首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The newspaper must provide for the reader the facts, unalloyed, unslanted, objectively selected facts. But in these days of comp
The newspaper must provide for the reader the facts, unalloyed, unslanted, objectively selected facts. But in these days of comp
admin
2011-02-11
47
问题
The newspaper must provide for the reader the facts, unalloyed, unslanted, objectively selected facts. But in these days of complex news it must provide more; it must supply interpretation, the meaning of the facts. This is the most important assignment confronting American journalism -- to make clear to the reader the problems of the day, to make international news as understandable as community news, to recognize that there is no longer any such thing (with the possible exception of such scribbling as society and club news) as "local" news, because any event in the international area has a local reaction in manpower draft, in economic strain, in terms, indeed, of our very way of life.
There is in journalism a widespread view that when you embark on interpretation, you are entering choppy and dangerous waters, the swirling tides of opinion. This is nonsense.
The opponents of interpretation insist that the writer and the editor shall confine themselves to the "facts". This insistence raises two questions: what are the facts? And: are the bare facts enough?
As to the first query, consider how a so-called "factual" story comes about. The reporter collects, say, fifty facts; out of these fifty, his space allotment being necessarily restricted, he selects the ten, which he considers most important. This is Judgment Number One. Then he or his editor decides which of these ten facts shall constitute the lead of the piece. This is important decision because many readers do not proceed beyond the first paragraph. This is Judgment Number Two. Then the night editor determines whether the article shall be presented on page one, where it has a large impact, or on page twenty-four, where it has little. Judgment Number Three.
Thus, in the presentation of a so-called "factual" or "objective" story, at least three judgments are involved. And they are judgments not at all unlike those involved in interpretation, in which reporter and editor, calling upon their general background, and their "news neutralism", arrive at a conclusion as to the significance of the news.
The two areas of judgment, presentation of the news and its interpretation, axe both objective rather than subjective processes -- as objective, that is, as any human being can be. (Note in passing: even though complete objectivity can never be achieved, nevertheless the ideal must always be the beacon on the murky news channels.) If an editor is intent on slanting the news, he can do it in other ways and more effectively than by interpretation. He can do it by the selection of those facts that prop up his particular plea. Or he can do it by the pay he gives a story -- promoting it to page one or demoting it to page thirty.
What can be inferred about the opponents of interpretation?
选项
A、They have a higher requirement for the objectivity of news than supporters do.
B、They have a narrow understanding of what facts mean.
C、They doubt that news can be factual.
D、They don’t believe in the validity of interpreted news.
答案
B
解析
推断题。第三段提到,反对解释新闻的人认为,新闻工作者应该仅仅报道事实,因此引发了什么是事实以及仅仅有事实是否足够的问题;第四段作者又指出,所谓的新闻事实其实本身就包括新闻工作者的判断在里面;第五段提到,这些判断和那些解释新闻时进行的判断在本质上是一致的,由此推断,作者认为那些反对解释新闻的人的观点是十分狭隘的,所以B正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8aeO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
ThestylethatUrreahasadoptedtotellTeresita’s—andMexico’s—storyinhisbook"TheHummingbird’sDaughter"partakesoft
AdvertisingMediainAmericaIntheUnitedStates,therearemanymediaforadvertising.Theoldestkindisthenewspaper.【1
ThemostpopularnewspaperinIrelandis
Thechangesinlanguagewillcontinueforever,butnooneknowssure【M1】_____.whodoesthechanging.Onepossibilityis
A、passengersB、teachersC、parentsD、childrenD
The18thcenturyWitnessedanewliteraryform--themodemEnglishnovel,whichiscontrarytothemedievalromance,givesa____
RealpolicemenhardlyrecognizeanyresemblancebetweentheirlivesandwhattheyseeonTV.Therearesimilarities,ofcourse,
ThismonthSingaporepassedabillthatwouldgivelegalteethtothemoralobligationtosupportone’sparents.CalledtheMain
Inviewoftheobstaclesinlaunchingnewindustriesforwhichaccesstomarketsisacriticallocationfactor,whatkindoffac
A、Groupleaders.B、Television.C、Baby-sitters.D、Playgroups.A
随机试题
胃阴虚证的临床特征是
A.腹痛腹胀,暴泻如水,肛门灼热B.大便溏薄,时干时稀,排便不爽C.下痢脓血,里急后重,身热口渴D.腹满硬痛,大便秘结,日晡潮热E.大便燥结,艰涩难下,口干口臭肠热腑实证的临床表现是
16岁的甲与13岁的乙是好朋友,均为中学生。某日二人在住宅小区中玩耍,一辆某快餐店的送餐车前来小区送餐停放在路边。甲对乙说:“我最讨厌这家快餐店了,上次去吃快餐,钱没带够被老板骂了一顿,你悄悄去把车上的广告画弄脏,给我出出气。”乙遂找来一块废金属片在车厢上
为保护无行为能力的人和限制行为能力的人的合法权益而设立的代理形式是()
行政管理的基本依据是()。
Whatimpressedmemostwasthattheynever______.
《国家中长期教育改革和发展规划纲要(2010—2020年)》强调把促进学生成长成才作为学校一切工作的出发点和落脚点,这体现的工作方针是()。
查询设计器分为上下两部分,上半部分是表的显示区,下半部分是______。
Manyoftheelectricgoodswhichareadvertisedas______themodernwomantendtohavetheoppositeeffect.
A、clothes.B、shoes.C、pants.D、socks.B根据女士的话“lookatyourshoes”和“Youmustcleanthem.”可知,妈妈让Tom去洗鞋,故选B。
最新回复
(
0
)