首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
"Museum" is a slippery word. It first meant (in Greek) anything consecrated to the Muses: a hill, a shrine, a garden, a festival
"Museum" is a slippery word. It first meant (in Greek) anything consecrated to the Muses: a hill, a shrine, a garden, a festival
admin
2022-07-19
57
问题
"Museum" is a slippery word. It first meant (in Greek) anything consecrated to the Muses: a hill, a shrine, a garden, a festival or even a textbook. Both Plato’s Academy and Aristotle’s Lyceum had a mouseion, a muse’s shrine. Although the Greeks already collected detached works of art, many temples— notably that of Hera at Olympia (before which the Olympic flame is still lit)—had collections of objects, some of which were works of art by well-known masters, while paintings and sculptures in the Alexandrian Museum were incidental to its main purpose.
The Romans also collected and exhibited art from disbanded temples, as well as mineral specimens, exotic plants, animals; and they plundered sculptures and paintings (mostly Greek) for exhibition. Meanwhile, the Greek word had slipped into Latin by transliteration (though not to signify picture galleries, which were called pinacothecae) and museum still more or less meant "Muses-shrine".
The inspirational collections of precious and semi-precious objects were kept in larger churches and monasteries—which focused on the gold-enshrined, bejewelled relics of saints and martyrs. Princes, and later merchants, had similar collections, which became the deposits of natural curiosities: large lumps of amber or coral, irregular pearls, unicorn horns, ostrich eggs, fossil bones and so on. They also included coins and gems—often antique engraved ones—as well as, increasingly, paintings and sculptures. As they multiplied and expanded, to supplement them, the skill of the fakers grew increasingly refined.
At the same time, visitors could admire the very grandest paintings and sculptures in the churches, palaces and castles; they were not "collected" either, but "site-specific", and were considered an integral part both of the fabric of the buildings and of the way of life which went on inside them—and most of the buildings were public ones. However, during the revival of antiquity in the fifteenth century, fragments of antique sculpture were given higher status than the work of any contemporary, so that displays of antiquities would inspire artists to imitation, or even better, to emulation; and so could be considered Muses-shrines in the former sense. The Medici garden near San Marco in Florence, the Belvedere and the Capitol in Rome were the most famous of such early "inspirational" collections. Soon they multiplied, and, gradually, exemplary "modern" works were also added to such galleries.
In the seventeenth century, scientific and prestige collecting became so widespread that three or four collectors independently published directories to museums all over the known world. But it was the age of revolutions and industry which produced the next sharp shift in the way the institution was perceived: the fury against royal and church monuments prompted antiquarians to shelter them in asylum-galleries, of which the Musee des Monuments Francais was the most famous. Then, in the first half of the nineteenth century, museum funding took off, allied to the rise of new wealth: London acquired the National Gallery and the British Museum, the Louvre was organized, the Museum-Insel was begun in Berlin, and the Munich galleries were built. In Vienna, the huge Kunsthistorisches and Naturhistorisches Museums took over much of the imperial treasure. Meanwhile, the decline of craftsmanship (and of public taste with it) inspired the creation of "improving" collections. The Victoria and Albert Museum in London was the most famous, as well as perhaps the largest of them.
The idea that museum could mean a hill or an object originates from________.
选项
A、Rome
B、Florence
C、Olympia
D、Greek
答案
D
解析
本题关键词是museum、hill和object,问题是:Museum可以指一座山或一样物品的观念起源于哪个地方?可以定位到第一段第二句。根据第一段第二句,(在希腊语中)它最初的含义是,任何奉献给缪斯女神之物:可以是一座山丘、一座神殿、一个花园、一个节日,甚至是一本教科书,说明museum可以指一座山丘、一样物品的观念起源于希腊,选项D与原文是相同含义,为正确选项。选项A来自第二段第一句,但这句话并没有提到museum一词含义的起源。选项B来自第四段第三句,这句话也没有提到museum一词含义的起源。选项C来自第一段第四句,这句话同样没有museum一词含义的起源。所以,选项A、B、C都属于答非所问。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6Ri4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Howcanacompanyimproveitssales?Oneofthekeystomoreeffectivesellingisforacompanytofirstdecideonits"salesst
Bysayingthatacountry’sagriculturalsurplusesoften"complicate"itseconomy,theauthormeans______.Thegovernmentsimpo
Pricesarcsky-high,withprofitstomatch.Butlookingfurtherahead,theindustryfaceswrenchingchange,saysanexpertofen
ReadthefollowingtextandanswerquestionsbymarkingTifthestateistrueorFifthestateisnottrue.Tippingisas
WilltheEuropeanUnionmakeit?Thequestionwouldhavesoundedstrangenotlongago.Noweventheproject’sgreatestcheerlead
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
Johnwasveryupsetbecausehewas______bythepolicewithbreakingthelaw.
Shortlybeforehediedoflymphoma,thegreatwriterandphysicianLewisThomas,whosebooksturnedscienceintoawayofapprec
Likeatiredmarriage,therelationshipbetweenlibrariesandpublishershaslongbeenreassuringlydull.E-books,however,are
Onthesurface,Marsisthepictureofdesolation.Abarrenlandremains【C1】______forhundredsofmillionsofyears,motionless【
随机试题
联系实际谈谈塑造组织文化的途径。
共济失调型脑瘫患儿的主要损伤部位是
易发生蒂扭转的卵巢囊肿是
A.棉茵陈B.花茵陈C.槐花D.檀木E.广藿香秋季花蕾生长时采收的茵陈商品名
决定经济增长的因素是:()
市场经济中企业经营生产的直接目的是()。
宪政的基本前提是()。
从社会意识与经济基础的关系角度出发,可以把社会意识区分为
中华民族的利益是我国各族人民的共同利益、长远利益和最高利益,这种利益高于各个民族内部的、局部的、暂时的利益。反映对整个民族利益共同体的自觉认同的是()
Joyandsadnessareexperiencedbypeopleinallculturesaroundtheworld,buthowcanwetellwhenotherpeoplearehappyord
最新回复
(
0
)