首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity and increasing social unrest led the ruling families
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity and increasing social unrest led the ruling families
admin
2010-03-25
48
问题
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity and increasing social unrest led the ruling families to try to preserve their superiority by withdrawing from the lower and middle classes behind barriers of etiquette. In a prosperous community, on the other hand, polite society soon adsorbs the newly rich, and in England there has never been any shortage of books on etiquette for teaching them the manners appropriate to their new Way of life.
Every code of etiquette has contained three elements: basic moral duties; practical rules which promote efficiency; and artificial, optional graces such as formal compliments to, say, women on their beauty or superiors on their generosity and importance.
In the first category are considerations for the weak and respect for age. Among the ancient Egyptians the young always stood in the presence of older people. Among the Mponguwe of Tanzaia, the young men bow as they pass the huts of the elders. In England, until about a century ago, young children did not sit in their parents’ presence without asking permission.
Practical rules are helpful in such ordinary occurrences of social life as making proper introductions at parties or other functions so that people can be brought to know each other. Before the invention of the fork, etiquette directed that the fingers should be kept as clean as possible; before the handkerchief came into common use, etiquette suggested that after spitting, a person should rub the spit inconspicuously underfoot.
Extremely refined behavior, however, cultivated as an art of gracious living, has been characteristic only of societies with wealth and leisure, which admitted women as the social equals of men. After the fall of Rome, the first European society to regulate behavior in private life in accordance with a complicated code of etiquette was twelfth-century Province, in France. Provinces had become wealthy. The lords had returned to their castle from the crusades, and there the ideals of chivalry grew up, which emphasized the virtue and gentleness of women and demanded that a knight should profess a pure and dedicated love to a lady who would be his inspiration, and to whom he would dedicate his valiant deeds, though he would never come physically close to her. This was the introduction of the concept of romantic love, which was to influence literature for many hundreds of years and which still lives on in a debased form in simple popular songs and cheap novels today.
In Renaissance Italy too, in the fourteenth and fifteenth centuries, a wealthy and leisured society developed an extremely complex code of manners, but the rules of behavior of fashionable society had little influence on the dally life of the lower classes. Indeed many of the rules, such as how to enter a banquet room, or how to use a sword or handkerchief for ceremonial purposes, were irrelevant to the way of life of the average working man, who spent most of his life outdoors or in his own poor hut and most probably did not have a handkerchief, certainly not a sword, to his name. Yet the essential basis of all good manners does not vary. Consideration for the old and weak and the avoidance of banning or giving unnecessary offence to others is a feature of all societies everywhere and at all levels from the highest to the lowest.
Which of the following is NOT an element of the code of etiquette?
选项
A、Respect for age
B、Formal compliments
C、Proper introductions at social functions
D、Eating with a fork father than fingers
答案
D
解析
是非题。可用排除法。由第二段第二行…optional graces such as formal compliments to…可知B项正确。由第三段第一句 In the first category are considerations for weak and respect for age.可知A项正确。in the first category指代的是第二段中的basic moral duties.由第四段第一行Practical rules are helpful…as making proper introductions at parties or other functions…可知C项正确。因此只有D项不包括在内。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7LqO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Whatweknowofprenataldevelopmentmakesallthisattemptmadebyamothertomoldthecharacterofherunbornchildbystudyi
(我们)应该鼓励年轻人认识到各行各业的价值。他们应该对自己已选择的职业生涯满怀情趣,并具有自豪感。
Howeverattractivethefiguresmaylookonpaper,inthelongrunthesuccessorfailureofamergerdependsonthehumanfactor
Wholefamiliesofmusiciansarenotexactlyrare.However,itisunusualtocomeacrossonethatincludesnotonlywritersandp
Wholefamiliesofmusiciansarenotexactlyrare.However,itisunusualtocomeacrossonethatincludesnotonlywritersandp
A、Thecommitteehasn’tbeenverybusylately.B、Thiscommitteeisbetterthantheotherone.C、I’mverypleasedwiththeresult.
Takingonaleadershiproleforthefirsttimeistough.Thereisalwayspressureonyoutodotherightthings,andtobeseen
OnlyafewhundredpeopleliveinYvoire,butthesmallvillageonthesouthernshoresofLakeGenevahasalottooffer.Iteve
A、Carmaintenance.B、Modernconveniences.C、Weddingceremonies.D、Physicalexercises.B
A、Kitchen.B、Deep-freezer.C、Mobilityunits.D、Cakemixer.A
随机试题
在数据通信中,数据以代码形式传输,代码由码元组成。一种波形只能代表一个码元。()
党的地方各级委员会全体会议,每年至少举行_________。
A.相须B.相使C.二者均是D.二者均不是临床应用时应避免应用的配伍关系是()
构成右下肺门阴影外缘的主要解剖结构是
A、Hb95g/LB、Hb70g/LC、Hb50g/LD、Hb30g/LE、Hb20g/L属于成人中度贫血的是
[2014专业案例真题上午卷]一座远离发电厂与无穷大电源连接的变电站,其电气主接线如下图所示变电站位于海拔2000m处,变电站设有两台31500kVA(有1.3倍过负荷能力),110/10kV主变压器,正常运行时电源3与电源l在110kV1号母线并网运
A公司为房地产开发企业.与土地使用权及地上建筑物相关的交易或事项如下:(1)2015年1月10日,A公司购入一宗土地使用权及地上建筑物,总价歉为16000万元,其中土地使用权的公允价值为10000万元,地上建筑物的公允价值为6000万元,上述土地使用
根据合伙企业法律制度的规定,关于有限合伙人未按期足额缴纳出资的法律后果的下列表述中,正确的有()。
国际金融经济危机与主权债务危机相继爆发,使西方标榜的资本主义制度优越性黯然失色,迫使国际社会反思其弊端。目前无论是欧洲推崇的高福利“莱茵模式”,还是美英推崇的完全自由“盎格鲁一撤克逊模式”,均因其固有的缺陷而陷入困境。过度放纵的西方经济社会制度导致的种种弊
已知各变量的定义如下inti=8,k,a,b;unsignedlongw=5;doublex=1.42,y=5.2;则以下符合C++语言语法的表达式是()。
最新回复
(
0
)