首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Some rituals of modern domestic living vary little throughout the developed world. One such is the municipal refuse collection,
Some rituals of modern domestic living vary little throughout the developed world. One such is the municipal refuse collection,
admin
2013-01-28
61
问题
Some rituals of modern domestic living vary little throughout the developed world. One such is the municipal refuse collection, usually once a week, your rubbish bags or the contents of your bin disappear into the bowels of a special lorry and are carted away to the local tip. To economists, this ceremony is peculiar, because in most places it is free. Yes, households pay for the service out of local taxes.【71】Yet the marginal cost of rubbish disposal is not zero at all. The more people throw away, the more rubbish collectors and trucks are needed, and the more the local council has to pay in landfill and tipping fees.
【72】But as Don Fullerton and Thomas Kinnaman, two American economists, have found, this seemingly easy application of economic sense to an everyday problem has surprisingly intricate and sometimes disappointing results. In the past few years several American towns and cities have started charging households for generating rubbish. The commonest system is to sell stickers or tags which householders attach to rubbish bags or cans. Only bags with these labels are picked up in the weekly collection.
In the paper published last year Fullerton and Kinnaman studied the effects of one such scheme, introduced in July 1992 in Charlottesville, Virginia, a town of about 40,000 people. Residents were charged 80 cents for each sticker. This may sound like the sensible use of market forces. In fact, the authors conclude, the scheme’s benefits did not cover the cost of printing stickers, the sticker sellers’ commissions, and the wages of the people running the scheme.【73】
This is inefficient: compacting is done better by machines at landfill sites than by individuals, however enthusiastically. The weight of rubbish collected in Charlottesville fell by a modest 14%.
【74】The one bright spot in all this seems to have been a 15% increase in the weight of materials recycled, suggesting that people chose to recycle free rather than pay to have their refuse carted away. But the fee may have little to do with the growth in recycling, as many citizens were already participating in Charlottesville’s voluntary recycling scheme.
【75】To discourage dumping, for instance, local councils might have to spend more on catching litterers, or raise fines for littering, or cut the price of legitimate rubbish collection.
A. True, the number of bags or cans collected did fall sharply, by 37% between May and September 1992. But rather than buy more tags, people simply crammed more garbage--about 40% more into each container.
B. This looks like the most basic of economic misunderstandings: if rubbish disposal is free, people will produce too much rubbish. The obvious economic solution is to make households pay the marginal cost of disposing of their waste. That will give them an incentive to throw out less and recycle more.
C. City authorities are now considering a project to teach Government waste collectors the skills, such as what rubbish to collect and how to classify it. If approved, the project will help ease the financial burden of the city’s waste treatment.
D. It would be foolish to generalize from this one case, but the moral is clear, economic incentives sometimes produce unforeseen responses.
E. Less pleasing still, some people resorted to illegal dumping rather than pay to have their rubbish removed. This is hard to measure directly. But the authors, ob-serving that a few households in the sample stopped putting rubbish out, guess that illegal dumping may account for 30%-40% of the reduction in collected rubbish.
F. But at the margin the price is zero: the family that fills four bins with rubbish each week pays no more than the elderly couple that fills one.
选项
答案
B
解析
本题空格出现在段首。下文出现转折逻辑词but,代词this回指上文内容。选项中从经济学角度看待垃圾收集问题的有B和D,其中都出现了特征词economic。其次,空格上文指出,产生的垃圾越多,需要耗费的人力、财力就越多。B选项提到,看起来如果垃圾处理免费的话,人们将会生产太多的垃圾。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/831O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Heisa(n)_____andwell-behavedchild,buthisparentsworryabouthimforhetalkstoolittle.
Isupportyourdecision,butIshouldalsomakeitclearthatIamnotgoingtobe________toit
Forthispart,youareaskedtowriteacompositiononthetopic"Itpaystobehonest".Yourcompositionshouldbenolessthan
Itiswell-knownthattheretiredworkersinourcountryare_____freemedicalcare.
Relentlessrainstriggeredheavyfloodinginnineprovinces,where68personswerekilled.Thegovernmentpledgedrelieffundsof
Ifaguestwantstotipthehousekeepingstaff,it’sbesttoleavealittlesomethinginanenvelopeeachnightinsteadofalarg
Duringthenormaldevelopmentofself,achildisaffectedbycertaininfluentialfactors.(1)Infantsformanattachmentwitht
Everyoneisrequiredto______hisfeetonthecarpettoshakeoffthesnowfromhishootsbeforeenteringtheshoppingmall.
A、stoppedB、easedC、relievedD、improvedB本题考核的知识点是动词。从答案层面上看,这是典型的同义选项,二选一。A表示“停止”;B表示“减轻”;C表示“减轻”;D表示“改善”。根据句意,B、C都符合,但C是及物动词,后
Withhumanfootprintsonthemoon,radiotelescopeslisteningformessagesfromaliencreatures(whomayormaynotexist).techn
随机试题
永乐官壁画是我国古代绘画艺术的瑰宝,它位于哪里?()
两个以上法人或者其他组织组成一个联合体,以一个投标人的身份共同投标是()
群落交错区内物种的数目及一些种的密度增大的趋势称为________。
在下列给定的方法中,可以用于成本计划编制的方法是()。
国家的调控、管理、引导作用,在于通过()等不同层次的规划,形成矿产资源开发、利用的合理有序发展。
某社会工作机构总干事大宋是青少年服务项目的主管,他引导家长成立了互助小组,并为他们提供培训和咨询。大宋还经常撰写专业文章,将自己的工作方法和专业反思予以提炼和总结。大宋的这些做法,体现了社会工作者的()角色。
材料一汉唐时期的北方“丝绸之路”主要经过水草丰美的欧亚草原,沿线有许多古文明中心,是东、西方物资和文化交流的主要通道,后来逐渐衰落。材料二古代和现代“丝绸之路”示意图(下图)。问题:随着陆上“丝绸之路”经济带的建设,我国西
【B1】【B7】
商业银行如何运用利率敏感性分析及其缺口管理其净利息收入?
CriticalSuccessfulFactorsofCRMImplementationsProjectPlanningProjectplanninginvolvesofsettingprojectgoals,identify
最新回复
(
0
)