首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Stonehenge Stonehenge (英格兰南部的巨石阵), the mysterious ring of ancient monoliths (独块石) from the dawn of Britain’s proud civilizat
Stonehenge Stonehenge (英格兰南部的巨石阵), the mysterious ring of ancient monoliths (独块石) from the dawn of Britain’s proud civilizat
admin
2011-01-05
90
问题
Stonehenge
Stonehenge (英格兰南部的巨石阵), the mysterious ring of ancient monoliths (独块石) from the dawn of Britain’s proud civilization, could be the work of a central European immigrant, archaeologists said not long ago in a shock statement(令人震惊的声明). An early Bronze(青铜)Age(青铜时代) archer(射手), whose grave was discovered near the stone circle last year may have helped build the monument. (46) Or he might have been brought up in a region neighboring Switzerland (瑞士) , such as southern Germany or western Austria.
The archer "would have been a very important person in the Stonehenge area. " said Andrew Fitzpatrick, Wessex Archaeology’s project manager. "It is fascinating to think that someone from abroad could have played an important part in the construction of Britain’s most famous archaeological site".
The 4000-year-old man was identified as an archer because of the flint(遂石) arrowheads(箭头) found by his body, along with other artifacts(史前古器物)belonging to the beaker Culture (青铜时代宽口陶器人文化) in the Alpsa (阿尔卑斯上) during the Bronze age. (47) Though it could be coincidence that the man lived close to Stonehenge at about the time the great stones were put in place, archaeologists suspect that he was involved in constructing the monument. The archer, dubbed(被称为)"The King of Stonehenge" by the British press, lived around 2300 BC, about the time the great stone circle was formed in Amesbury, 120 kilometers southwest of London.
The splendid artifacts found in his grave indicated he was a man of wealth, leading archaeologists to speculate he was an important dignitary(高贵人物) involved in the monument’s creation. Stonehenge was built about the time the rich Breaker Culture came to Britain. (48)
(49) He was strongly built but suffered an accident a few years before his death that severed(截断、切断) his left kneecap. Truman said the cause of death was not known, but it could have been a bone infection caused by his leg injury. Archaeologists also found the grave of a younger man, aged 20 to 25, nearby. (50) This indicated they were related and were possibly father and son. Tests on the younger man’s tooth enamel(珐琅) showed that he grew up in Britain. The archaeologists thus speculated the archer lived in Britain for many years and had a family, and was not just passing through.
A. And tests on the chemical components of his tooth enamel showed he grew up in the region that is now known as Switzerland.
B. He and the archer shared an unusual bone structure in their feet.
C. Stonehenge will remain mysterious for many centuries to come.
D. The artifacts found in his rich grave, discovered about 5 kilometers from Stonehenge, and indicated he was obviously a very prominent man.
E. The archer was between 35 and 45 years old when he died.
F. And people of that time would have been able to communicate in early Celtic tongue.
选项
答案
A
解析
本题考查的是对上下文之间的意义关系的理解。第一段最后一句有一个连词引导的从句Or he might have been brought up in a region neighboring Switzerland,这说明该句是一个“或甲或乙的结构”,也就是说前面空格中的句子应该含有the archer来自另一地区的内容,6个选项中只有A符合。另外,从代词的上下文照应关系来看,两个句子中的he都与上文中的the archer相照应。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/66Qd777K
本试题收录于:
职称英语理工类C级题库职称英语分类
0
职称英语理工类C级
职称英语
相关试题推荐
TheWorld’sBest-SellingMedicineSinceancienttimes,peopleallovertheworldhaveusedwillowtostoppain.Thewillowt
IsYourChild’sStomachPainAllinHisHead?Weallknowtherearetimesthatkidsseemtocomplain【C1】______astomachache
Thegovernmentproposedchangestothevotingsystem.
A.wherefewerpeoplediefromheartproblemB.whethertheyhavetheriskofheartattack,heartfailureorstrokeC.wouldpro
AntsasaBarometerofEcologicalChangeAtpicnics,antsarepests.Buttheyhavetheiruses.Inindustriessuchasmining,
KnowingYourRealPersonalityfromSleepingPositionsEveryonehasgottwopersonalities—theonethatisshowntotheworld
TheweatherisaconstantsubjectofconversationinBritain.
Accordingtothepassage,killinginsectsandbacteriapresentinfoodsbyirradiatingisnotcompletelyapprovedbytheUSgove
Holonyak’scolleaguesthoughthewouldfailinhisresearchonLEDsatthetimewhenhestartedit.Holonyaksaidthatyoushou
Ournewhouseisonthefirstfloor.
随机试题
男性,58岁,进行性贫血,消瘦、乏力半年,有时右腹隐痛,无腹泻。查体:右中腹部扪及肿块,肠鸣音活跃。下列各项检查可明确诊断的是
怎样培养学生的创造性思维?
药品有效期内保持不变的是其
具有清热利湿,利胆退黄之效,治湿热黄疸的药对是()
某镇医院医生甲在为患者输血时不按规定从县血站提取,而是习惯于直接从献血者身上采血后输给患者。住院病人乙因输了甲采集的不符合国家规定的血液发生不良反应死亡。甲的行为构成何罪?( )
商业银行需要计量交易对手信用风险的交易有()。
以下关于我国金融资产管理公司的说法不正确的是()。
党的十九大强调中国特色社会主义进入新时代,意味着()。
1,10,31,70,133,()。
2014年1一2月份,我国房地产业土地购置面积4062万平方米,同比增长6.5%,土地成交价款1000亿元,同比增长8.9%。在东部、中部和西部地区中,2014年1一2月商品房平均销售价格髙于上年同期水平的地区有几个?
最新回复
(
0
)