首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Good news is bad news and bad news is good news, newsmen often say to one another. And when you look at the media it’s only too
Good news is bad news and bad news is good news, newsmen often say to one another. And when you look at the media it’s only too
admin
2010-07-06
45
问题
Good news is bad news and bad news is good news, newsmen often say to one another. And when you look at the media it’s only too easy to see what they mean. A dictionary definition of the media is mass communication, e.g. the press, television, radio. The media sees its main purpose as giving the public news. Naturally to provide the public with news, the media has first to gather it. The whole function and purpose of the media, then, seems to depend on the word "news", but more important, on how the word is interpreted.
The media like any big business venture today is an extremely competitive world of its own. In providing material for its public it has constantly to make sure it serves the right diet. No public will waste time on your paper or your TV channel otherwise. The sad truth is that there seems only one way to catch an audience—hit them right between the eyes. What started as a mild tap has now become a sledgehammer blow that goes by the name of sensationalism.
A reporter chooses—has to choose—a news story because of its sensation value. The young inexperienced cub reporter rings his editor about a car crash. He starts to explain the details to him but the experienced editor asks the cub one question: "Anyone killed?" and to himself he thinks, why do we offer jobs to children?
One may accuse newsman of cynicism but they will quickly remind you of the hard facts of survival in the world of the media. The favorite words the newspaper placards in the streets bombard the public with are, "Surprise, Sensation, Drama, Shock". You wonder, when the papers batter the public with dramas and sensations day after day, that they haven’t put an end to sensation long ago. As a regular newspaper reader you also thank Heavens for the light relief of the strips. Turn finally from them to what is referred to laughingly as "steam radio", in order to show its relative antiquity. This for many millions of people is the only live contact they have with the outside world that tightly or wrongly they have been led to believe they should have contact with. It’s extremely hard of course to see why, when for the most part its news services bring them tragedy, disaster, heartbreak, other people’s misfortunes—in a word, trouble. What again becomes quickly apparent is that a man’s job depends on sensationalism, and we are asked to excuse him for this.
Perhaps the media hasn’t quite grown up and we should congratulate it on getting this far. The year 2000 may see great changes in the way news is presented to us. Again, who knows, it might even get worse—if such a thing is possible. Perish the thought!
Experienced news editors obviously think that
选项
A、children are useless as reporters.
B、some reporters are like children.
C、children make the best reporters.
D、young reporters give too much detail.
答案
B
解析
本题考查推理判断。从原文第三段中可看出,当毫无经验的年轻记者喋喋不休地叙述事故细节时,有经验的编辑只一语中的地问:“是否有人伤亡?”以此来判断事件是否具有新闻价值。显然有经验的编辑认为年轻记者大谈细节是幼稚,孩子气的表现。所以才有下文中的:“Why do we offer jobs to children?”可见,选项B 是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9PDd777K
本试题收录于:
公共英语四级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语四级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
Waterisakindofchemicalsubstance.
A=BOOK1B=BOOK2C=BOOK3D=BOOK4Whichbook(s)say(s)that...theclimateaffectsthefuturesustainableagricultural
ShortagesoffluvaccinearenothingnewinAmerica,butthisyear’sisawhopper.Untillastweek,itappearedthat100millio
Whatdoesthespeakermainlydiscuss?
ToproducetheupheavalintheUnitedStatesthatchangedandmodernizedthedomainofhighereducationfromthemid-1860’sto
TheTypeAbehaviorischaracterizedbystrongambition,competitiveness,andasenseoftimeurgency.TypeA’stendedtobeeng
Inthe1960stheWestCoastbecameanimportantcenterforrockmusic.LosAngelesandSouthernCaliforniaarefamousforsun
cloudy
warmer
Thereaxevariouswaysinwhichindividualeconomicunitscaninteractwithoneanother.Threebasicwaysmaybedescribedasth
随机试题
在人的整个生命周期中,被动发展阶段的年龄为【】
当一个进程独占处理器顺序执行时,它具有
在Windows7的菜单中,若某选项呈现灰色,则表示_____。
有关生长因子受体,下列哪一种叙述是不正确的
某城市道路,路面为沥青混凝土,路宽21m,采用双侧对称布置灯,灯具仰角θ为15°,如下图所示,请回答下列问题:若路灯采用三相四线制低压配电线路供电,每相接入25盏灯具,每盏灯具的基波电流为1.45A,每相的三次谐波电流含量为42%,选用YJV一036
有抗冲击作用要求的商店、银行的橱窗、隔断及水下工程等安全性能高的场所或部位应优先采用()。
根据莫里斯的生活方式理论,下列说法中,错误的是()。
自我防御机制最早由()系统地加以论述。
Thereareover6,000differentcomputerandonlinegamesintheworldnow.Asegmentofthemareconsideredtobebotheducation
CharlesDickenswroteallofthefollowingEXCEPT
最新回复
(
0
)