首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
To a philosopher, wisdom is not the same as knowledge. Facts may be known in enormous numbers without the knower of them loving
To a philosopher, wisdom is not the same as knowledge. Facts may be known in enormous numbers without the knower of them loving
admin
2011-05-26
55
问题
To a philosopher, wisdom is not the same as knowledge. Facts may be known in enormous numbers without the knower of them loving wisdom. Indeed, the person who possesses encyclopedic (学识渊博的) information may actually have a genuine contempt (轻视) for those who love and seek wisdom. The philosopher is not content with a mere knowledge of facts. He desires to combine and evaluate facts, and to examine beneath the obvious to the deeper orderliness behind the immediately given facts. Insight into the hidden depths of reality, perspective (洞察) on human life and nature in their entirety, in the words of Plato, to be a spectator of time and existence--these are the philosopher’s objectives. Too great an interest in the small details of science, may, and often does, obscure these basic objectives.
Philosophers assume that the love of wisdom is a natural gift of the human being. Potentially every man is a philosopher because in the depths of his being there is an intense longing to penetrate to the meaning of the mysteries of existence. The inner deep longing expresses itself in various ways prior to any actual study of philosophy as a technical branch of human culture. Consequently every human being in so far as he has ever been or is a lover of wisdom has, to that extent, a philosophy of life.
The title below that best expresses the idea of this passage is ______.
选项
A、The Potential Philosopher
B、The Philosophy of Plato
C、The Philosopher Versus the Scientist
D、The Philosopher Defined
答案
D
解析
文章中第一段讲述哲学家能透过事实抓本质,时空是哲学家探究的领域。第二段阐明人人都可以做哲学家。因此选项D符合原文。选项A、C文中未提及;选项B是细节。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9YqC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
下列选项中,划线的字“于”表示被动的一项是()
Thegovernmenthadto______allhisappointmentsforthedayandrushedtothetrainaccident.
Thepowerofwords,then,liesintheirassociations--thethingstheybringupbeforeourminds.
Agreatmanycancerscanbecuredbutonlyif______beforetheyhavebeguntospreador’colonize’inotherpartsofthebody.
(Shoulditraintomorrow)wewouldcancelthegathering.
Thenatural______likeearthquakesandvolcanoesthathavestruckthePhilippinesthisyearhaveleftthegovernmentinfinanci
Color-blindpeopleoftenfinditdifficultto______betweenblueandgreen.
Napsterisacomputersoftwarecompanythatletsuserscopymusic.Overfiftymillionpeoplehaveenjoyedthecopyrightedmusic
Thehumanbraincontains10thousandmillioncellsandeachofthesemayhaveathousandconnections.Suchenormousnumbersused
Itseemsthatbeautyandwomenaretwins.Youarejoking?No,Iamnot.Observeforyoruself.AdsonfashionfloodTVscreens,r
随机试题
案例:国际商业机器公司(InternationalBusinessMachinesCorporation,IBM)是一家拥有40万中层干部、520亿美元资产的大型企业,其年销售额达到500亿美元。利润为70多亿美元。它是世界上经营最好、管理
贺某,男,45岁。平素嗜酒10余年,每日饮酒8两,近半月来腹大坚满,脉络怒张,胁腹刺痛,面色暗黑,面颈胸臂有多个血痣,呈丝纹状,手掌赤痕,口渴不欲饮,舌质紫红,脉细涩。此证属于
大量气胸患者,语音震颤( )
甲乙为好朋友,甲欲与丙投资设立中外合资经营企业,但是甲有某种考虑,遂找到乙,与乙达成协议,约定甲实际出资,而以乙的名义出资与丙成立了大地有限责任公司。有关该约定的法律效力的说法正确的是:()
根据《完税价格办法》规定的估价原则,海关可以在境内获得的数据为基础估定完税价格,但不得使用以下价格()。
导游人员与散客相识后,应尽快记住散客的姓名、体态和容貌,并设法了解散客的性格、特征和习惯行为。()
人类本质上的沉重感,主要源自于责任、期盼和压力。因而,承受便是生命的一种需要和方式了。我们不可能也决不能无任何负载地来往于世,作为人必须有所承受,承受我们需要承受的东西。在理想的王国里,我们承受亲人故人寄予的热望和要求;在生活路途上,我们承受着来自世俗的各
中国的专利申请平均每年以48%的速度增长。中国的专利实施只占专利总量的20%—30%,与国外达80%的实施率相比,专利差距很大。在中国专利申报总量中只有15%来自于企业,而发达国家的专利申请80%来自于企业。这段话支持了这样一种观点,即(
在现代天文宇航技术高度发达的今天,天文望远镜可以遥望几百亿光年以外的宇宙,人们已经登上月球;在现代生物科学进步的今天,人们已经可以分析人体细胞和DNA的细部特征。但是,还是有许多的人相信“上帝”存在,相信“灵魂”的存在与“转世”。这说明()
Whatdotheextraordinarilysuccessfulcompanieshaveincommon?Tofindout,welookedforoperations.Weknowthatcorrelation
最新回复
(
0
)