首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Young people couldn’t afford their own tuition in the 1970’s. B、Fewer parents could afford to send their children to college i
A、Young people couldn’t afford their own tuition in the 1970’s. B、Fewer parents could afford to send their children to college i
admin
2013-04-15
52
问题
Something happened in the 1970’s: the price of oil increased tremendously, driving up the price of almost everything and making Americans aware that their large automobiles used a lot of gasoline. At the same time, foreign car manufacturers had begun to produce small fuel-efficient cars in large quantities for the export market. Suddenly, the large, gas-consuming American cars were no longer attractive to American buyers, who began buying foreign cars by the thousands. The American automobile industry went into a depression. Thousands of automotive workers were laid off, as were thousands of people in industries indirectly connected with the auto industry. People who are laid off tend to keep what money they have for necessities, like food and housing. They do not have the extra money needed to send their children to college. Their children cannot pay their own college costs, because during a depression they cannot find jobs. High unemployment means that more state funds must be used for social service — unemployment benefits and to aid dependent children, fox example — than during more prosperous times. It also means, that the states have fewer funds than usual, because people are paying fewer taxes. Institutions of higher education depend on two major sources of income to keep them functioning: tuition from students and funds from the states. At the present time, there are fewer students than in the past and fewer state funds available for higher education. The colleges and universities are in trouble.
选项
A、Young people couldn’t afford their own tuition in the 1970’s.
B、Fewer parents could afford to send their children to college in the 1970’s.
C、It’s difficult for graduates from colleges to find a job in the 1970’s.
D、Institutions of higher education depend mainly on government in the 1970’s.
答案
D
解析
该题问“哪种说法不对?”文中“Institutions of higher education depend on two major sources of income to keep them functioning: tuition from students and funds from the states.”表明了大学资金来源有两个,并不是完全依赖政府。因此,我们可以断定D“二十世纪七十年代高等教育主要依赖政府”这一说法是不对的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/9zB7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A______changeinthemarketstructureduringthisperiodwasthedownsizingofthecallmarketfrom3.5billiondollarsto2b
Theauthorofthearticlemustbe______withenvironmentalproblemhere,andallthedetailsgivenarecorrect.
Hollywood"Globalized"WhendirectorAdamMcKaypitchedasequel(续集)tohis2004hitmovieAnchorman,hethoughtitwouldb
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledSocialNetworkSites.Youshouldwriteatleast150wo
A、She’llgraspthemainthingstopasstheexam.B、She’llnevercatchupinthatway.C、It’snevertoolatetobeginstudying.D
A、Shedoesnotliketostaywithheraunt.B、Shethinksitwouldbeinterestingtolivealone.C、There’renotenoughroomsinhe
SmokeandMinorsMoreteenagegirlssmokethanboys.Coulditbebecausethetobaccoindustryplaysontheirdesiretolookfun,
A、Hehadbetterassesshisownability.B、Heshouldtrytosolvesomeeasierproblemsnow.C、Hemuststudyhardtosolvethedif
Schoolslookingtobancellphonesmayhaveanewexcuse:agrowingnumberofpeoplearedevelopinganallergy(过敏)tometalin
A、Boring.B、Impressive.C、Intensive.D、Inefficient.D文章谈论的是上周联合国在罗马举行的世界粮食安全峰会。文中提到,对于越来越多的人面临饥饿这一问题,这次会议只出台了有限的措施。由此可见,作者认为三天的会
随机试题
小儿食指络脉,色鲜红者主
空气采样方法()
A、紫外分光光度法B、红外分光光度法C、直接电位法D、X-衍射光谱E、荧光光谱发射光谱
患者50岁,车祸后出现下腹部疼痛,持续性,有时无法忍受。Doppler示脐下有一5cm<7cm的包块,回声强,内有彩色血流。MRI示腹部正中偏左侧见一肿块,内呈高、低混杂信号,与腹主动脉相贴近,最可能的诊断为
选择的避孕方法为房事中一旦发现避孕失败,事后应采用
根据传染病防治法,下列哪种疾病不应按甲类传染病管理
最高人民法院在审理具体案件时,由审判人员对有关法律规定适用于具体案件所作的说明_________。
根据《建设工程质量管理条例》规定,涉及变动建筑工程主体和变动承重结构的装修工程时,建设单位应当在施工前()提出设计方案;否则,不得施工。
商业银行国别评级结果主要作为国别限额设定、境外客户授信、贷款分类、国别准备金计提等的基础。()
InordertohosttheOlympics,acitymustsubmitaproposaltotheIOC.Afterallproposalshavebeensubmitted,theIOCvotes.
最新回复
(
0
)