首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
公务员
People do not analyze every problem they meet. Sometimes they try to remember a solution from the last time they had a similar p
People do not analyze every problem they meet. Sometimes they try to remember a solution from the last time they had a similar p
admin
2017-12-05
58
问题
People do not analyze every problem they meet. Sometimes they try to remember a solution from the last time they had a similar problem. They often accept the opinions or ideas of other people. Other times they begin to act without thinking; they try to find a solution by trial and error. However, when all these methods fail, the person with a problem has to start analyzing. There are six stages in analyzing a problem.
First the person must recognize that there is a problem. For example, Sam’s bicycle is broken, and he cannot ride it to class as he usually does. Sam must see that there is a problem with his bicycle.
Next the thinker must define the problem. Before Sam can repair his bicycle, he must find out the reason why it does not work. For instance, he must determine if the problem is with the gears, the brakes, or the frame. He must make his problem more specific.
Now the person must look for information that will make the problem clearer and lead to possible solutions. For instance, suppose Sam decided that his bike does not work because there is something wrong with the gear wheels. At this time, he can look in his bicycle repair book and read about gears. He can talk to his friends at the bike shop. He can look at his gears carefully.
After studying the problem, the person should have several suggestions for a possible solution. Take Sam as an illustration. His suggestions might be: put oil on the gear wheels; buy new gear wheels and replace the old ones; tighten or loosen the gear wheels. Eventually one suggestion seems to be the solution to the problem. Sometimes the final idea comes very suddenly because the thinker suddenly sees something new or sees something in a new way. Sam, for example, suddenly sees that there is a piece of chewing gum between the gear wheels. He immediately realizes the solution to his problem: he must clean the gear wheels.
Finally the solution is tested. Sam cleans the gear wheels and finds that afterwards his bicycle works perfectly. In short, he has solved the problem.
In analyzing a problem we should do all the following EXCEPT___
选项
A、recognizing and defining the problem
B、looking for information to make the problem clearer
C、having suggestions for a possible solution
D、finding a solution by trail or mistake
答案
D
解析
细节题。根据短文各段首句可知分析问题的步骤有:First the person must recognize that there is a problem(认识到问题的存在).Next the thinker must define the problem(定义问题).Now the person must look for information that will make the problem clearer and lea d to possible solutions(分析问题).After studying the problem,the person should have several suggestions for a possible solution(提出解决问题的建议).Finally the solution is tested(检验解决方法)。故可知只有选项D不符合原文。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8knq777K
本试题收录于:
中学英语题库教师公开招聘分类
0
中学英语
教师公开招聘
相关试题推荐
已知等比数列{an}的公比为则
下列属于杜威的教育思想的是().
Fromchildhoodtooldage,wealluselanguageasameansofbroadeningourknowledgeofourselvesandtheworldaboutus.When
Fromchildhoodtooldage,wealluselanguageasameansofbroadeningourknowledgeofourselvesandtheworldaboutus.When
WhenIwaslookingforaChristmaspresentformydaughterinatoystore,anicelydressedlittlegirl,withsomemoneyinher
Duringthesummerholiday,IthinkIshoulddosomething61.______meaningfulinsteadtouring.SoIgotajob
Itwasthenightofthefullmoon,atimewhichalwaysdrivesJava’syoungpeoplemadwithexcitement.Fireworkswerelitl
Todaytherearepolicemeneverywhere,butin1700,Londonhadnopolicemenatall.Afewoldmenusedtoprotectthecitystreet
随机试题
下列关于货币有限法偿说法正确的是()。
一患者白细胞总数及中性粒细胞均增高,杆状核粒细胞>10%伴有中毒性改变,推测核象改变最可能为
某些施工企业盲目追求利润而不顾工程质量,在投标报价中随意压低标价,中标后则依靠违法的手段或修改方案追加工程款,甚至偷工减料,则这起事故的主要原因是()。
下列命题中,假命题为()。
下列人物中,在秦国进行改革,为秦统一全国创造了条件的是()。
生活中,每一秒都有无数种可能,任何瞬间一旦错过,就不会再重演,然而只有那些能够向我们______足够有力信息和情绪的决定性瞬间才有记录的价值和意义。为了这样的瞬间摄影师需要付出很多,比如洞察这种瞬间的感知力,等待这种瞬间的______和捕捉这种瞬问的___
巴厘的绘________,大都是用胶和矿物颜料画在粗麻布或者白帆布上,主题取材于田园风光和人民生活习俗,具有浓郁的地方色彩。填入画横线部分最恰当的一项是:
艺术接受的核心问题是_______。
一户人家养了四只猫,其中一只猫偷吃了他家里的鱼。主人对它们进行审问,只有一只猫说真话。这四只猫的回答如下:甲:“乙是偷鱼贼。”乙:“丙是偷鱼贼。”丙:“甲或者乙是偷鱼贼。”丁:“乙或者丙是偷鱼贼。”根据以上
陈毅元帅曾说:“我们是世界上最大的理想主义者。我们是世界上最大的行动主义者。我们是世界上最大的理想与行动的综合者。”这句话表明陈毅元帅对共产主义的理解有()
最新回复
(
0
)