首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Occasional self-medication has always been part of normal living. The making and selling of drugs have a long history and are cl
Occasional self-medication has always been part of normal living. The making and selling of drugs have a long history and are cl
admin
2017-08-26
59
问题
Occasional self-medication has always been part of normal living. The making and selling of drugs have a long history and are closely linked, like medical practice itself, with the belief in magic. Only during the last hundred years or so has the development of scientific techniques made it possible for some of the causes of symptoms to be understood, so that more accurate diagnosis has become possible. The doctor is now able to follow up the correct diagnosis of many illnesses with specific treatment of their causes. In many other illnesses, of which the causes remain unknown, it is still limited, like the unqualified prescriber, to the treatment of symptoms. The doctor is trained to decide when to treat symptoms only and when to attack the cause: this is the essential difference between medical prescribing and self-medication.
The advance of technology has brought about much progress in some fields of medicine, including the development of scientific drug therapy. In many countries public health organization is improving and people’s nutritional standards have risen. Parallel with such beneficial trends have two adverse effects. One is the use of high-pressure advertising by the pharmaceutical industry, which has tended to influence both patients and doctors and has led to the overuse of drugs generally. The other is the emergence of the sedentary society with its faulty ways of life: lack of exercise, over-eating, unsuitable eating, insufficient sleep, excessive smoking and drinking. People with disorders arising from faulty habits such as these, as well as from unhappy human relationships, often resort to self-medication and so add the taking of pharmaceuticals to the list. Advertisers go to great lengths to catch this market.
Clever advertising, aimed at chronic sufferers who will try anything because doctors have not been able to cure them, can induce such faith in a preparation, particularly if steeply priced, that it will produce—by suggestion—a very real effect in some people. Advertisements are also aimed at people suffering from mild complaints such as simple colds and coughs, which clear up by themselves within a short time.
These are the main reasons why laxatives, indigestion remedies, painkillers, tonics, vitamin and iron tablets and many other preparations are found in quantity in many households. It is doubtful whether taking these things ever improves a person’s health; it may even make it worse. Worse because the preparation may contain unsuitable ingredients; worse because the taker may become dependent on them; worse because they might be taken in excess; worse because they may cause poisoning, and worse of all because symptoms of some serious underlying cause may be masked and therefore medical help may not be sought.
Paragraphs 2 and 3 explain ______.
选项
A、those good things are not without side effects
B、why clever advertising is so powerful
C、why in modern times self-medication is still practised
D、why people develop faulty ways of life
答案
C
解析
根据题干中的关键词paragraph 2 and 3将本题定位于第2、3段。第2、3段主要论述了现在依然存在自我药疗的原因,即医生很难治愈人们不良的生活习惯造成的亚健康状态。故答案为C(为什么现代社会仍然存在自我药疗)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8SU7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、10.B、4.C、3.D、1.C短文说,Johnson全家用了三年的时间攒够了里程数才换了免费机票。故答案是C。四个选择是数字,初步猜测题目问的可能与数字细节有关,边听边做好笔记。
A、Michaelwasatthehospital.B、MichaelmetwithPeter.C、Michaelwasouttomeettheclient.D、MichaelwenttoAustraliaC女士说自
"Theworld’senvironmentissurprisinglyhealthy.Discuss."Ifthatwereanexaminationtopic,moststudentswouldtearitapart
GetWhatYouPayFor?NotAlways[A]ThemostexpensiveelectioncampaigninAmericanhistoryisover.ExecutivesacrossAmer
Aresmarterkidssmartenoughtoavoidalcoholanddrugs?Fordecades,scientistshaddocumentedthatthosewithlowerIQandle
Peoplecannowavoidhavingtosortthroughalbumsfromseveraldifferentfriendswhentryingtoreliveparties,weddingsandot
SouthAfricaSafariTopFiveNationalParksandGameReserves[A]ASouthAfricasafari(游猎)istheidealwildlifetriptogoo
A、Anarrowstripofland.B、Amanufacturebridge.C、Anarrowstrait.D、Anisland.A推理题。由原文可知,在哥伦布发现新大陆的几千年前,印第安人穿过连接阿拉斯加和西伯利亚的一块
A、Sheisatouristguide.B、Sheisaninterpreter.C、Sheisadomesticservant.D、Sheisfromtheroyalfamily.A根据短文首句的引路语句ify
A、Difficulttosatisfyandfullofdemands.B、Politebutreluctanttospendmoney.C、Considerate,andlovinghismother.D、Good
随机试题
下列各种类型的骨折中属于不稳定骨折的是
慢性心功能不全最常见的原因是
xy’’=(1+2x2)y’的通解是()。
某施工单位承接了一段二级道路施工,其中包括3道结构形式和工程量基本相同的涵洞。根据工期要求,对于3道涵洞施工要求组织几个相同的工作队,在同一时间、不同的空间上进行施工。按照资源计划的要求,施工涵洞时安排的技术工人主要有测量工、机修工、钢筋工、木工、混凝
下列选项中,属于客观公正的基本要求的有()。
某冰箱生产企业在市场上推出了一种只卖1999元的经济型产品,而它的高档产品要卖3万多元,从而在吸引顾客来看经济型冰箱时,尽力设法影响他们购买更高档的冰箱。该企业产品大类决策属于()。
依据()可以将学习划分为意义学习与机械学习。
在抗击外国侵略的战争中,许多爱国官兵英勇献身。其中,在第二次鸦片战争中以身殉国的是()。
汉代由皇帝下诏责成中央和地方各级长官每年向朝廷推荐贤能之人为官的选任制度是()。
A、Allwhalingisbad.B、Commercialwhalingisimmoral.C、Whalingshouldbelimitedonlyforfood.D、TheIWCshouldbereplaced.
最新回复
(
0
)