首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Very few of them are engaged in research. B、They were not awarded degrees until 1948. C、They have outnumbered male students. D
A、Very few of them are engaged in research. B、They were not awarded degrees until 1948. C、They have outnumbered male students. D
admin
2018-05-10
53
问题
"Where is the University?" is the question many visitors to Cambridge ask, but no one could point them in any one direction because there is no campus. The university consists of 31 self-governing colleges. It has lecture halls, libraries, laboratories, museums and offices throughout the city.
Individual colleges choose their own students, who have to meet the minimum entrance requirements set by the university. Undergraduates usually live and study in their colleges, where they are taught in very small groups. Lectures and laboratory and practical work are organized by the university and held in university buildings.
There are over 10,000 undergraduates and 3,500 postgraduates. About 40 percent of them are women and some 8 percent from overseas. As well as teaching, research is of major importance. Since the beginning of the 20th century, more than 60 university members have won Nobel Prizes.
The university has a huge number of buildings for teaching and research It has more than 60 specialized subject libraries, as well as the University Library, which, as a copyright library, is entitled to a copy of every book published in Britain.
Examinations are set and degrees are awarded by the university. It allowed women to take the university exams in 1881, but it was not until 1948 that they were awarded degrees.
22. Why is it difficult for visitors to locate Cambridge University?
23. What does the passage tell us about the colleges of Cambridge University?
24. What can be learned from the passage about the libraries in Cambridge University?
25. What does the passage say about women students in Cambridge University?
选项
A、Very few of them are engaged in research.
B、They were not awarded degrees until 1948.
C、They have outnumbered male students.
D、They were not treated equally until 1881.
答案
B
解析
题目询问文章讲述了剑桥大学女生的什么情况。关键是要听到文章最后一句:“1881年,这所大学允许女生参加考试,但是直到1948年才授予女生学位。”即B。选项A的内容文中未提及;文中说女生大约占学生总数的40%,故C错误;1881年并没授予女生学位,也就是说那时学校对待她们与对待男生还是不同,故D不正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AH47777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Thereisapopularbeliefamongparentsthatschoolsarenolongerinterestedinspelling.Thisis,however,a【C1】______.Nosch
Childrenmodelthemselveslargelyontheirparents.Theydoso【C1】______throughidentification.Childrenidentifywithaparent
Manyprivateinstitutionsofhighereducationaroundthecountryareindanger.Notallwillbesaved,andperhapsnotalldeser
AnewreportreleasedbytheAmericanFederationofTeachers(AFT)remindsusofatopiceducationwritersalmostneveraddress—
A、Almost100,000.B、About1,000.C、Morethan200,000.D、Aboutseveralhundred.A新闻中间靠后部分提到在Man—hattan(曼哈顿)有10万家餐馆,此段新闻中涉及数字的地方不多
A、Informationtechnology.B、Computerprogramming.C、Computerprocessing.D、Dataprocessing.D对话中男士想学电脑编程(com—puterprogramming),
A、BeijingAmusementPark.B、TheNationalAmusementPark.C、TheInternationalSculpturePark.D、BeijingSculpturePark.C短文说:“去年夏
A、Hedidn’tkillhimselfbecauseofhisfriends.B、Heremainedsingleallhislife.C、Hewasalwaysnoteasytobewith.D、Heha
A、Becauseshethreatenedtheirstatus.B、Becauseshewastooaggressive.C、Becausetheyhadsexdiscrimination.D、Becausetheyd
A、Themothercannotgetalongwiththeirstepchildren.B、Remarriagesoftenleadtonewtroublesinthehousehold.C、Remarriages
随机试题
男性,8岁,额部多发性疖肿,红肿,弛张性高热,4d后臀部皮下又发现1肿块,疼痛,压痛明显,且有波动感。诊断应考虑为
患者,女,31岁。3年来怀孕3次,均不足3个月而流产,听力减退,带下清稀,腰部痠痛,舌淡苔白,脉弱。其证候是
下列不是慢性肾小球肾炎基本临床表现的是()
税务筹划的特点有()。
咨询师与求助者讨论会谈目标时,应多用()。
A、 B、 C、 D、 D第一组的直线数依次为4,3,2,第二组的直线数依次为5,4,(3),选择D项。
2011年,四大区域的发展与民生指数,东部地区最高,为69.53%,比上年提高2.50个百分点;东北地区次之,为60.22%,比上年提高2.19个百分点;中部地区和西部地区分别为58.33%和55.41%,分别比上年提高2.73和2.79个百分点。
在地面上相隔2000km的两地之间通过卫星信道传送4000比特长的数据包,如果数据速率为64kb/s,则从丌始发送到接收完成需要的时间是______。
Whatdidthewomanplayyesterdayafternoon?
ElevendaysafterhersonBenjamin’sbirthbyC-section,LindaCoaleawokeinthemiddleofthenightinpain,onelegbadlyswo
最新回复
(
0
)