首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Never in the history of the mobile phone has there been so much hype about a new technology ahead of its launch than there i
(1) Never in the history of the mobile phone has there been so much hype about a new technology ahead of its launch than there i
admin
2022-10-30
52
问题
(1) Never in the history of the mobile phone has there been so much hype about a new technology ahead of its launch than there is with 5G. It seems that the mobile phone operators, handset manufacturers and equipment vendors are locked into a massive global game of one-upmanship, seeking to claim to be the first to achieve something groundbreaking with the technology. But the stakes are high—the mobile industry also desperately needs 5G, whether for new revenue sources, market share or to drive growth.
(2) Since mobile phones first appeared in the mid-1980s, the industry has launched several new "generations" of network and technology. Those early "brick" phones of the 1980s were replaced by the 2G (1990s) GSM, digital and international roaming service. 3G (2000s) offered improved internet connectivity before 4G (2010s) delivered a truly broadband experience into our hands.
(3) 5G is now the fifth generation, but despite considerable media attention and focus on its massively enhanced data capability,
focusing on its speed alone is to miss the point of its significance
.
(4) So, what’s so special about 5G? Capacity and coverage won’t be immediately there at launch but more of both is expected in due course. For the user, 5G speeds will be a big draw, with quoted figures ranging from 100Mbps to 20Gbps. Naturally, this is being delivered in direct response to our seemingly insatiable appetite for more and more online content and, especially, video. But 5G won’t only revolutionize mobile handsets; it could also be an alternative way of providing broadband internet access to homes via Fixed Wireless Access. Then there is the delay, or latency, which defines the responsiveness of the network. For 4G, this is currently around 40 milliseconds. 5G, however, could reduce the latency to 10 milliseconds for enhanced Mobile Broadband (eMBB) applications. This won’t mean much to most people, but it could be critical for the useful development of specialist applications such as virtual reality and connected and self-driving vehicles, where even small delays can make a big difference.
(5) Progress towards 5G has been rapid. Originally intended for commercial launch in 2020, 5G is already a year ahead of schedule. The first formal standards were approved in December 2017, handsets have emerged in the first quarter of 2019 and U. K. operators have announced commercial launch dates for mid-2019 onwards. But the pace of roll-out will be driven primarily by demand, and given the huge investments in 4G and earlier generation networks, 5G has to be paid for with real revenue.
(6) So how can the service effectively be monetized? Ultimately, the problem is that 4G is good enough for most mobile customers. And given that most of the benefits of 5G to the operators are either hidden or of little direct benefit to everyday users, what value can be placed on simply having even higher download speeds?
(7) The success of 5G is therefore going to be dependent on operators and their wholesale partners developing new markets that look beyond traditional consumers of mobile services. It may start with higher capacity for today’s services such as video, or improved functionality for tailored networks for campuses or business sites. Ultimately, however, the investors will have to think big—and look to industries behind connected vehicles, the Internet of Things and the other major technologies of the future. (本文选自 Newsweek)
What will be the incentive to develop 5G?
选项
A、The real demand.
B、The huge investments.
C、The developing technology.
D、The media attention.
答案
A
解析
细节题。由第五段最后一句可知,5G的推出速度将主要受到需求的推动。也就是说,真实的需求才是5G发展的动力,故本题答案A。B是根据定位句中提到的the huge investments设置的干扰项,但文中是指之前对4G以及更早一代网络的巨大投资,而不是指对5G的投资,故排除;C是根据文中个别词汇捏造的干扰项,可以直接排除;D是根据第一段第一句中的so much hype和第三段中的considerable media attention设置的干扰项,这不是5G发展的动力,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7VkK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
PeoplethroughoutthehistoryhavesoughtwaystoalterconsciousnesaA【C1】_____exampleisthesweatlodgeritualoftheSioux
Poetryisanartformwhichusesthebeautyandrhythmoflanguagetoproduceemotionsinareader.Asanancientartform,poet
TheTVstationhashiredmorethan65peopletogetitsWashington,D.Coperation________.
Althoughhesometimeslosthistemper,hispupilslikedhim_______forit.
_____forthetimelyinvestmentfromthegeneralpublic,ourcompanywouldnotbesothrivingasitis.
A.equallyB.compensateC.distinctionD.givenE.qualifyF.fairerG.concernedH.admissionI.proveJ.apparentK.
Aftergraduatingfromcolleges,mostgraduateshavetofaceadifficultchoiceofwheretofindajob.Shoulduniversitygraduat
Isfinancialaidthemosteffectivewaytoassistpoorcountriestoensuretheirhealthyandsustainabledevelopment?Thishasb
Choosingfoodsthat______yourbodyandbraincanhelppreventordelaydiseases.
A.famousB.conductedC.rejectD.influentialE.unrealisticF.developG.fail
随机试题
[*]
为了证实个人贷款借款人收人证明的真实性,银行一般要求借款人出示()。
项目目标通常要回答的问题包括________。
下列属于终身教育理念代表性人物的是()。
下图表示三个通过突触连接的神经元。现于箭头P处施加一强刺激,假定经过一定时间T测得图中各点的动作电位,其时间值记作Ta、Tb、Tc、Td、Te(对应各点);又测得a、b、c、d、e各点距刺激点神经纤维总长分别为Sa、Sb、Sc、Sd、Se。若兴奋在不同神经
苏秦以连横说秦(节选)苏秦始将连横说秦惠王,曰:“大王之国,西有巴、蜀、汉中之利,北有胡貉、代马之用,南有巫山、黔中之限,东有崤、函之固。田肥美,民殷富,战车万乘,奋击百万,沃野千里,蓄积饶多,地势形便,此所谓‘天府’,天下之雄国也。以大王之贤,
某市人民检察院报经市人大常委会批准,于2001年5月16日以涉嫌贪污、受贿为由,将市人大代表温某逮捕,同月26日向市人民法院提起公诉。同年6月15日市人民法院对温某作出一年管制的判决。温某不服,上诉至省中级人民法院。省中级人民法院认为,一审判决认定事实证据
我们要牢记,中华民族伟大复兴绝不是轻轻松松就能实现的。科技兴则民族兴,科技强则国家强。我们提出建设世界科技强国的出发点是()
Whenyoubuyahouse,itislikelythatyouwillbeabletoborrowalargepartofthecostfromabuildingsociety,whentheso
PERFIDY:LOYAL::
最新回复
(
0
)