首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
When we talk about intelligence, we do not mean the ability to get a good score on a certain test, or even the ability to do gen
When we talk about intelligence, we do not mean the ability to get a good score on a certain test, or even the ability to do gen
admin
2012-04-22
34
问题
When we talk about intelligence, we do not mean the ability to get a good score on a certain test, or even the ability to do generally well at school. By intelligence we mean a style of life, a way of behaving in various situations. The true test of intelligence is not how much we know how to do, but how we behave when we don’t know what to do.
The intelligent person, young or old, meeting a new situation or problem, opens himself up to it. He tries to take it with mind and senses everything he can about it. He thinks about it, instead of about himself or what it might cause to happen to him. If he fails to master it, he looks without fear or shame at his mistakes and learns what he can from them. This is intelligence. Clearly its roots lie in a certain feeling about life. Just as clearly, unintelligence is not what most psychologists seem to suppose, the same thing as intelligence, only less of it. It is an entirely different style of behavior, out of entirely different set of attitudes.
Years of watching and comparing bright children with the not-bright or less bright have shown that they are very different kinds of people. The bright child is curious about life and reality, eager to get in touch with it, and unite himself with it. There is no wall between himself and life. On the other hand, the dull child is far less curious, far less interested in what goes on and what is real. The bright child likes to experiment, to try things out. He lives by the maxim (格言) tliat there is more than one way to skin a cat. If he can’t do something one way, he’ll try another. The dull child is usually afraid to try at all. It takes a great deal of urging to get him to try even once; if that try fails, he is through.
Nobody starts off stupid. Hardly an adult in a thousand or ten thousand could in any three years of his life learn as much, grow as much in his understanding of the world around him, as every child learns and grows in his first three years. But what happens, as we grow older, to this extraordinary capacity for learning and intellectual growth? What happens is that it is destroyed, and more than by anything else, it is destroyed by the process that we misname education — a process that goes on in most homes and schools.
Which of the following statements has a similar meaning to the maxim "There’s more than one way to skin a cat."?
选项
A、Make hay while the sun shines.
B、If at first you succeed, keep trying again.
C、If at first you don’t succeed, try, try, and try again.
D、Make new friends and keep the old; one is silver and the other is gold.
答案
C
解析
本题为语义猜测题,要根据上下文推出这个句子的含义。文章始终以聪明与不够聪明的孩子对待问题、困难的态度来说明什么是“intelligence”这个概念。选项A.Make hay while the sun shines.表示“趁热打铁”,与题意不符;选项B.If at first you succeed,keep trying again.表示“成功了要再接再厉”,没有失败后不断尝试的意思;选项D.Make new friends and keep the old;one is silver and the other is gold.表示“结交新朋友,不忘老朋友;前者是银,后者是金。”也与题意不符。选项C.If at first you don’t succeed,try,try,and try again”则与文章第三段中的“If he can’t do something one way,he’ll try another”的意思一致,表明聪明孩子的做法。因此为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7JGC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Thesestudiesgive______(leading)resultsbecausetheyhaven’tlookedatenoughcases.
Historianscan’ttelluswhen,whereor【71】thefirstfoodwascooked.Inearliest【72】whenpeoplehadeatentheirfood【73】,
Therearetwokindsofmemory:short-termandlong-term.Informationinlongtermmemorycanberememberedatalatertimewheni
A、Becausetherehasbeenalotofpollutionthere.B、Becausetherewasashortageofwater.C、Becausemanyplants,treesandflo
AslongasyoukeepupyourEnglishstudy,you’llcertainlymakegreaterprogress.
Todayanyonewillacceptmoneyinexchangeforgoodsandservices.Peopleusemoneytobuyfood,furniture,books,bicyclesand
Hewantedtobecomeacleaner,buthisfatherdidn’tthinkitwasa______profession.
Atonetimewehadabouteightypeopleherewhodidnothingbut______intohisfamilyhistory.
Therearevariouswaysinwhichsexrolesandsex-rolestereotypesaretaught.Forexample,manyadultshandlebabiesdifferentl
Itiscommonforolderpeopletoforgetthings.NowanAmericanstudyhasfoundthatmemorystartstofailwhenweareyoungadu
随机试题
A.细动脉壁玻璃样变性B.细动脉壁纤维素样坏死C.小动脉内膜纤维化D.小血管内纤维素样血栓形成(2010年第138题)慢性排斥反应的基本病变是
患儿,11个月。腹腔感染后形成肠瘘,在治疗过程中为增加机体营养,提高抵抗力,使胃肠道休息,采用哪项最为适宜
提出“止血、消瘀、宁血、补血”治血四法的医著是()
法院受理甲出版社、乙报社著作权纠纷案,判决乙赔偿甲10万元,并登报赔礼道歉。判决生效后,乙交付10万元,但未按期赔礼道歉,甲申请强制执行。执行中,甲、乙自行达成口头协议,约定乙免于赔礼道歉,但另付甲1万元。关于法院的做法,下列哪一选项是正确的?(2010年
某项目厂区占地面积为60000m2,其中,构筑物占地面积3600m2,道路和广场占地面积22800m2,建筑物占地面积12000m2,绿化面积18000m2,露天堆场面积3600m2,经计算,该项目的建筑系数为()。
下列有关重大错报风险的说法中,错误的是()。(2019年)
以下关于主刑制度的理解,正确的是()。
甲表示将赠与乙一台佳能相机,乙欣然表示接受。几日后,甲告诉乙,他不想将相机赠给乙,因为该相机已经赠给丙。则()。
在网络协议的各层中相邻层之间的联系是【 】的关系。
叙述中错误的是()。
最新回复
(
0
)