首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
【C1】______. In the 18th and 19th centuries, industrialization, literacy, and urbanization brought about new techniques and forma
【C1】______. In the 18th and 19th centuries, industrialization, literacy, and urbanization brought about new techniques and forma
admin
2017-04-07
60
问题
【C1】______. In the 18th and 19th centuries, industrialization, literacy, and urbanization brought about new techniques and formats in American mass communication. But our mass media developed largely as profitable menus of news, education, and influence. They remain so today.
【C2】______. In that respect, American mass media have three major social functions:
1. To share information with the public about the important and relevant events and problems.
2. To teach people about matters considered necessary or useful.
3. To build support for ideas and activities.
Professor Wilbur Schramm, a leading researcher and scholar of mass communication, has called these the watcher, teacher, and forum functions of mass communication. In the first function, media personnel seek out, observe, and report situations which are considered important enough to share. This public communication information function most commonly takes the form of news reports and is carried out primarily by journalists.
In their education function, the media provide people with material about society’s traditions, norms, and prevailing attitudes. In teaching these things, the media help keep stability in a society—acting, in effect, as an agent of social control.
The media also provide messages of persuasion—that is, content designed to promote current values (the status quo) or to transform new ideas into social change.
Some scholars of mass communication have added entertainment as a fourth major function of the American mass media. With new technology, mass communication became more rapidly available-, and with changing lifestyle, more Americans had more leisure time for mass communication.【C3】______
【C4】______. The media have been used for information, persuasion, education, and entertainment because each of those functions has been profitable under certain conditions. The major functions of the media have persisted largely because media owners can make money by using the media for those purposes. That, we feel, will continue to be the case so long as people want to be informed, advised, and taught.
【C5】______. Media institutions demand a great many indulgences from American society. So it is entirely proper that they be called to account when they fail to deliver in return.
[A] The functions of mass communication, then, are those tasks which the media traditionally and routinely perform.
[B] Mass media are one of the most profitable industries in America.
[C] From its earliest stages, mass communication succeeded because some persons found it rewarding to inform, teach, and persuade, and because others were willing to be informed, taught, or persuaded.
[D] Since the media are social institutions we may object to instances where, for the sake of sheer profit, they give up—or bastardize—their important functions of informing, teaching, and persuading.
[E] A media institute may give up its functions for the sake of sheer profit.
[F] Making money is sometimes listed as a separate function of mass media. We do not consider it separate at all.
[G] Some mass media entrepreneurs found that providing enjoyment to people can be very profitable indeed.
【C1】
选项
答案
C
解析
由第一段空白处后的时间线索In the 18th and 19th centuries和today可知,空白处也应有表示时间的短语或词汇,从而在时间线索上实现段落的连贯。文章后的7个选项中只有[C]具有明确的时间状语。另外,根据语篇结构知识,第一段中作者往往会点明全文主旨,而由全文内容,尤其是第二段中提到的美国大众传播媒介的三个主要社会功能可知,21)空白处应具有概括这三个功能的内容,[C]符合上述条件,故可断定其为正确选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7EbZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
"TheHeartoftheMatter,"thejust-releasedreportbytheAmericanAcademyofArtsandSciences(AAAS),deservespraiseforaffi
TheUS$3-millionFundamentalPhysicsPrizeisindeedaninterestingexperiment,asAlexanderPolyakovsaidwhenheacceptedt
Large,multinationalcorporationsmaybethecompanieswhoseupsanddownsseizeheadlines.Buttoafargreaterextentthanmos
Thereisanongoingdebateaboutwhetherleadershipcanbetaught,andwhetherbusinessschools,inparticular,areteachingit.
LauraStrong,a29-year-oldinsuburbanChicago,owes$245,000onstudentloansforthepsychologyPh.D.shefinishedin2013.
LauraStrong,a29-year-oldinsuburbanChicago,owes$245,000onstudentloansforthepsychologyPh.D.shefinishedin2013.
LauraStrong,a29-year-oldinsuburbanChicago,owes$245,000onstudentloansforthepsychologyPh.D.shefinishedin2013.
There’snothingsimpleaboutguncontrol,atangleoflegal,politicalandpublic-healthissuescomplicatedbyculturalpreferen
Inthetravelworld,feeschargedbyairlinesgetthemostattention,andforgoodreason:Fliersforkedout$22.6billionin
TheNHS(NationalHealthService)hasapprovedthecreationofchainsofhospitalsforthefirsttimeinitshistoryinabidtot
随机试题
教育是社会主义现代化建设的基础,国家保障教育事业()。
40岁妇女,患糖尿病2年,阴道常有烧灼感,最近白带增多、自述像豆渣样,外阴奇痒难忍。检查见阴道粘膜红肿,有白色膜状物附着,下列处理错误的是
以下行为中,不适用代理的有()
8月1日,王某与张某签订合同,将其拥有的一件罕见宝石以10万元的价格转让给张某,双方约定10日后交货付款;8月2日,不知情的李某见该宝石,十分喜爱,表示愿以15万元的价格购买,王某遂与之签订合同,李某当场支付了10万元,约定8月5日付清余款并交货;8月3日
根据行政复议法及相关规定,公民、法人或者其他组织认为行政机关具体行政行为的下列哪项依据不合法的,可以在申请行政复议时一并申请对其进行审查?
最近一个时期。我感到每一天时间过得()。
下列不属于欣赏自然美的形式的是()。
实行低利率政策是抗击通货膨胀的有效手段。目前的低利率水平可以使中国通货膨胀处于可控范围之内,不会发生恶性通胀,也使企业能够以较低廉的利息代价得到资金支持,从而使企业渡过难关。以下哪项如果为真,最能反驳上述论断?
运算器的完整功能是进行()。
—Theyarebuildinganewentertainmentcomplexattheendoftheroad.—Haveyouonlyjustheardofit?I’veknownitforages.
最新回复
(
0
)