首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Tens of thousands of years ago modern humans crossed paths with the group of hominins known as the Neandertals. Researchers now
Tens of thousands of years ago modern humans crossed paths with the group of hominins known as the Neandertals. Researchers now
admin
2015-03-25
47
问题
Tens of thousands of years ago modern humans crossed paths with the group of
hominins
known as the Neandertals. Researchers now think they also met another, less-known group called the Denisovans. The only trace that we have found, however, is a single finger bone and two teeth, but those fragments have been enough to cradle packets of Denisovan DNA across thousands of years inside a Siberian cave. Now a team of scientists has been able to reconstruct their entire genome from these deficient fragments. The analysis adds new twists to prevailing notions about ancient human history.
"Denisova is a big surprise," says John Hawks, a biological anthropologist at the University of Wisconsin-Madison who was not involved in the new research. On its own, a simple finger bone in a cave would have been assumed to belong to a human, Neandertal or other hominin. But when researchers first sequenced a small section of DNA in 2010—a section that covered about 1.9 percent of the genome—they were able to tell that the specimen was neither. " It was the first time a new group of distinct humans was discovered" via genetic analysis rather than by anatomical description, said Svante paabo, a researcher at the Max Planck Institute(M. P. I.)for Evolutionary Anthropology in Germany, in a conference call with reporters.
Now paabo and his colleagues have devised a new method of genetic analysis that allowed them to reconstruct the entire Denisovan genome with nearly all of the genome sequenced approximately 30 times over akin to what we can do for modern humans. Within this genome, researchers have found clues into not only this group of mysterious hominins, but also our own evolutionary past. Denisovans appear to have been more closely related to Neandertals than to humans, but the evidence also suggests that Denisovans and humans interbred. The new analysis also suggests new ways that early humans may have spread across the globe.
Unfortunately, the Denisovan genome doesn’t provide many more clues about what this hominin looked like than a pinky bone does. The researchers will only conclude that Denisovans likely had dark skin. They also note that there are alleles "consistent" with those known to call for brown hair and brown eyes. Other than that, they cannot say.
Yet the new genetic analysis does support the hypothesis that Neandertals and Denisovans were more closely related to one another than either was to modern humans. The analysis suggests that the modern human line diverged from what would become the Denisovan line as long as 700,000 years ago—but possibly as recently as 170,000 years ago.
The word "hominins"(Line 1, Para. 1)most probably means
选项
A、the kind of apes which modern humans derived from.
B、ancient human tribes from another country.
C、branches of human ancestors.
D、a group of people living in the caves.
答案
C
解析
语义理解题。根据题干提示定位至第一段。从该段最后一句提到的…about ancient humanhistory可以推断出,hominins指的是古代人类,故[C]为正确答案。根据文章第一句,Hominins所包含的范围明显大于[A]和[D],而在当时应该是没有出现国家的,故排除[B]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9m74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
"Itisanevilinfluenceontheyouthofourcountry."Apoliticiancondemningvideogaming?Actually,aclergymandenouncingr
"Itisanevilinfluenceontheyouthofourcountry."Apoliticiancondemningvideogaming?Actually,aclergymandenouncingr
Throughoutthe19thcenturyandintothe20th,citizensoftheUnitedStatesmaintainedabiasagainstbigcities.Mostlivedon
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
Beingagoodparentishardernowthatithaseverbeenbefore.Inpressurizedmodernlives,demandstobeafulfilledindividua
Sometimesthebiggestchangesinsocietyarethehardesttospotpreciselybecausetheyarehidinginplainsight.Itcouldwell
OnWednesday,incomingFinancialSecretaryDonaldTsangsaidheis"committedtotheprincipleandphilosophiesenshrinedbyhis
Thephrase"first-generationAmericans"(Line2,Paragraph1)mostprobablymeans______.Itcanbeinferredfromthetextthat
Forthefirsttime,stemcellspurifiedfromfathavebeenusedtohealaninjuryinalivinganimal.MichaelLongakerofStanfo
随机试题
下列属于消费者市场细分的依据中人口变量的是()
第一恒磨牙有釉质发育不全,说明受累年龄在出生后
轴面突度的正常生理意义,不包括A.对牙龈起生理性按摩作用B.促进自洁作用C.在龈方被牙龈乳头充满,可保护牙槽骨和邻面D.起扩展牙龈缘的作用,使其紧张有力E.保证邻面接触良好,防止食物嵌塞
企业筹建期间用现金购买办公用品600元。企业报废一台设备,原值8万元,已提折旧7万元。清理结束产生净收益5000元。(作设备转入清理及结转清理净损益的会计分录。)
决策者在制定决策时需仔细衡量不同备选方案所需要做出的牺牲,这种做法是()。
referendum
Writeanessayof160~200wordsbasedonthefollowingdrawing.Inyouressay,youshould:(1)describethedrawingbriefly,(2
数据的物理结构在计算机存储空间中的存放形式称为数据的【】。
Adolescencetendstobethemostimportantforone’sworldoutlook.
Whatarethespeakerstalkingabout?
最新回复
(
0
)