首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is becoming increasingly clear that the story of the global economy is a tale of two worlds. In one, there is only gloom and
It is becoming increasingly clear that the story of the global economy is a tale of two worlds. In one, there is only gloom and
admin
2013-06-02
59
问题
It is becoming increasingly clear that the story of the global economy is a tale of two worlds. In one, there is only gloom and doom, and in the other there is light and hope. In the traditional centers of wealth and power — America, Europe and Japan — it is difficult to find much good news. But there is a new world out there — China, India, Indonesia, Brazil — in which economic growth continues to power ahead, in which governments are not buried under a mountain of debt and in which citizens remain remarkably optimistic about their future.
Compare the two worlds. On the one side is the West (plus Japan), with banks that are over-utilized and thus dysfunctional (无法正常工作的), governments groaning under debt, and consumers who are rebuilding their broken balance sheets. America is having trouble selling its IOUs at attractive prices (the last three Treasury auctions have gone badly); its largest state, California, is heading toward total fiscal collapse; and its budget deficit is going to surpass 13 percent of GDP — a level last seen during World War II. With all these burdens, even if there is a recovery, the United States might not return to fast-paced growth for a while. And it’s probably more dynamic than Europe or Japan.
Meanwhile, emerging-market banks are largely healthy and profitable. (Every Indian bank, government-owned and private, posted profits in the last quarter of 2008!) The governments are in good fiscal shape. China’s strengths are well known — $2 trillion in reserves, a budget deficit that is less than 3 percent of GDP — but consider Brazil, which is now posting a current account surplus. Or Indonesia, which has reduced its debt from 100 percent of GDP nine years ago to 30 percent today. And unlike in the West — where governments have run out of ammunition (弹药) and are now praying that their medicine will work — these countries still have options. Only a year ago, their chief concern was an overheated economy and inflation. Brazil has cut its interest rate substantially, but only to 10.25 percent, which means it can drop it further if things deteriorate even more.
The mood in many of these countries remains surprisingly optimistic. Their currencies are appreciating against the dollar because the markets see them as having better fiscal discipline as well as better long-term growth prospects than the United States. Their bonds are rising. This combination of indicators, all pointing in the same direction, is unprecedented.
The United States remains the richest and most powerful country in the world. Its military spans the globe. But from the Spanish Empire of the 16th century to the British Empire in the 20th century, great global powers have always found that their fortunes begin to turn when they get overburdened with debt and stuck in a path of slow growth. These are early warnings. Unless the United States gets its act together, and fast, the ground will continue to shift beneath its feet, slowly but surely.
What do we learn about Japan from the passage?
选项
A、It now belongs to the western hemisphere.
B、Its economic situation perhaps goes even worse than the US.
C、Its financial systems collapsed as other western countries did.
D、Its economy will recover sooner than other Asian countries.
答案
B
解析
根据题干中的Japan将本题出处定位到第二段末句。该句提到,And it’s probably more dynamic than Europe or Japan.,即美国可能比欧洲和日本更有活力。由此可推知,欧洲和日本的情况可能比美国的情况更加糟糕,故答案为[B]。[A]是根据第二段二旬提到的On the one side is the west(plusJapan)设的干扰项,虽然日本属于发达国家,但在地理上不属于西半球,故排除[A]。[C]是针对该段中的California…total fiscal collapse所设的干扰项。[D]在文中未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/6zn7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、TeacherslikeProfessorJohnsonarerare.B、ProfessorJohnsonhaswonamilliondollars.C、Therearemanyteachersasgoodas
Cultureshockisaspecialdiseaseforpeoplewhohavesuddenlymovedtoaforeigncountry.Likemostillnesses,ithasitsown【
Cultureshockisaspecialdiseaseforpeoplewhohavesuddenlymovedtoaforeigncountry.Likemostillnesses,ithasitsown【
DepressionInbed,youtossandturn,unabletogetagoodnight’ssleep.Youfeelanxiousandworried.There’splentytod
A、Thewomannevertravelsbyplane.B、Bothspeakersfeelnervouswhenflying.C、Themanthinkstravelingbyairisquitesafe.D
Onedayin1935themanagementofBritian’sSouthernRailway(asitwasthencalled)announceditsintentiontoclosetheblanch
Theplaceofthechildinsocietyhasvariedforthousandsofyearsandhasbeenaffectedbydifferentculturesandreligions.I
It’sa(47)______oftenrequestedinlonelyheartsadsandscientistshavenowshownthatagoodsenseofhumoris(48)______fo
A、Thegirl’sfriend.B、Theiranothersister.C、Theboy’sdreamgirl.D、Apopstar.C男孩一听到女孩要把Stella的电话号码作为交换条件,立即答应借车,只有梦中情人才有这个
Painting,theexecutionofformsandshapesonasurfacebymeansofpigment,hasbeencontinuouslypracticedbyhumansforsome
随机试题
全国人大常委会的组成人员不得兼任
关于X线发生装置控制电路功能的描述,错误的是
脾的主要生理功能是___________、___________、___________。
某进口设备的离岸价是400万美元,外汇牌价:1美元:8.27元人民币,国外运费率6%,国外运输保险费率2.660,进口关税率22%,进口环节增值税率17%,外贸手续费率1.5%,银行财务费率0.5%。则进口关税为()。
关于公积金个人住房贷款的利率的说法,不正确的是()。
由社会工作者和志愿人员运用社会工作的专业理论和方法对罪犯或有犯罪危险的违法人员提供思想教育、心理辅导、行为纠正,使之消除犯罪心理结构,修正其行为模式,以适应正常社会生活的服务是()。
经济社会发展是人的全面发展的前提和条件,人的全面发展是经济社会发展的根本目的。()
假设你在单位工作,成绩比较突出,得到领导的肯定。但同时你发现同事们越来越孤立你,你怎么看这个问题?你准备怎么办?
【B1】【B9】
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledTheImportanceofPublicServiceAdvertising.Youshou
最新回复
(
0
)