首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
If you were to examine the birth certificates of every soccer player in 2006’s World Cup tournament you would most likely find a
If you were to examine the birth certificates of every soccer player in 2006’s World Cup tournament you would most likely find a
admin
2013-01-20
17
问题
If you were to examine the birth certificates of every soccer player in 2006’s World Cup tournament you would most likely find a noteworthy quirk elite soccer are more likely to have been born in the earlier months of the year than in the later months. If you then examined the European national youth teams that feed the World Cup and professional ranks, you would find this strange phenomenon to be even more pronounced.
What might account for mis strange phenomenon? Here are a few guesses: a) certain astrological signs confer superior soccer skills, b) winter-born bathes tend to have higher oxygen capacity which increases soccer stamina. c) soccer mad parents are more likely to conceive children in springtime at the annual peak of soccer mania. d) none of the above.
Anders Ericsson, a 58-year-old psychology professor at Florida State University, says he believes strongly in "none of the above". Ericsson grew up in Sweden, and studied nuclear engineering until he realized he realized he would have more opportunity to conduct his own research if he switched to psychology. His first experiment nearly years ago, involved memory: training a person to hear and then repeat a random series of numbers. "With the first subject, after about 20 hours of training his digit span had risen from 7 to 20, " Ericsson recalls. " He kept improving, and after about 200 hours of training he had risen to over 80 numbers. " .
This success coupled with later research showing that memory itself as not genetically determined, led Ericsson to conclude that the act of memorizing is more of a cognitive exercise than an intuitive one. In other words, whatever inborn differences two people may exhibit in their abilities to memorize those differences are swamped by how well each person "encodes" the information. And the best way to learn how to encode information meaningfully, Ericsson determined, was a process known as deliberate practice. Deliberate practice entails more than simply repeating a task. Rather, it involves setting specific goals, obtaining immediate feedback and concentrating as much on technique as on outcome.
Ericsson and his colleagues have thus taken to studying expert performers in a wide range of pursuits, including soccer. They gather all the data they can, not just predominance statistics and biographical details but also the results of their own lavatory experiments with high achievers. Their work makes a rather startling assertion: the trait we commonly call talent is highly overrated. Or, put another way, expert performers whether in memory or surgery, ballet or computer programming are nearly always made, not born.
Which of the following proverbs is closest to the message the text tries to convey?
选项
A、Faith will move mountains.
B、One reaps what one sows.
C、Practice makes perfect.
D、Like father, like son.
答案
C
解析
此题为推理题。据第4段中的“And the best way to learn how to encode information meaningfully,Ericsson determined,was a process known as deliberate practice.”可以知道本文主要是在阐述熟能生巧,天才不是天生的,是后天练习、训练得来的这一主题,选项c正说明了这一问题。选项A、D很容易就可以排除,选项B意思是种瓜得瓜,种豆得豆,也与本文主题不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/8r2O777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thattrumpetplayerwascertainlyloud.ButIwasn’tbotheredbyhisloudness______byhislackoftalent.
Weshallsendyoucommercialinvoice,billsofladingandinsurancecertificatessothatyoucan______thegoodsonaD/Pbasis.
Playerswillbe______againstfourothersworldwideinatimedcompetitiontoanswertriviaquestionsfromthe1950stopresent
Rentalhousing,whichisanimportantcomponentofpriceindices,lookslikelytomoderateinthenextyear,inpartbecauseof
Desperation,hunger,thirst,andresentmentallmakeitmorelikelythatpeoplewill______amorepowerfulfigurewhopromisesth
TheheadoftheMuseumwas______andletusactuallyexaminetheancientmanuscripts.
TheheadoftheMuseumwas_____andletusactuallyexaminetheancientmanuscripts.
Playerswillbe_____againstfourothersworldwideinatimedcompetitiontoanswertriviaquestionsfromthe1950stopresentda
随机试题
直肠
患者,女,28岁。KUB及IVP证实左肾盂结石直径1cm。ESWL后排出少量结石,复查KUB示肾盂内残余结石直径0.8cm,第2次ESWL治疗应该在第1次治疗后至少
溶剂进入药材细胞组织溶解其有效成分后变成浸出液的全过程是
下列一些剂型中,哪些属于固体分散物
()是财务上可持续的基本条件。
【背景资料】某高速公路左右线隧道,洞口间距42m,左线长3316m,右线长3200m,隧道最大埋深460m,净空宽度9.64m,净空高度6.88m,净空面积为58.16m2,设计车速100km/h,开工日期为2008年7月,2010年7月竣工。该地段地
下列有关生活常识的说法中,正确的是()。
试论在大湄公河次区域可发展哪些特色产业?
(2015年真题)下列关于1935年《中华民国刑法》内容与特点的表述,不正确的是()。
A、Itexpressestheauthor’sfeelings.B、Itdrawsthereadersintothestory.C、Itdescribesactionsasthebest.D、Itmakesthe
最新回复
(
0
)