首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、More confusion among parents. B、Less respect for parents from children. C、New equality between parents and children. D、More st
A、More confusion among parents. B、Less respect for parents from children. C、New equality between parents and children. D、More st
admin
2013-06-02
69
问题
Parents and kids today dress alike, listen to the same music, and are friends. Is this a good thing? Sometimes, when Mr. Ballmer and his 16-year-old daughter, Elizabeth, listen to rock music together and talk about interests both enjoy, such as pop culture, he remembers his more distant relationship with his parents when he was a teenager.
“I would never have said to my mom, ‘Hey, the new Weezer album is really great. How do you like it?’” says Ballmer. “There was just a complete gap in taste.”
Music was not the only gulf. From clothing and hairstyles to activities and expectations, earlier generations of parents and children often appeared to move in separate orbits.
Today, the generation gap has not disappeared, but it is getting narrow in many families. Conversations on subjects such as sex and drugs would not have taken place a generation ago. Now they are comfortable and common. And parent-child activities from shopping to sports, involve a feeling of trust and friendship that can continue into adulthood.
No wonder greeting cards today carry the message: “To my mother, my best friend.”
But family experts warn that the new equality can also result in less respect for parents.
“There’s still a lot of strictness and authority on the part of parents out there, but there is a change happening,” says Kerrie, a psychology professor at Lebanon Valley College. “In the middle of that change, there is a lot of confusion among parents.”
Family researchers offer a variety of reasons for these evolving roles and attitudes. They see the 1960s as a turning point. Great cultural changes led to more open communication and a more democratic process that encourages everyone to have a say.
“My parents were on the ‘before’ side of that change, but today’s parents, the 40-year-olds, were on the ‘after’ side,” explains Mr. Ballmer. “It’s not something easily accomplished by parents these days, because life is more difficult to understand or deal with, but sharing interests does make it more fun to be a parent now.”
Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.
26. Which shows that the generation gap is disappearing?
27. What is the change in today’s parent-child relationship?
28. What does the speaker mean by saying “today’s parents, the 40-year-olds, were on the ‘after’ side”?
29. What is the purpose of the passage?
选项
A、More confusion among parents.
B、Less respect for parents from children.
C、New equality between parents and children.
D、More strictness and authority on the part of parents.
答案
C
解析
短文中提到the new equality,也就是说父母孩子之间变得平等了,故答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/A467777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Janet.B、Chris.C、Herhusband.D、Themanwhocalledherintheevening.A人物题型。是注意听清问题并将人物与事件对应起来。问题是关于谁与女士一起吃的午饭,答案是女士的这句话中“Ha
Researchersareincreasinglyinterestedinmanipulatingtheenvironmentearlyinchildren’sliveswhentheyareperceivedtobe
UsingLandWiselyAveryimportantworldproblem—infact,Iaminclinedtosayitisthemostimportantofallthegreatwor
A、Itisthebestcityhe’severvisited.B、Itwasworsethanhehadexpected.C、Itisdifficulttogetaroundinthecity.D、The
Judgingfromrecentsurveys,mostexpertsinsleepbehavioragreethatthereisvirtuallyanepidemicofsleepinessinthenatio
A、Lindadidn’tlikeit.B、Billlostit.C、Itwasveryexpensive.D、Itwasverysmall.CM:DidyouseetheshiningdiamondringB
A、Theybuyexpensivethings,regardlessofquality.B、Theydon’tmindhowmuchtheyhavetopayfortherightthings.C、Theycho
A、Gourmetcoffeeislessexpensive.B、Regularbrandsofcoffeehavetoomuchcaffeine.C、Gourmetcoffeetastesbetter.D、Gourmet
Anexerciseprogramdesignedforyoungeradultsmaybeinappropriateforolderpersons,particularlyforpersonsoverage50.Sp
Mrs.Beck______(一直受她丈夫照看)sinceshewascollapsed.
随机试题
以下()不属于社会工作者对同事的伦理责任。
提出“治外必本诸内”思想的专著是
张某借给王某2万元钱,王某一直未还,张某上门催要,王某表示自己已经将财产全部赠与给自己的母亲陈某,现在自己没有钱,以下说法正确的是()
红字冲销法的适用范围是()。
()是指国有资产监督管理机构依据国家清产核资政策和有关财务会计制度规定,对企业申报的各项资产损益和资金挂账进行认证。
帕顿从社会协同的角度把儿童游戏分为六个等级,前四个等级依次是()。
从狭义上讲,我国的行政监督,是指()对行政机关行政行为和公务人员的职务行为的监察监督。
根据《公务员法》规定,下列不属于公务员奖励类型的一项是()。
Genetherapyandgene-baseddrugsaretwowayswecouldbenefitfromourgrowingmasteryofgeneticscience.Buttherewillbeo
在三级模式之间引入两层映象,其主要功能之一是
最新回复
(
0
)