首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Exchange a glance with someone, and then look away. Do you realize that you have made a statement? Hold the glance for a second
Exchange a glance with someone, and then look away. Do you realize that you have made a statement? Hold the glance for a second
admin
2008-01-17
78
问题
Exchange a glance with someone, and then look away. Do you realize that you have made a statement? Hold the glance for a second longer, and you have made a different statement. Hold it for three seconds, and the meaning has changed again.
For every social situation, there is permissible time that you can hold a person’s gaze without being intimate, rude, or aggressive
. If you are on an elevator, what gaze-time are you permitted? To answer this question, consider what you typically do. You are very likely give other passengers a quick glance to size them up(打量) and to assure them that you mean no threat. Since being close to another person signals the possibility of interaction, you need to emit a signal telling others you want to be left alone. So you cut off eye contact, which sociologist Erving Goffman( 1963 ) calls "a dimming of the lights". You look down at the floor, at the indicator lights, anywhere but into another passenger’s eyes. Should you break the rule against staring at a stranger on an elevator, you will make the other person exceedingly uncomfortable, and you are likely to feel a bit strange yourself.
If you hold eye contact for more than three seconds, what are you telling another person? Much depends on the person and the situation. For instance, a man and a woman communicate interest in this manner. They typically gaze at each other for about three seconds at a time, and then drop their eyes down for three seconds, before letting their eyes meet again. But if one man gives another man a three-second-plus stare, he signals— "I know you. " "I am interested in you. " or "You look peculiar and I am curious about you. " This type of stare often produces hostile feelings.
By "a dimming of the lights"( Line Para 1). Erving Goffman means"______".
选项
A、closing one’s eyes
B、turning off the lights
C、ceasing to glance at others
D、reducing gaze-time to the minimum
答案
C
解析
细节题。第一段第十句a dimming of light指的就是前面的cut off eye contact,和C项ceasing to glance at others意思一样。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9XLC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Smokingduringpregnancycould______(danger)yourbaby’shealth.
Otherexperimentshaveshown【61】thebrainneedstimeto"digest"【62】hasbeenlearned.Thetimenecessary【63】thisis5to1
Muchtothestudent’s______,theexamwaspostponed.
Itwassaidthatcomputerscouldcrashbecausetheywere______(able)tomakesenseof"00"fortheyear2000.
Itishightimethatwe______(start)todotheexperiment.
MarkClements,53,agarageman,hadlonganduntidyhair.LauraShira,43,whogiveshaircuts,neededcarrepairs.Ratherthan【3
Earthquakesaresomethingthatmostpeoplefear.Therearesomeplacesthathave【71】ornoearthquakes.Mostplacesintheworld,
Banksarenotordinarilypreparedtopayoutallaccounts:theyrelyondepositors(储户)nottodemandpaymentallatthesametime
Mostpeoplehavenoideaofthehardworkandworrythatgointothecollectingofthosefascinatingbirdsandanimalsthatthey
随机试题
本题的功能是监听鼠标的拖曳操作。窗口中有一个列表框。列表框中列出了当前日录的所有文件.鼠标选中一个或多个文件后拖曳出窗口,此操作的功能是将拖曳的文件复制一份在拖曳的目的目录下。importjava.awt.*;importjava.awt.datatr
沟通上、下腔静脉的静脉是
缺乏叶酸或维生素B12可使红细胞平均体积改变,最可能的是
鸡皮肤上有肿瘤结节常见于
导致食物中毒的变形杆菌最易污染的食品是
流产胎儿约1000g,身长约35cm,护士估计孕周
CIC条款对空运战争险的责任起讫是()。
银行工作人员在得知客户资金是走私犯罪活动所得时,下列说法正确的是()。
DoctorsinBritainarewarningofallobesitytimebomb,whenchildrenwhoarealreadyoverweightgrowup.So,whatshouldwedo
要将“选课成绩”表中学生的成绩取整,可以使用()。
最新回复
(
0
)