首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Relations between the United States and Colombia suffered for many years because of an incident involving the Republic of Panama
Relations between the United States and Colombia suffered for many years because of an incident involving the Republic of Panama
admin
2015-12-31
59
问题
Relations between the United States and Colombia suffered for many years because of an incident involving the Republic of Panama. By the end of the Spanish-American War in 1898, many Americans felt that an easier and faster way was needed to get ships from the Atlantic Ocean to the Pacific Ocean. Some people in the United States first believed that a canal across Nicaragua was the answer. However, President Theodore Roosevelt decided that a canal through Panama would be a better choice.
In order to build the canal, the United States had to negotiate a treaty with Colombia, which at that time controlled Panama. Roosevelt offered Colombia $ 10 million plus $ 250 000 a year for 99 years for a six-mile-wide strip of land across Panama. Colombia rejected the United States’ offer. This angered President Roosevelt, and negotiations with Colombia ended.
In 1903, a revolution broke out in Panama. The United States ships were sent by President Roosevelt to protect the Panamanian revolutionaries from Colombian forces. The revolution succeeded, and Panama declared its independence from Colombia. The United States then negotiated with the newly formed government. A treaty was signed, and the United States began building the canal.
As a result of the incident, Colombia and the United States remained on bad terms for many years. Not until 1921, when the United States agreed to pay Colombia some compensation for its lost territory, did relations between the two countries improve.
From the information in the passage, it can be concluded that the United States______.
选项
A、wanted to build a canal because it was considering starting a war
B、felt that building a canal through Panama was worth the risk of ruining relations with Colombia
C、believed that a canal through Nicaragua would be profitable
D、had lost the Spanish-American War
答案
B
解析
在文中第二段我们看到,美国为修建巴拿马运河不惜付重金给哥伦比亚,在遭哥伦比亚拒绝后,罗斯福总统被激怒了,从而引发了后来美国派军舰支持巴拿马的革命者之事。由此我们可以推断出,美国为修建巴拿马运河不惜与哥伦比亚为敌,肯定认为为修建运河这么做是值得的。本题也可以用排除法找到答案。文中第一段第二句说:“在1898年美国和西班牙的战争结束时,许多美国人感到需要一条能使船只从大西洋进入太平洋更容易、更快捷的通道。”由此我们可以看出,美国修建一条运河不是为了发动一场战争,也不是因为在同西班牙的战争中失利,因为文中并未提及战争的结果,所以选项A和D均可以排除。文中第一段最后两句说:“一些美国人起初相信通过尼加拉瓜修建运河是对的,然而,罗斯福总统决定:通过巴拿马的运河是最好的选择。”因此,选项C与文章内容有出入,可排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/97WO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Tourism,particularlyecotourism,helpspromote______ofwildlifeandnaturalresources.
A、Teachers.B、Critics.C、Congressmen.D、Federalofficials.B“谁认为‘阅读第一’这个项目是个失败?”CriticscalltheprogramafailureandwantCong
OneareainwhichLondonstillsurpassesitsrivalsisthenumberofinternationalvisitorsitreceives:morethananyotherin
Accordingtoapoll,around70percentofAmericankidsstopplayingorganizedsportsbytheageof13because"it’sjustnotfu
Itisunacceptablethataperson______foranuncommittedcrime.
Inhumanhistory,peoplemigratedbecauseofallofthefollowingEXCEPT______.Thegreatchangeinmigrationafter1945was
Bytheendofthiscentury,thepopulationoftheworld______,andsomaythepopulationofthesmallcountry.
Themicroscopeopeneduptomananotherstrangenewworld:aworldofthingstoonearandsmallforanyone______thescientist
Ifacountrywantstodevelopitseconomysuccessfully,therehastobeaclear______ofitssocialneeds.
ThelargesizeandroughlycircularshapeofthePacificmadesomescientiststhinkthatit______aholeleftwhenthemoonsep
随机试题
患者,女,50岁。到某社区卫生服务中心就诊,主诉:月经不规律1年多,近4个月月经未来潮,放置带铜IUD13年,检查已排除妊娠。处理措施首先应考虑
引起抗利尿激素分泌的最敏感因素是
A.直接扩散B.上行性感染C.透壁性感染D.血行播散E.淋巴感染女性淋菌性腹膜炎的常见感染途径是
甲自来水厂(增值税一般纳税人)销售自产的自来水,2015年12月取得含税销售收入30万元,当期外购设备,取得增值税专用发票上注明进项税额为4万元,甲自来水厂销售自来水选择按征收率缴纳增值税。则下列说法正确的是()。
对从业人员来说,所谓职业化指的是从业人员工作状态的()。
地球上最大的淡水资源库是()。
(2006年单选20)全国人民代表大会常务委员会对国务院制定的同宪法相抵触的行政法规()。
设D是以(1,1),(-1,1)为顶点的三角形区域,D1是D在第一象限的部分,且f(x,y)-xy+(x,y)dxdy,其中f(x,y)在D上连续,则()
J.Martin指出,以下因素:Ⅰ.程序的适应性差Ⅱ.数据格式的不一致导致数据的共享性差Ⅲ.系统开发方法选择不当Ⅳ.开发工具选择不当哪个(些)是造成数据处理生产效率低的主要原因?
A、Theyeattoomuchforlunch.B、Theysleeptoolittleatnight.C、Theirbodytemperaturesbecomelower.D、Theweatherbecomesa
最新回复
(
0
)