Recently, a survey was done among 288,000 students, which shows that today’s traditional-age college freshmen are "more material

admin2020-09-27  10

问题     Recently, a survey was done among 288,000 students, which shows that today’s traditional-age college freshmen are "more materialistic and less altruistic (利他主义的)" than at any time in the 19 years of the poll (民意调查).
    Not surprisingly, in these hard times, the students ’ major purpose "is to be financially well off. Developing a meaningful philosophy of life is less important than ever. " It follows then that today the most popular course is not literature or history but accounting.
Interest in teaching, social service and the "altruistic" fields is at a low. On the other hand, enrollment in business programs, engineering and computer science is way up.
    That’s no surprise either. A friend of mine (a sales representative for a chemical company) was making twice the salary of her college instructors in her first year on the job—even before she completed her two-year associate degree.
    Though it’s true that we all need a career, it is equally true that our civilization has accumulated an incredible amount of knowledge in fields far beyond our own and that it will be better for our understanding of these other contributions—either scientific or artistic.
    Similarly, it is true that, in studying the diverse wisdom of others, we learn how to think. More importantly, perhaps, education teaches us to see the connections between things, as well as to see beyond our immediate needs.
    Weekly we read of unions who went on strike for higher wages, only to drive their employer out of business.  No company; No job.  How shortsighted in the long run!
    But the most important argument for a broad education is that in studying the accumulated wisdom of the ages, we improve our moral sense. I saw a cartoon recently which shows a group of businessmen  looking puzzled as they sit around a conference table; one of them is talking on the intercom (对讲机) : "Miss Baxter," he says, "could you please send in someone who can distinguish right from wrong?"
    From the long-term point of view, that’s what education really ought to be about.
The students ’ criteria (标准) for choosing their majors today are largely based on________.

选项 A、their own understanding of the courses
B、the financial goals they seek in life
C、the influence of their instructors
D、the vast potential for the future educational development

答案B

解析 细节理解题。根据第二段第一句“毫不奇怪,在这些困难时期,学生的主要目的是使经济状况好起来。”可确定B项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/5tLq777K
0

最新回复(0)