首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Languages will continue to diverge. Even if English were to become the universal language, it would still take many different fo
Languages will continue to diverge. Even if English were to become the universal language, it would still take many different fo
admin
2010-07-06
51
问题
Languages will continue to diverge. Even if English were to become the universal language, it would still take many different forms. Indeed the same could happen to English as has happened to Chinese: a language of intellectuals which doesn’t vary hugely alongside a large number of variants used by local peoples;
We will continue to teach other languages in some form, and not just for reasons of practicality. Learning a language is good for your mental health; it forces you to understand another cultural and intellectual system. So I hope British education will develop a more rational approach to the foreign languages available to students in line with their political importance. Because so many people believe it’s no longer important to know another language, I fear that time devoted to language teaching in schools may well continue to decline. But you can argue that learning another language well is more taxing than, say, learning to play chess well -- it involves sensitivity to a set of complicated rules, and also to context.
Technology will certainly make a difference to the use of foreign languages. Computers may, for instance, alleviate the drudgery that a vast translation represents. But no one who has seen a computer translation will think it can substitute for knowledge of the different languages. A machine will always be behind the times. Still more important is the fact that no computer will ever get at the associations beyond the words associations that may not be expressed but which carry much of the meaning. In languages like Arabic the context is very important. Languages come with heavy cultural baggage too -- in French or German if you missed the cultural references behind a word you’re very likely to be missing the meaning. It will be very hard to teach all that to a computer.
All the predictions are that English will be spoken by a declining proportion of the world’s population in the 21st century. I don’t think foreign languages will really become less important, but they might be perceived to be -- and that would in the end be a very bad thing.
Which of the following is TRUE?
选项
A、If a language is not good for practicality, we can drop it.
B、We can understand another cultural and intellectual system by learning language.
C、Time devoted to language teaching has never declined.
D、We should spend more time in learning language than playing chess.
答案
B
解析
由第二段中第一句可知A项错误,B项正确。由I fear that...continue to decline可知Time...has been declined. 可知C项错误。最后一句主要说 Learning another language well is more taxing than learning to play chess well.并非要在learning language上花费比更多时间,故D项错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8ODd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Whatwasthefirststepinfightingagainstinfectiousdisease?
Apsychologicalissuethatbegantobediscussedinthe1950swasthequestionofthemostappropriateageforsecondlanguagel
Apsychologicalissuethatbegantobediscussedinthe1950swasthequestionofthemostappropriateageforsecondlanguagel
Whydidtheintelligencetestbecomeunpopularinthepastfewdecades?
Thedestructionofournaturalresourcesandcontaminationofourfoodsupplycontinuetooccur,largelybecauseoftheextreme
Thedestructionofournaturalresourcesandcontaminationofourfoodsupplycontinuetooccur,largelybecauseoftheextreme
Forthispart,youarerequiredtowriteacompositiononthetopic"OnDevelopingTourism".Youshouldwritecoherentlyandnea
In1971therewereabout3,700millionpeopleintheworld.Ifthepopulationwere【C1】______evenlyovertheearth’ssurfacet
随机试题
女性,39岁,左前臂行石膏绷带包扎后1小时,出现手指剧痛,苍白发凉,桡动脉搏动减弱,应首先采取的措施是( )。
女性患者,32岁,近2月来出现进食减少,明显消瘦,多毛、痤疮、乳房萎缩、生须,血压180/120mmHg、血钾2.8mmml/L,诉腹痛,查尿17-羟120μmoL/24小时、尿17-酮186μmol/24小时
根据商检法,销售、使用未报经检验的属于法定检验进口商品的,检验检疫机构根据情况可以处以有关商品总值( )的罚款。
某投资者在期初以每股18元的价格购买C股票100股,半年后每股收到0.2元的现金红利,同时卖出股票的价格是20元,则在此半年期间,投资者在C股票上的百分比收益率应为()。
按照《商业银行资本管理办法(试行)》的规定,商业银行的核心一级资本不包括()。
下列不属于教育技术目的的是()。
设,其中f,g均可微,计算
ItwasClark’sfirstvisittoLondonUndergroundRailway.Against【C1】______adviceofhisfriends,hedecidedtogothereafter
Mostofyouwouldprobablysaythatwhatmakesyoutrulyhappyisyourfamilyandtheloveyoushareinyourrelationships,an
HarlemRenaissance(文艺复兴)—ABriefIntroductionImportantFeatures1.HarlemRenaissance(HR)isthenamegiventotheper
最新回复
(
0
)