradation and can last decades or more in the ocean. Eventually sunlight and wave motion break it into smaller pieces, which can be harmful to marine life—blocking the stomachs of fish and seabirds, for example.
Some experts suggest that the plastic might be degrading into pieces small enough to pass through the 0.3-millimetre-mesh nets used in the study, or becoming coated in biofilms and sinking out of range of the nets. However it is unclear why the rate of degradation during the study period should have increased to offset the extra plastic going into the ocean. Lavender says it is unlikely that ocean currents are pushing plastic out of the gyre, although Simon Boxall of the National Oceanography Centre in Southampton, UK, who wasn’t involved in the study, disagrees. He says the Atlantic gyre has an exit strategy in the form of the Gulf Stream. We’ve seen high levels of plastic in the Arctic." he says.
Wherever it is going at the moment, the plastic on our oceans will eventually be broken down into microscopic pieces and individual molecules whose environmental effect is unknown. "The million-dollar question is, is it causing any damage?" says Boxall.
"When plastic particles get so small are they just like fibre going through the system? Some studies suggest that persistent chemicals in newer plastics function as endocrine(内分泌)disruptors and simulated hormones." And this fine-grained plastic is very long-lived. "The depressing thing is it’s likely to remain in the oceans essentially forever," says Lavender.
According to Lavender, newer plastics can be broken down into microscopic particles that
选项
A、benefit the marine life
B、are threats to the ocean
C、stay in the ocean for long
D、are harmless to the system
答案
C
解析
解题关键要弄清microscopic particles有什么特点。最后一段倒数第2句中的fine-grained plastic“细小的塑料”指的就是题干中的microscopic particles,可知这些颗粒存在的时间会非常长久。而文章最后一句又提到,这些颗粒有可能永远留在大海里。最后可知,本题应选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5r97777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
TheAmericanideaofrespectinghumanrightscamefromseveralsources.First,thecolonistshadbeen【B1】______oftheirrightsi
A、Theirtastymeat.B、Theprincipleoftheirdefensesystemagainstdisease.C、Theirsolidskin.D、Theprincipleoftheirbirth
Youdon’thavetobe18:GoingtocollegeasanadultEverysooften,especiallywhenI’mfeelingdown,Itakeoutmyoldco
Inmyopinion,playingvideogames______(既花费大量的时间也有害).
McDonald’s,Greggs,KFCandSubwayaretodaynamedasthemostlitteredbrandsinEnglandasKeepBritainTidycalledonfast-fo
A、Itwillpaymorethanthepresentone.B、Itwillofferabiggeroffice.C、Itwillrequireworkingextrahours.D、Itwillinvol
Mountainclimbingisbecomingapopularsport,butitisalsoa【B1】_____dangerousone.Peoplecanfall;theymayalsobecomeil
A、Theywilldefinitelybuyanewcar.B、Theywillnotbuyanewcarbecausetheydon’thaveenoughmoney.C、Theywillbuyanew
Withgraduateunemploymentatitshighestformorethanadecade,thelureoftheparentalnesthasneverbeenstronger.Butspo
Everyotherweekitseemsanewstudycomesoutthataddstoouralready-formidablestoreofparentalworries.Butevenbythose
随机试题
简述流行的三方面含义。
妊娠高血压综合征的病因学说中,下列哪项与之无关
背景资料:某高速公路全长120km,设计行车速度100km/h,双向四车道。其中有一座分离式隧道,隧道左线起讫桩号为ZK2+815~ZK3+880,全长1065m;右线起讫桩号为YK2+840~YK3+750,全长910m。隧道最大埋深400m
符合开立一般存款账户、专用存款账户和临时存款账户条件的,银行应办理开户手续,并于开户之日起()个工作日内向中国人民银行当地分支行备案。
检验检疫机构对代理报检单位实行年度审核制度。()
关于系统抽样正确的是()。
【2018下】材料:高一女生马英前几天向班主任廖老师倾诉了自己的烦恼。她感觉自己喜欢上了班里的男生周勇。上课时,她总是走神,不由自主地看周勇在干什么;下课后,她的目光总是跟随周勇的身影,如果看不到周勇,她就会心神不定,看不进去书。她对自己目前的状况非常忧
儿童期心理发展出现的危机主要来源于()
在现实经济生活中,一个生产者生产的商品卖不掉,它的生产就无法继续进行。请用简单商品经济基本矛盾的理论分析这一现象。
WhichofthefollowingisNOTmentionedasaregularitemonthewoman’sfast-fooddiet?
最新回复
(
0
)