首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、To examine the chemical elements in the Ice Age. B、To learn what’ s been happening on the sun’ s surface C、To analyze the comp
A、To examine the chemical elements in the Ice Age. B、To learn what’ s been happening on the sun’ s surface C、To analyze the comp
admin
2019-01-10
33
问题
You can tell the age of a tree by counting its rings. But these records of tree’ s life really say a lot more. Scientists are using tree rings to learn what’s been happening on the sun’s surface for the last ten thousand years. Each ring represents a year of growth. As a tree grows, it adds a layer to its trunk taking up chemical elements from the air. By looking up the elements in the rings from the given year, scientists can tell what elements were in the air that year. Dr. Stevenson is analyzing one element—carbon-14 in rings from both living and dead trees. Some of the rings go back almost ten thousand years to the end of the Ice Age. When Stevenson followed the carbon-14 trail back in time, he found carbon-14 levels change with the intensity of solar burning. You see the sun has cycles. Sometimes it burns fiercely and other times it is relatively calm. During the sun’ s violent periods, it throws off charged particles in fast moving strings called solar winds. The particles interfere with the formation of carbon-14 on earth. When there’s more solar wind activity, less carbon-14 is produced. Ten thousand years of tree rings show that the carbon-14 level rises and falls about every 420 years. The scientists concluded that the solar wind activity must follow the same cycle.
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.
16. What is the purpose of the scientists in studying tree rings?
17. What affects the amount of carbon-14 on earth?
18. What do we learn from the passage about the solar wind activity?
选项
A、To examine the chemical elements in the Ice Age.
B、To learn what’ s been happening on the sun’ s surface
C、To analyze the composition of different trees.
D、To find out the origin of carbon-14 on Earth.
答案
B
解析
细节辨认题。短文第二句指出Scientists are using tree rings to learn what’s been happening on the sun’s surface for the last ten thousand years,故科学家研究树年轮的目的是为了调查在过去一万年前太阳表面到底发生了什么。所以选项B正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9047777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Smoke.B、Tar.C、Nicotine.D、Ashes.C短文开头便介绍了香烟使人上瘾的主要原因在于其成分尼古丁。故选C。
A、Hewantstofindouttheirprofessor’sphonenumber.B、Hewantstohelpthewomanwithhermathhomework.C、Hewantstoseekh
A、Eatingfruits.B、Makingfriends.C、Drinkingalcohol.D、Doingexercise.D短文最后提到,其他研究已经表明“锻炼”已被证明能够避开和治疗焦虑和抑郁。故选D。
A、Thefirstlecture.B、Aclassmeeting.C、Theopeningceremony.D、Anorientation.D男士询问经济学课程的相关信息,女士表示前一天介绍会发放的资料中都可以查到这些信息。而男士说
A、Becausethenumberofgraduatesisincreasingeachyear.B、Becausetechnologyandworkplacearechangingfaster.C、Becausethe
A、Theywanttofindouttherelationshipbetweenenvironmentandbiology.B、Theywanttoseewhatcharacteristicsdistinguishon
Inrecentyears,agrowingbodyofresearchhasshownthatourappetiteandfoodintakeareinfluencedbyalargenumberoffact
A、AnItalianstudentstudiesfortwoyears.B、AnItalianimmigrantresidesforever.C、ASpanishtouristisonavisitforhalf
随机试题
北洋政府时期执掌行政诉讼审判的机构是()
形而上学理解的同一性是
Forthispart,writingaparagraphinabout100-120wordsbasedonthefollowingsituation.RemembertowriteitclearlyonANSW
控制支气管哮喘气道炎症的首选药物是
下列哪项不是应该优先抢救的急症
下列情况中,属于累犯的是()。
下列各项中,可以作为计算商贸企业业务招待费、广告费和业务宣传费所得税前扣除限额基数的是()。
在一次“谁是冠军歌手”的投票中,共有300万观众在甲和乙之间选择一位投票,实际有效票数为280万。甲比乙多得到28000张选票,则甲的得票率为:
ForyearswehavebeentalkingaboutaddictiontotheInternet,andthentothemobilephone.ArecentsurveyinUKfoundthat_
A.actualB.cunningC.impressionD.simplyE.verbalF.resultG.non-verbalH.consequenceI.sendsoffJ.namelyK.
最新回复
(
0
)