首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
British universities, groaning under the burden of a huge increase in student numbers, are warning that the tradition of a free
British universities, groaning under the burden of a huge increase in student numbers, are warning that the tradition of a free
admin
2015-12-31
27
问题
British universities, groaning under the burden of a huge increase in student numbers, are warning that the tradition of a free education is at risk. The universities have threatened to impose an admission fee on students to plug a gap in revenue if the government does not act to improve their finances and scrap some public spending cutbacks.
The government responded to the universities’ threat by setting up the most fundamental review of higher education for a generation, under a non-party troubleshooter (调停人),Sir Ron Dearing.
One in three school-leavers enters higher education, five times the number when the last review took place thirty years ago.
Everyone agrees a system that is feeling the strain after rapid expansion needs a lot more money—but there is little hope of getting it from the taxpayer and not much scope for attracting more finance from business.
Most colleges believe students should contribute to tuition costs, something that is common elsewhere in the world but would mark a revolutionary change in Britain. Universities want the government to introduce a loan scheme for tuition fees and have suspended their own threatened action for now. They await Dearing’s advice, hoping it will not be too late—some are already reported to be in financial difficulty.
As the century nears its end, the whole concept of what a university should be is under the microscope. Experts ponder how much they can use computers instead of classrooms, talk of the need for lifelong learning and refer to students as "consumers".
The Confederation (联盟) of British Industry, the key employers’ organization, wants even more expansion in higher education to help fight competition on world markets from booming Asian economies. But the government has doubts about more expansioa The Times newspaper agrees, complaining that quality has suffered as student numbers soared, with close tutorial supervision giving way to "mass production methods more typical of European universities".
What was the percentage of high school graduates admitted to universities in Britain thirty years ago?
选项
A、About 15%.
B、20% or so.
C、Below 10%.
D、Above 30%.
答案
C
解析
本题是一判断推算题。问30年前英国中学毕业生上大学的比率是多少。我们很难从文中直接找到答案。但是文中有提示信息,只不过需要我们稍微分析计算一下即可。文中第三段告诉我们:“三个人中就有一个在中学毕业后进入高等学校。这个数字是30年前那次统计时数量的5倍。”这句话清楚地告诉我们,30年前,进人高等学校的中学毕业生15个人中才有1个,即不到7%。所以,本题的正确答案应是C“低于10%”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/66PO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Oneofthedrivingforcesoftoday’sglobalizationis______.Technologyhasbeenadrivingforceoftheincreasedflowsofgo
Fromthepassageweknowthattheincreaseduseofcarswill______.Whichofthefollowingispracticalbutonlymakesamargin
Thepopulationexplosionwillleadto______.Urbanizationcancauseenvironmentalproblemsbecause______.
ManyAmericanparksgivefreeconcertsontheirlawnsbecausethey______.Forsemi-professionalartists,performingbeforethe
Man:Youlookdepressed.What’seatingyou?Woman:Ourdog.He’smissingthesethreeweeks.Man:Oh,Iknowhowyoufeel.There
ItseemslikeAmericansusecreditcardsforeverything.It’saloteasiertospendmoneythatyoudon’tsee,isn’tit?ManyAme
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeaningsofthousandsofeverydayperceptions,thebases【
Itisdifficulttoimaginewhatlifewouldbelikewithoutmemory.Themeaningsofthousandsofeverydayperceptions,thebases【
Lifeneartheshoreeverywhereisaffectedbythetides,whichcomeandgotwiceeachdayinacycleofabouttwelve-and-a-half
Would-belanguageteacherseverywherehaveonethingincommon;theyallwantsomerecognitionoftheirprofessionalstatusand
随机试题
钩体病首剂青霉素治疗后2~4小时突起发冷、寒战、高热,全身痛及头痛,心率、呼吸加快,严重者发生休克钩体病患者早期出现高热、全身酸痛的机制是由于
患者,女,38岁。眩晕,自汗;心悸,失眠,多梦,腹胀便溏,食少,体倦,面色无华。其病理变化是
A.凡未被病原微生物污染的区域B.经灭菌处理且未被污染的区域C.用物理方法清除物体表面的污垢D.通过物理或化学方法灭菌后保持无菌状态的物品E.经过灭菌处理但又被污染的区域无菌区()
长江中游某河段为典型的汊道浅滩,经常出现碍航现象,严重影响船舶航行安全,必须进行治理。采取的工程措施为护滩和筑坝。某施工单位承担了该整治工程的施工任务,并按照设计文件的要求进行施工,当完成系结压载软体排护底分项工程后,施工单位要求监理工程师进行质量评定,监
小学生根据课文描述想象出雷锋叔叔的模样,这属于()。
奥组委总部设在()。
在一些没有护堤常识的人看来,那细小的裂缝也许是_______的,老农也_______太大惊小怪了吧。填入横线部分最恰当的一项是()。
WTO的服务贸易规则中规定的商业存在是指服务提供者在外国建立商业机构,为消费者服务。()
在信息系统工程监理过程中,专家发挥了重要的作用和价值。以下_________不属于专家的职责。
A、Hesoldhisinventiontomakemoney.B、Hepreferredinventiontoteaching.C、Hewashonoredwithanawardforhisteachingmet
最新回复
(
0
)