首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Imagine a school that expected its students to become literate without any formal instruction. Most parents would be alarmed by
Imagine a school that expected its students to become literate without any formal instruction. Most parents would be alarmed by
admin
2020-11-14
61
问题
Imagine a school that expected its students to become literate without any formal instruction. Most parents would be alarmed by such an approach, which would leave their children confused and with gaps in their understanding. This however has been the philosophy on character development in many of our schools. Why is the development of character seen as somehow different from the other skills that we teach?
Of course there will always be learning by osmosis (耳濡目染) in any school, but as a teacher and primary school head I have found that a child’ s moral literacy is strengthened when they acquire the building blocks of good character such as consideration, courage and honor: qualities which are commonly known as virtue.
I personally find that exploring a virtue over a two-week period provides a simple and effective program that allows for the creative input of both teacher and student and a chance for the virtue to embed itself. Once a lesson on a virtue such as honesty has been completed, we need to allow time for children to practice this concept just as would be the case with fractions or verbs. Allowing children to role play a situation such as making up excuses to cover a mistake can be enormously interesting, and the drama can be frozen allowing the characters to be questioned about their feelings and motives. It’ s also a safe way for children to experience for themselves how a lie usually goes out of control.
Our role as educators is also to look for opportunities to help our students as they attempt to strengthen their characters. When something goes wrong we guide the young person to the virtue that will prevent it from happening again. For instance, when a student thoughtlessly disturbs the calm atmosphere of the library, instead of a response such as, " that was really disrespectful and selfish of you!" we draw out from them the required virtue: " When you’ re walking through the library, what virtues do you need to use?"
Which of the following is NOT mentioned in the passage as a way to build character in children?
选项
A、Story readings and discussions.
B、Osmosis.
C、Taking every opportunity to teach character.
D、Role play.
答案
A
解析
通读全文可知,B、C、D选项在文中都有提到,只有A选项“故事阅读和讨论”没有提到。故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7EtO777K
0
成人本科学位英语
相关试题推荐
Whenyou()thisoverwithher,youshouldnotseeheranymore.
TheUnitedStates【C1】______alargepartoftheNorthAmericancontinent.ItsneighborsareCanada【C2】______thenorth,andMexico
TheUnitedStates【C1】______alargepartoftheNorthAmericancontinent.ItsneighborsareCanada【C2】______thenorth,andMexico
【T1】Withoutanydoubt,Brazilisoneofthebiggestsoccercountriesintheworld.FormillionsofBrazilians,soccerisa"way
Treesareusefultomaninthreeimportantways:theyprovidehimwithwoodandotherproducts:theygivehimshade:andtheyhel
Treesareusefultomaninthreeimportantways:theyprovidehimwithwoodandotherproducts:theygivehimshade:andtheyhel
Treesareusefultomaninthreeimportantways:theyprovidehimwithwoodandotherproducts:theygivehimshade:andtheyhel
Tourismhasbecomeaverybig【C1】______.ForSpain,ItalyandGreeceitisthelargest【C2】______offoreignexchange,andevenfo
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—havebecomeawareoftheneedtochangetheireatinghabit
W:Doyouknowthegirlinredunderthetree?M:【D1】______W:Right.Doyouknowher?M:Ofcourse.She’sLily.【D2】______W:I
随机试题
药物滥用是指
语法这一术语有___________含义。()
Henry’sjobwastoexaminecarswhichcrossedthefrontiertomakesurethattheywerenotsmugglinganythingintothecountry.
科学技术
Peoplefromdifferentculturessometimesdothingsthatmakeeachotheruncomfortable,sometimeswithoutrealizingit.MostAmer
重症营养不良时,皮下脂肪最后消失的部位是营养不良时,常见的维生素缺乏为
在股价既定的条件下,公司市盈率的高低,主要取决于( )。
春暖花开的季节,买得便宜就不如买得新鲜,新鲜牛肉的肌肉有光泽,红色均匀稍暗、脂肪洁白或淡黄色;变质肉的肌肉无光泽,脂肪显金黄绿色。下列复述最准确的一项是()。
不要小看了买菜做饭刷锅洗碗这些琐碎家务,调查结果显示,夫妻在家务分工上的分歧是导致家庭关系紧张的重要原因。随着女性年龄增长,因家务分配不公而生的心理压力会逐渐增加,而男性则相对保持稳定。研究者还发现,未能在家务分工上达成共识常常会令女性觉得在两性关系中处于
Whilethere’sneveragoodagetogetcancer,peopleintheir20sand30scanfeelparticularlyisolated.Theaverageageofac
最新回复
(
0
)