首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Supportive. B、Prejudiced. C、Negative. D、Confused. C
A、Supportive. B、Prejudiced. C、Negative. D、Confused. C
admin
2022-10-18
53
问题
W: I am talking to Richard Johnson, an official of the World Health Organization. Today he will talk with us about the change of people’s understanding of health. Hello, Richard.
M: Hello.
W: Now, Richard, the concept of health has been changing all the time. So would you mind telling us the original one?
M: Of course not. Health has long been viewed in the physical sense only. That is, good health has been connected to the smooth mechanical operation of body. In this sense, health has been defined as the absence of disease or illness and is seen in medical terms.
W: I see. When did the concept begin to change?
M: In the late 1940s, the WHO challenged this physically and medically oriented view of health. They stated that health was a complete state of physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease. The mind, body and spirit of a person were seen holistically.
W: How long did this concept last?
M: It lasted until the 1970s. At that time, people focused their attention on the prevention of disease and illness by emphasizing the importance of lifestyles and behavior of the individuals. Creating health meant providing not only medical health care, but health promotion programs and policies which would help people maintain healthy behavior and lifestyles.
W: It sounds reasonable. It must have been beneficial to people.
M: Unfortunately, not.
W: But why?
M: You see, this individualistic healthy lifestyles approach did help the wealthy members of society. But the majority were people experiencing poverty, unemployment or little control over the conditions of their daily life. How could people afford the program if they lived under unfavorable social and environmental factors?
W: I’m beginning to see your point. A single lifestyle decides nothing if not integrated with a good environment.
M: That’s right. So during the 1980s and 1990s, there has been a growing swing away from seeing lifestyle risks as the root cause of poor health. While lifestyle factors still remain important, health is being viewed also in terms of the social, economic and environmental contexts in which people live.
W: This is a new concept of health. And I heard it’s called the socio-ecological view, isn’t it?
M: Yes. In 1986, representatives from 38 countries gathered in Ottawa, Canada, to hold the first International Conference of Health Promotion. It was at that conference that the broad socio-ecological view of health was endorsed.
W: What were the details of the endorsement?
M: Well, the representatives declared that the fundamental conditions and resources for health are peace, shelter, education, food, a viable income, a stable ecosystem, sustainable resources, social justice and equity. Moreover, improvement in health requires a secure foundation in these basic requirements.
W: That’s right. Then what is the basic philosophy of this health promotion?
M: Very easy to understand. Just to enable people to increase control over and to improve their health.
W: The new concept of health you have told us today is very useful to our understanding of health. Thank you very much.
M: You are welcome.
1. According to the man, what was the original concept of health?
2. When did the concept of health begin to change?
3. What attitude does the man hold toward the individualistic healthy lifestyles approach?
4. When was the broad socio-ecological view of health formally approved?
5. Which is NOT mentioned as a fundamental condition and resource for health?
选项
A、Supportive.
B、Prejudiced.
C、Negative.
D、Confused.
答案
C
解析
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8ecD777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Inflationisn’tnew,butpricerisescanstillshock.IrecentlyholidayedintheHamptons,atonybeachareaoutsideNewYork,
It’sdifficulttoimagineaworldwithoutantibiotics.Theycurediseasesthatkilledourancestorsincrowds,andenableanynu
It’sdifficulttoimagineaworldwithoutantibiotics.Theycurediseasesthatkilledourancestorsincrowds,andenableanynu
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Theworldisonthetopofastaggeringriseinthenumberofoldpeople,andtheywilllivelongerthaneverbefore.【C1】_______
Wilsonwroteabouttheproblemintheteachingofwritinginthe1970s.
A、Bothpositive.B、Bothobjective.C、Bothneutral.D、Onepositiveandtheothernegative.A题目问两个讲话者对电话的态度。女士认为电话为人类社会做出了巨大的贡献(gr
A、Neutral.B、Positive.C、Negative.D、Indifferent.B
随机试题
对接焊缝试件进行焊接工艺评定时,可以不做无损检测。
A、根B、根茎C、块茎D、根及根茎E、鳞茎知母的药用部位是
某城市房地产交易中,卖方、买方应缴纳的税费分别为正常成交价格的6%、3%,某宗房地产交易中买方付给卖方2500元/m2,应缴纳的税费均由买方负担,则该宗房地产的正常成交价格为()元/m2。
对混凝土抗渗性能影响最大的因素是()。[2009年真题]
下列选项中,不属于私人银行业务的特征的是()。
某省党委高度重视国家监察体制改革工作,通过省人民代表大会选举产生了省监察委员会,有效整合反腐力量,实现对全省所有行使公权力的公职人员监察全覆盖,进一步推进全面从严治党向纵向延伸。这做法()。①表明该机构将由同级党委选举产生,并对党委负责②是通过
定位是对产品在未来的潜在顾客的脑海里确定一个合理的位置。定位的方法有多种,如强化定位、比附定位、单一位置策略、寻找空隙策略、类别品牌定位、再定位等。其中再定位,意即打破产品在消费者心目中所保持的原有位置与结构,使产品按照新的观念在消费者心目中重新排位,调理
华生研究儿童的()三种非习得性情绪反应。
定义如下枚举类型:enum{Monday,Tuesday,Wednesday,Thrusday,Friday=2};表达式Wednesday==Friday的值是()。
Almostsincethebeginningofmankind,governmentshavebeenrecordingthenumbersoftheirpopulace.Thefirstknowncensusrep
最新回复
(
0
)