首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The fossil remains of the first flying vertebrates, the pterosaurs, have intrigued paleontologists for more than two centuries.
The fossil remains of the first flying vertebrates, the pterosaurs, have intrigued paleontologists for more than two centuries.
admin
2010-07-06
59
问题
The fossil remains of the first flying vertebrates, the pterosaurs, have intrigued paleontologists for more than two centuries. How such large creatures, which weighed in some cases as much as a piloted hang-glider and had wingspans from 8 to 12 meters, solved the problems of powered flight, and exactly what these creatures were—reptiles or birds—are among the questions scientists have puzzled over.
Perhaps the least controversial assertion about the pterosaurs is that they were reptiles. Their skulls, pelvises, and hind feet are reptilian. The anatomy of their wings suggests that they did not e- valve into the class of birds. In pterosaurs a greatly elongated fourth finger of each forelimb supported a wing like membrane. The other fingers were short and reptilian, with sharp claws. In birds the second finger is the principal strut of the wing, which consists primarily of feathers. If the pterosaurs walked on all fours, the three short fingers may have been employed for grasping. When a pterosaur walked or remained stationary, the fourth finger, and with it the wing, could only turn upward in an extended inverted V-shape along each side of the animal’s body.
The pterosaurs resembled both birds and bats in their overall structure and proportions. This is not surprising because the design of any flying vertebrate is subject to aerodynamic constraints. Both the pterosaurs and the birds have hollow bones, a feature that represents a savings in weight. In the birds, however, these bones are reinforced more massively by internal struts.
Although scales typically cover reptiles, the pterosaurs probably had hairy coats. T.H. Huxley reasoned that flying vertebrates must have been warm-blooded because flying implies a high rate of metabolism, which in turn implies a high internal temperature. Huxley speculated that a coat of hair would insulate against loss of body heat and might streamline the body to reduce drag in flight. The recent discovery of a pterosaur specimen covered in long, dense, and relatively thick hair—like fossil material was the first clear evidence that his reasoning was correct.
Efforts to explain how the pterosaurs became airborne have led to suggestions that they launched themselves by jumping from cliffs, by dropping from trees or even by rising into light winds from the crests of waves. Each hypothesis has its difficulties. The first wrongly assumes that the pterosaurs ’hind feet resembled a bat’s and could serve as hooks by which the animal could hang in preparation for flight. The second hypothesis seems unlikely because large pterosaurs could not have landed in trees without damaging their wings. The third calls for high waves to channel updrafts. The wind that made such waves however, might have been too strong for the pterosaurs to control their flight once airborne.
The ideas attributed to T. H. Huxley in the passage suggest that he would most likely agree with which of the following statements?
选项
A、An animal’s brain size has little bearing on its ability to master complex behaviors.
B、An animal’s appearance is often influenced by environmental requirements and physical capabilities.
C、Animals within a given family group are unlikely to change their appearance dramatically over a period of time.
D、The pterosaurs should be classified as birds, not reptiles.
答案
B
解析
本题是一个推断题。要求考生对文章中的内容在理解的基础上进行引申。文中提到T.H.Huxley 主要集中在文章的倒数第二段,作者认为T.H.Huxley 合理地解释了翼龙羽毛出现的原因。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8MDd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
ThepagesoftheHarvardBusinessReviewarenotusuallypopulatedbynovelists.ButJosephFinderisjustsuchararity.Recent
Whatisthefirstjobthemanappliedforrightafterhisuniversitygraduation?ThecompanyemployednotonlyBritishtourgui
WhatcanbesaidaboutthereportbytheNationalAcademyofSciences?Whathinderstheextensiveuseofrenewableenergysourc
A、Balloonsareeasiertolift.B、Itisagoodtimeforexercise.C、Thevisibilityisgood.D、Thereisnodangerinflying.C
Whenamagazineforhigh-schoolstudentsaskeditsreaderswhatlifewouldbelikeintwentyyears,theysaid:machineswouldbe
Amultinationalcorporationisacorporateenterprise,whichthoughheadquarteredinonecountry,conductsitsoperationsthrou
Weholdsthesetruthstobeselfevidentthat______.
WhatisCathyfedupwith?______onpackingcases
Jewish从给出的信息(GermanyofJewishnationality)可以判断答案是Jewish,此外,文中说1938年他到了美国,所以可以猜测他不是美国人,这个信息可以辅助我们确定正确答案。注意民族、国籍等需要用形容词形式。
随机试题
真正衡量数字通信系统的有效性的指标是()
关于拔牙方法的叙述中,错误的是
男性,45岁,诊断风湿性心脏病二尖瓣病5年。房颤半年,为纠正房颤来院。若左房内有异常回声。下述哪一项正确
山岭隧道浅埋段施工中,严禁采用的施工方法是()。[2011年真题]
项目经理是施工项目生产安全的()。
因税务机关的责任,导致纳税人、扣缴义务人未缴或者少缴税款的,税务机关在()内可以要求纳税人、扣缴义务人补缴税款,但不得加收滞纳金。
()强调人各有所长也各有所短,应以己之长补他人之短。
()是教师通过操作实物来帮助学生认识事物、获得化学知识、学习实验技能的一种常用的化学教学基本方法。
有以下程序:#includemain(){strutcm{intx;inty;}a[2]={4,3,2,1};print("%d\n",a[0].y/a[0].x*a[1].x);程序运行后的输出结果
Inthe19thCenturyandearly20thCentury,railwaytrainshadavitalrole.Inthelaterhalfofthe20thCentury,themotorca
最新回复
(
0
)