首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
With rapid growth of world population, mainly in developing countries, the available cultivable land per person has declined ste
With rapid growth of world population, mainly in developing countries, the available cultivable land per person has declined ste
admin
2012-05-28
69
问题
With rapid growth of world population, mainly in developing countries, the available cultivable land per person has declined steadily since 1960 and will decease by half over the next 50 years. Besides, about 400 million women of childbearing age are iron deficient, leaving their babies exposed to various birth defects. As many as 100 million children suffer from vitamin A deficiency. Tens of millions of people Suffer from other major ailments (疾病) and nutritional deficiencies caused by lack of food.
How can biotech help? Biotechnologists have developed genetically modified rice that is fortified with beta-carotene (β胡萝卜素) and additional iron, and they are working on other kinds of nutritionally improved crops. Biotech can also improve farming productivity in places where crop failures are caused by pests, drought, poor soil and crop viruses or bacteria. Genetically modified, virus-resistant crops can reduce that damage, as can drought-tolerant seeds in regions where water shortages limit the amount of land under cultivation. Biotech can also help solve the problem of soil that contains excess aluminum, which damages roots and causes crop failures.
Many scientists believe biotech could raise overall crop productivity in developing countries as much as 25% and help prevent the loss of those crops after they are harvested. Yet for all that promise, biotech is far from being the whole answer. In developing countries, lost crops are only one cause of hunger. Poverty plays the largest role. Making genetically modified crops available will not reduce hunger if farmers cannot afford to grow them or if the local population cannot afford to buy the food those farmers produce.
Nor can biotech overcome the challenge of distributing food in developing countries. Taken as a whole, the world produces enough food to feed everyone—but much of it is in the wrong place. Especially in countries with undeveloped transport infrastructures, geography restricts food availability as dramatically as genetics promises to improve it.
Biotech has its own "distribution" problems. Private-sector biotech companies in rich countries carry out much of the leading-edge research. Their products are often too costly for poor farmers in the developing world, and many of those products won’t even reach the regions where they are most needed. Biotech firms have a strong financial incentive to target rich markets first to help them rapidly recoup (收回) the high costs of product development. But some companies are responding to the needs.
What is the main factor leading to a huge underfed population in developing countries?
选项
A、Crop failure.
B、Poverty.
C、Food shortage.
D、Eco-damage.
答案
B
解析
细节辨认题。题干中的underfed意为“吃不饱的”,是对原文中hunger的同义转述。文章指出,发展中国家作物歉收只是造成饥饿的一个原因,贫穷才是罪魁祸首。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6kE7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Shewantstotypeupabiographyaboutheruncle.B、ShewouldliketofindaninterestingjobworkingatNASA.C、Shewouldlik
A、Thewomanishelpful.B、Thewomanisthankful.C、Thewomanissorry.D、Thewomanisoffended.D男士说,如果没有账户(account).就不能给兑现支票(ca
A、Hehasbrokenupwithhiswife.B、Hehasagreatmarriage.C、Hehasatoughrelationshipwithhiswife.D、Hehasgotmarriedf
A、Tohavesomesortofbalanceinlife.B、TokeepofftheInternetcompletely.C、T6developsomesortofhealthyrecreations.D、
A、Sheshouldphonethepostofficeforherrequestinthemorning.B、Shecanhireamailcarriertohelpher.C、Thepostoffice
ThemaincontentofAmericancultureistheemphasisonindividuals’value,thepursuitofdemocracyandfreedom,thepromotion
A、TheoldDutchexpressionshadthesamemeaningasbefore.B、OnepersonwillpaythewholebillinaDutchtreat.C、TheDutchl
Nowadays,somethinghasgoneterriblywrongwithouronce-proudAmericanwayoflife.Ithashappenedintheareaof【C1】______A
A、Banksavings.B、Spendinghabits.C、Monthlybills.D、Familydebts.B细节题。文章两次提及省钱的方法,即lookat/focusOnyourspendinghabits,可以判断
Psychologistsarefindingthathopeplaysasurprisinglyvitalroleingivingpeopleameasurableadvantageinrealmsas【B1】____
随机试题
《素问.生气通天沦》说“味过于苦”则
A.吞咽时咽部异物感,胃灼热,反酸B.上腹不适,隐痛,嗳气C.进行性吞咽困难D.咽下困难伴进食时或进食后数分钟内食物反流E.咽下困难可突然出现或突然消失功能性消化不良主要表现为
A.结肠脾曲B.结肠肝曲C.直肠和乙状结肠D.回盲部E.全结肠肠结核的好发部位是
无效合同的法律后果中错误的是()。
根据我国《海关法》和《关税条例》的规定,关税减免包括______。
下列调查方式中,属于非全面调查的有()。[2008年真题]
我国漫长海岸线上唯一一座高度超过千米的山峰,被誉为“海上名山第一”的是()
以下关于左脑的描述不正确是()。
RichardSatava,programmanagerforadvancedmedicaltechnologies,hasbeenadrivingforceinbringingvirtualrealitytomedic
Fewmenwhofindthemselvescastasheroesearlyinlifecontinuetocommanduniversalesteemtilltheend.SirEdmundHillaryw
最新回复
(
0
)