首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
An invisible border divides those arguing for computers in the classroom on the behalf of students’ career prospects and those a
An invisible border divides those arguing for computers in the classroom on the behalf of students’ career prospects and those a
admin
2015-01-09
52
问题
An invisible border divides those arguing for computers in the classroom on the behalf of students’ career prospects and those arguing for computers in the classroom for broader reasons of radical educational reform. Very few writers on the subject have explored this distinction-indeed.contradiction-which goes to the heart of what is wrong with the campaign to put computers in the classroom.
An education that aims at getting a student a certain kind of job is a technical education,justified for reasons radically different from why education is universally required by law. It is not simply to raise everyone’s job prospects that all children are legally required to attend school into their teens. Rather,we have a certain conception of the American citizen,a character who is incomplete if he cannot competently assess how his livelihood and happiness are affected by things outside of himself. But this was not always the case; before it was legally required for all children to attend school until a certain age. It was widely accepted that some were just not equipped by nature to pursue this kind of education. With optimism characteristic of all industrialized countries,we came to accept that everyone is fit to be educated. Computer-education advocates forsake this optimistic notion for a pessimism that betrays their otherwise cheery outlook. Banking on the confusion between educational and vocational reasons for bringing computers into schools,computer-education advocates often emphasize the job prospects of graduates over their educational achievement.
There are some good arguments for a technical education given the right kind of student. Many European schools introduce the concept of professional training early on in order to make sure children are properly equipped for the professions they want to join. It is,however,presumptuous to insist that there will only be so many jobs for so many scientists,so many businessmen,so many accountants. Besides,this is unlikely to produce the needed number of every kind of professional in a country as large as ours and where the economy is spread over so many states and involves so many international corporations.
But,for a small group of students,professional training might be the way to go since well-developed skills,all other factors being equal,can be the difference between having a job and not of course,the basics of using any computer these days are very simple. It does not take a lifelong acquaintance to pick up various software programs. If one wanted to become a computer engineer,that is,of course,an entirely different story. Basic computer skills take-at the very longest-a couple of months to learn. In any case,basic computer skills are only complementary to the host of real skills that are necessary to becoming any kind of professional. It should be observed,of course,that no school,vocational or not,is helped by a confusion over its purpose.
It could be inferred from the passage that in the author’s country the European model of professional training is____.
选项
A、dependent upon the starting age of candidates
B、worth trying in various social sections
C、of little practical value
D、attractive to every kind of professional
答案
C
解析
本题可参照文章的第三段。从中可知,为了保证学生真正为从事他们希望的职业做好准备,许多欧洲学校很早以前就提出了专业培训的观念;不过,坚持认为只有那么多的工作给予那么多的科学家、商人和会计就太自以为是了;况且,在一个像我们这样地域广阔、经济发展遍及如此多的国家、涉及如此多的跨国公司的国家里,不可能培养出所需的各种专业人才。据此可知,作者认为,欧洲的专业培训模式在美国没有实用价值。C项与文中的意思相符,因此C项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/7sLO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Manywritingexpertsthinkthatintonationisusedto______ourfeelingsandattitudes;thesamesentencecanbesaidindifferen
Themoretimescientistsspenddesigningcomputersthemoretheymarvelatthehumanbrain.Tasksthatbaffle(难住)themostadvanc
DuringMcDonald’searlyyearsFrenchfriesweremadefromscratcheveryday.RussetBurbankpotatoeswere【1】,cutintoshoestrin
Wearesurethat______todothisfacetoface,hewouldfinditdifficulttoexpresshimselfwithoutlosinghistemper.
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspendit,arethelastareaswherefreechoiceandindividu
Inordertoraisemoney,AuntNicolahadto______withsomeofhermosttreasuredpossessions.
Ourcorporation’sobligationunderthis______islimitedtorepairorreplacement.
Hisremarkswere______annoyeverybodyatthemeeting.
WhenFrankDaletookoveraspublisherofLosAngelesHerrald-Examiner,theorganizationhadjustendedaten-yearstrike.There
这次到台湾访问交流,虽然行色匆匆,但是,看了不少地方,访了旧友,交了新知,大家走到一起,谈论的一个重要话题就是中华民族在21世纪的强盛。虽然祖国大陆、台湾的青年生活在不同的社会环境中,有着各自不同的生活经历,但大家的内心都深深铭刻着中华文化优秀传统的印记,
随机试题
股利相关论的重要代表人物不包括()
急性心梗的常见先兆症状是
A.被认识接纳的需要B.信息获取的需要C.安全感需要D.关心尊重的需要E.早日康复的需要
根据《突发公共卫生事件应急条例》规定,县级以上人民政府在防治突发事件时,应当
A.五倍子B.五味子C.乌梅D.诃子E.罂粟壳能敛肺,涩肠,降火的是
总包单位依法将建设工程分包时,分包工程发生的质量问题,应( )。
公路工程符合竣工验收条件后,建设单位已向交通运输主管部门提交竣工验收申请。交通运输主管部门对申请人递交的材料进行审查,对于符合验收条件的,应自收到申请文件之日起()个月内组织竣工验收。
我国行政诉讼法规定,对于因征税问题引起的争议,当事人可以选择适用复议或诉讼程序,如选择复议程序,对复议决定仍不服的,可以向法院起诉。()
以下关于常用经济术语的说法,错误的是()。
ThreeConceptsinArtHistoryI.Commonalities-Certainchunkof【T1】_____,【T1】______withinwhich【T2】_____wereshared【T2】_____
最新回复
(
0
)