首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The nuclear power emergency at a Japanese atomic power plant last March could lead to a major re-examination in European countri
The nuclear power emergency at a Japanese atomic power plant last March could lead to a major re-examination in European countri
admin
2022-10-31
65
问题
The nuclear power emergency at a Japanese atomic power plant last March could lead to a major re-examination in European countries that are already building such plants or are considering a shift from fossil(化石) fuels to nuclear energy to fight climate change. With the terrible accident 25 years ago in Chernobyl(切尔诺贝利) beginning to fade in European Memories, governments across Europe have grown more open to using more nuclear power. Enthusiasm for nuclear power is particularly strong in Eastern Europe, which wants to move away from dependence on Russian oil and natural gas, and on heavily polluting coal-fired power plants. Eastern governments have begun improving existing nuclear plants or are building or planning new ones. But as Japan struggled to deal with her nuclear crises, discussion about the good and the bad of nuclear power became heated.
In Germany, nuclear power has been a repeatedly argued and widely felt issue for decades.
Up to 70 percent of Germans oppose nuclear power. Recently about 40,000 people turned out to form a human chain near a nuclear plant to protest government policies on nuclear power. "The accident in Japan could lead to a major rethink in Europe," said Henrik Paulitz of the International Doctors for the Prevention of Nuclear War. " Governments have not been quite open about the safety levels of the nuclear power plants. "
Chancellor(总理) Angela Merkel
heads
a center-right unity government that supports the use of nuclear power. Her government recently made a disputed decision to extend the life of the country’s 17 nuclear power plants by an average of 12 years. She will now face more pressure to change that policy. She called an emergency meeting with her senior ministers. " We know how safe our plants are and that we do not face a threat from such a serious earthquake or violent tidal wave," Mrs. Merkel said after the meeting. "We will learn what we can from the events in Japan. "
Which of the following is an appropriate title for this passage?
选项
A、Japan’s Nuclear Crisis Causes Fear in Europe.
B、The Chernobyl Disaster Helps Europe Better Understand Nuclear Power Energy.
C、German Governments Supports Nuclear Power Energy.
D、Germany Has Learnt a Lesson From Japan.
答案
A
解析
本题考查考生对文章大意的把握。第一段讲述欧洲国家在日本核泄漏事件发生后,开始重新考虑大力发展核能的政策。第二段讲述德国人对核能的态度。第三段讲述德国总理目前面临的压力。因此可知文章主要讲述日本核泄漏事件发生后,欧洲各国对此事的反应。故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6mcD777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Theworldeconomyhasrunintoabrickwall.Despitecountlesswarningsinrecentyearsabouttheneedtoaddressaloominghung
Theworldeconomyhasrunintoabrickwall.Despitecountlesswarningsinrecentyearsabouttheneedtoaddressaloominghung
Peoplehavespeculatedforcenturiesaboutafuturewithoutwork.Todayisnodifferent,withacademics,writers,andactivists
Mostmalesintheanimalkingdomdolittleparenting.Sometimes,though,parentalinvestmentbyamalepaysoff.Songbirdchicks
Inanew【C1】________publishedinthejournalHeart,researchersfoundthatSwissadultswhotookoneortwodaytimenapsperwee
ResearcherssaytheyhavediscoverednewdetailsaboutthedayanasteroidhitEarthandkilledoffthedinosaurs.Scientistsbe
Thenewsaboutvitaminskeepsgettingworse.Manystudiespublishedinthelastfewyearsshowsthatavarietyofpopularsupple
Iftheonlineserviceisfreethenyouaretheproduct,technicianssay.GoogleandFacebookmakea【C1】________collectingperson
Bypointingouttheself-servingnatureofthegovernor’smotivesforsupportingthenewhealthcarepolicy,thecolumnistimpli
AnewstudyfromresearchersinEuropeclaimsthattheaverageIQinWesternnationsdroppedbyastaggering14.1pointsoverth
随机试题
直肠
患者,女,28岁。KUB及IVP证实左肾盂结石直径1cm。ESWL后排出少量结石,复查KUB示肾盂内残余结石直径0.8cm,第2次ESWL治疗应该在第1次治疗后至少
溶剂进入药材细胞组织溶解其有效成分后变成浸出液的全过程是
下列一些剂型中,哪些属于固体分散物
()是财务上可持续的基本条件。
【背景资料】某高速公路左右线隧道,洞口间距42m,左线长3316m,右线长3200m,隧道最大埋深460m,净空宽度9.64m,净空高度6.88m,净空面积为58.16m2,设计车速100km/h,开工日期为2008年7月,2010年7月竣工。该地段地
下列有关生活常识的说法中,正确的是()。
试论在大湄公河次区域可发展哪些特色产业?
(2015年真题)下列关于1935年《中华民国刑法》内容与特点的表述,不正确的是()。
A、Itexpressestheauthor’sfeelings.B、Itdrawsthereadersintothestory.C、Itdescribesactionsasthebest.D、Itmakesthe
最新回复
(
0
)