首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Earthquakes may rightly be ranked as one of the most destructive forces known to man: since records began to be written down, it
Earthquakes may rightly be ranked as one of the most destructive forces known to man: since records began to be written down, it
admin
2009-01-02
53
问题
Earthquakes may rightly be ranked as one of the most destructive forces known to man: since records began to be written down, it has been estimated that earthquake-related fatalities have numbered in the millions, and that earthquake-related destruction has been beyond calculation. The greater part of such damage and loss of life has been due to collapse of buildings and the effects of rockslides, floods, fire, disease, tsunamis (gigantic sea waves), and other observable events resulting from earthquakes, rather than from the quakes them-selves.
The great majority of all earthquakes occur in two specific geographic areas. One such area covers the Pacific Ocean and its bordering landmasses. The other extends from the East Indians to the Atlas Mountains, including the Himalayas, Iran, Turkey, and the Alpine regions. It is in these two great belts or zones that ninety percent of all earthquakes take place; they may, however, happen anywhere at any time.
This element of the unknown has for centuries added greatly to the dread and horror surrounding earthquakes, but in recent times there have been indications that earthquake forecast may be possible. By analyzing changes in animal behavior, patterns of movements in the earth’s shell, variations in the earth’s force of attraction, and the frequency with which minor earth shakes are observed, scientists have shown increasing success in expecting when and where earthquakes will strike. As a result, a worldwide earthquake warning network is already in operation and has helped to prepare for (and thus lessen) the vast destruction that might otherwise have been totally unexpected.
It is doubtful that man will ever be able to control earthquakes and get rid of their destructive- ness altogether, but as how and why earthquakes happen become better understood, man will be-come more and more able to deal with their possible damage before they occur.
Man’s research on earthquake forecast at present is to______.
选项
A、reduce the loss from earthquake disasters
B、lower the frequency of earthquakes
C、release the energy that causes earthquakes
D、analyze the relationship between different earthquakes
答案
A
解析
此题答案在文章最后一句话"man will become more and more able to deal with their possible damage before they occur",B、C、D项都是目前所做不到的。也没在文章中提到,所以A项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AACd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
ThedistinctivearchitecturalfeatureofthetypicalBroadwaytheateristhejuxtapositionoftwoalmostindependentbuildingsf
ThedistinctivearchitecturalfeatureofthetypicalBroadwaytheateristhejuxtapositionoftwoalmostindependentbuildingsf
ProperstreetbehaviorintheUnitedStatesrequiresanicebalanceofattentionandinattention.Youaresupposedtolookata
ProperstreetbehaviorintheUnitedStatesrequiresanicebalanceofattentionandinattention.Youaresupposedtolookata
ProperstreetbehaviorintheUnitedStatesrequiresanicebalanceofattentionandinattention.Youaresupposedtolookata
Morethan30,000driversandpassengerswhositinthefrontofthevehiclesarekilledorseriouslyinjuredeachyear.Atasp
Somepersonalcharacteristicsplayavitalroleinthedevelopmentofone’sintelligence.Butpeoplefailtorealizetheimporta
A、Onlygrandparentsandchildren.B、Brotherswiththeirwives.C、Manyrelatives.D、Father,motherandtheirchildren.C
Directions:StudythefollowingtablecarefullyandwriteacompositiononChangesinPeople’sDiet.Writeanessayof160-200w
Howeverimportantwemayregardschoollifetobe,thereisnodenyingthefactthatchildrenspendmoretimeathomethaninth
随机试题
有关木样甲状腺炎的描述中,不正确的是
黄疸形成的关键病理因素是
在新城市社会学的代表性理论中,属于马克思主义城市社会学派的是()。
在客户信用评级中,由个人因素、资金用途因素、还款来源因素、保障因素和企业前景因素等构成,针对企业信用分析的专家系统是()。
社会工作者小姚大学毕业不久,目前主要负责为社区独居老人提供服务,她发现自己在个案辅导中,老人常把她当成孙辈,她认为这会使得服务很难深入,为此,她向督导寻求帮助。根据小姚工作遇到的问题,督导最合适的做法是()
甲携带凶器拦路抢劫,黑夜中遇到乙便实施暴力。乙发现是自己的熟人甲,便喊甲的名字,甲一听便住手,还向乙道歉说:“对不起,认错人了。”甲的行为属于下列哪一种情形?()
在考生文件夹下,存在一个数据库文件“samp3.accdb”,里面已经设计好表对象“tStudent”,同时还设计出窗体对象“fQuery”、“fStudent”和“fCount”。请在此基础上按照以下要求补充“fQuery”和“fCount”窗体的设计。
Manhasthreebasicneeds:food,shelterandclothing.
A、Disappointed.B、Threatened.C、Indifferent.D、Enthusiastic.B
Ihopethey______thebridgebythetimeweleaveattheendofthismonth.
最新回复
(
0
)