首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Thursday night’s programme on ITV1, The Cost of Going Green, provided a reasonably balanced debate on the impacts of renewable e
Thursday night’s programme on ITV1, The Cost of Going Green, provided a reasonably balanced debate on the impacts of renewable e
admin
2011-02-03
55
问题
Thursday night’s programme on ITV1, The Cost of Going Green, provided a reasonably balanced debate on the impacts of renewable energy and was a significant improvement on the BBC’s Panorama offering.
Last November the BBC’s Panorama programme failed to properly address climate change and the arguments on costs and benefits of renewables. They had to apologise earlier this week for a flawed and biased programme. ITV1 made a better case with a more reasoned debate on the issues of the UK’s transition from fossil fuels to halt climate change but unfortunately omitted the key reasons behind recent consumer bill increases as well as the significant potential for the renewable energy industry to create jobs. Here are some further issues, which it would have been helpful for the programme to cover:
The programme failed to explain that it is our over-dependence on fossil fuels, especially gas, which is the main culprit behind soaring electricity bills. In its latest detailed review of consumer bills in December, the Committee on Climate Change made it clear that the 60% rise in consumer electricity bills that we have seen between 2004 and 2010 was primarily caused by an increase in wholesale prices, especially gas. In fact, of the average £430 consumer electricity bill for 2010, only £16 was attributable to direct support for renewable energy. This assessment is in line with the latest evidence provided by both the Department of Energy and Climate Change and Ofgem, the gas and electricity regulator.
The programme could have said more on how the costs of many forms of renewable energy are coming down whilst their performance is drastically improving. In the case of onshore wind, which was the subject of a lot of tonight’s programme, a recent report from Bloomberg showed for instance that "the best windfarms in the world already produce power as economically as coal, gas and nuclear generators; the average wind farm will be fully competitive by 2016". In fact, when one takes the price of carbon into account, the average onshore wind farm is already as economic as gas power.
The programme could have shown more regard to the substantial job creation potential that the renewables industry could offer the UK. Research from Renewable UK shows that the offshore wind and marine renewable sectors alone could create from 44,000 to 115,000 jobs in the UK by 2021 depending on deployment ambitions. This job creation potential was made very clear by the recent planning applications from Siemens and Vestas who are looking at building wind turbine factories in Hull and Sheerness which could employ up to 600 and 2000 people respectively.
The programme rightly raised the very significant role of energy efficiency in reducing consumer bills: The potential of energy efficiency is enormous and is under-exploited in the UK. It should be a priority in energy policy to help consumers reduce their bills. Improving efficiency could reduce the cost of decarbonising the UK’s power sector by up to £70bn by 2050, according to the UK Energy Research Centre. The Committee on Climate Change recently stated that energy efficiency measures could help reduce energy demand in households by up to 14% by 2020, which would more than offset the cost of meeting the UK’s renewable energy target for 2020.
ITV Tonight’s programme was a more reasoned entry into the debate on the challenges and benefits of moving the UK to a renewables future than the BBC managed with Panorama. However, more needs to be done to share with consumers the full benefits and importance of moving towards an efficient and renewably powered energy future. This is especially urgent given the International Energy Agency’s recent warning in that unless the world makes a substantial shift towards zero carbon technologies in the next few years, the window of opportunity to prevent the most dangerous impacts of climate change will soon be closed.
From The Guardian, February10, 2012
Which of the following statements is NOT true about energy efficiency according to the passage?
选项
A、The best windfarms in the world already produce power as economically as coal.
B、The potential of energy efficiency is enormous and is under-exploited in the UK.
C、Improving efficiency could reduce the cost of decarbonising UK’s power sector.
D、Energy efficiency measures could help reduce energy demand in manufacturing.
答案
D
解析
本题为概括题。根据第五段“the best windfarms in the world already produce power as economically as coal…”可知A正确;根据第七段“The potential of energy efficiency is enormous and is under-exploited in the UK”可知B正确;根据第七段“Improving efficiency could reduce the cost of decarbonising the UK’s power sector by…”可知C正确;根据第七段“energy efficiency measures could help reduce energy demand in households by up to 14% by 2020”文章提到的是家用能源需求的减少,并未提工业生产,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8M1K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
______somanypeopleintheUnitedStatesbeenoutofworkastoday.
WhichofthefollowingFrenchPresidentJacqueChiracdoesNOTinsiston
ThePonyExpressIntheUnitedStatestoday,wecansendaletterfromcoasttocoastinjustafewdaysforwellunderhal
Atwenty-year-oldimmigrant,LeviStrauss,cametotheUnitedStatesin1850toseekhisfortuneinthegoldfields.Butstrange
PresidentClinton’sdecisiononApr.8tosendChinesePremierZhuRongjipackingwithoutanagreementonChina’sentryintothe
Thecurrentpoliticaldebateoverfamilyvalues,personalresponsibility,andwelfaretakesforgrantedtheentrenchedAmerican
Thecurrentpoliticaldebateoverfamilyvalues,personalresponsibility,andwelfaretakesforgrantedtheentrenchedAmerican
Renewableenergysourcescanbereplenishedinashortperiodoftime.Thefiverenewablesourcesusedmostoftenincludehydrop
Renewableenergysourcescanbereplenishedinashortperiodoftime.Thefiverenewablesourcesusedmostoftenincludehydrop
1BAGHDAD,Iraq(CNNThursday,May13,2004)--DefenseSecretaryDonaldRumsfeldThursdayarrivedintheIraqicapitalonasur
随机试题
气分证的脏腑病位有
下列关于法与宗教的说法中,哪些是正确的?()
系统性红斑狼疮最常见的死亡原因是
关于栓剂基质聚乙二醇的叙述,错误的是
关于化学法粪便隐血试验下列说法错误的是
A、异搏定B、洋地黄C、阿托品D、利多卡因E、胺碘酮下列疾病时宜选择的治疗药物为急性前壁心肌梗死并发加速性室性自主律
货币主义
“可抢占”和“不可抢占”的优先级调度算法相比,()。
阅读下面选文,回答下列4题。直觉通常是指对某种情况的一种突如其来的领悟或理解,也就是突然跃入人们意识中的一种使问题得到澄清的思想。诸如灵感、启示、预感等都是用来形容这种现象的。直觉在科学发现和发明当中有十分重要的作用。在美国,化学家普拉特和贝克对一
HillaryClintonwasinherelement.OnstageatBelfast’sGrandOperaHouselastweek,flankedbyvolunteersandpoliticians’wi
最新回复
(
0
)