首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the Global Economy Most nations today — regardless of their degree of economic development or their political philosophies m
In the Global Economy Most nations today — regardless of their degree of economic development or their political philosophies m
admin
2009-06-15
76
问题
In the Global Economy
Most nations today — regardless of their degree of economic development or their political philosophies m recognize the importance of marketing. Indeed, economic growth in developing nations depends greatly on the ability to design effective marketing systems for their raw materials and industrial output.
Today, a global marketplace is emerging. In many ( perhaps most ) national markets, companies for numerous countries compete aggressively.
Consider the US market for example. Until the late 1970s, the United States provided a large domestic market for American firms, and there was no significant foreign competition in most industries in that market. But the picture changed dramatically through the 1980s as foreign firms improved their products and their marketing expertise, and then successfully entered the American market. Many imported products have achieved large sales m office equipment, autos, apparels, watches, semiconductors, and consumer electronics for example. As a result the United States has been running large annual trade deficits, meaning that imports greatly exceed exports.
In the early 1980s, the competition facing US firms came primarily from Japanese companies. Later, companies in the four "Asian tigers" added to competitive pressures. In the 1990s, continuing competition from these Pacific Rim countries and regions will be augmented by a new challenge from Western Europe. Starting in 1992, the 12-nation European community will eliminate internal trade barriers and adopt uniform technical, financial, and marketing standards. A more integrated European Community will open major marketing opportunities for internationally minded US firms, but at the same time, it is expected to stiffen competition.
More and more American firms — many large ones and even some rather small ones -- are moving into foreign markets. Many companies are concluding that achieving profit and growth objectives is most likely through a combination of domestic and international marketing rather than sole reliance on domestic marketing.
选项
A、Right
B、Wrong
C、Not mentioned
答案
C
解析
问题句说“发展中国家的经济发展比发达国家更多的依靠建立有效的销售体系的能力。”利用答案线索词:developing countries,developed countries和economic growth,我们很快在第1段的第2句中发现相关句。这时不必先看相关句的内容,先找一找是否问题句中的关键词(答案线索词)都在你找出的相关句中。在这个问题的相关句中我们并没有发现另一个关键词developed countries,我们再搜索该句的前后句中是否有该词,不难发现甚至全文中都没有developed countries这个词。这时我们再比较一下原句(相关句),可发现原句的结构和用词几乎和问题句的—致,所以判断问题句的语义应该至少不与原句矛盾,.所以判断该题是“没提到”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6GUd777K
本试题收录于:
职称英语综合类A级题库职称英语分类
0
职称英语综合类A级
职称英语
相关试题推荐
FirstPlanetfromtheSunMercury,theplanetnearestthesun,isdifficulttoobservefromtheEarthbecauseitrisesands
OilandEconomyCouldthebadolddaysofeconomicdeclinebeabouttoreturn?SinceOPECagreedtosupply-cutsinMarch,th
"Hidden"SpeciesMayBeSurprisinglyCommonCrypticspeciesanimalsthatappearidenticalbutaregeneticallyquitedistant—
TheweatherwasniceinTrumbullCountyonSaturdayevening.Rescuevehicleshadahardtimegettingtopeople.
Hearingproblemsmaybealleviatedbychangesindietandexercisehabits.
Nursesshouldgivereassurancethatsecrecywillbemaintained.
SolarPowerwithoutSolarCellsAdramaticandsurprisingmagneticeffectoflightdiscoveredbyUniversityofMichiganrese
Ifweleavenow,weshouldmissthetraffic.
Accordingtothepassage,parentsshouldhelptheirchildrenwiththeirhomework.Parentsmustobserveclassesregularly.
AnnualPerformanceReviewsIntheory,annualperformancereviewsareconstructiveandpositiveinteractionsbetweenmanagers
随机试题
A、Tointroduceteacherstostudents.B、Toteachstudentsnewknowledge.C、Toshowacolorfulcampuslife.D、Toletstudentstog
房地产经纪机构防范经纪业务风险的措施有()。
某地拟新建总长142km的铁路干线。全程有特大桥6座,总长6891m;大中桥66座,总长16468m;三线大桥7座,总长2614m;涵洞302座,总长8274m;隧道45座,总长18450m,其中长度大于1000m的隧道6座,长度小于1000m的隧道37座
见票即付的票据无需提示承兑。()
货币主义认为,扩张的财政政策如果没有相应的货币政策配合,就会产生()。
有的学生在学校里受到老师的批评后,有时会无故欺侮别的孩子或摔打门窗,这属于挫折后的()。
中国传统总有一个倾向,认为戏谑是件不好的事情,传统是严肃的,经典圣贤是要被膜拜的,一旦要被拿来嘻嘻哈哈地开个玩笑,那就是离经叛道罪不容赦。这种心态的源头,隐含着一个古代与现代指责者的担心,他们担心这样娱乐下去,传统会被践踏,从此国将不国。其实这个担心大可不
(1991年)某厂家生产的一种产品同时在两个市场销售,售价分别为p1和p2;销售量分别为q1和q2;需求函数分别为q1=24一0.2p1,q2=10一0.5p2总成本函数为C=35+40(q1+q2)试问:厂家如何确定两个市场
MostAmericanchildrengotoschoolattheageofsix.FromthispassagewecanknowinAmerica,asummerholidaybeginsinJul
WhatdidCindydowhensheworkedinanoffice?Typing,filingand______totheoffice.Whatdidshefeelabouthernewjob?
最新回复
(
0
)