首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Water is the giver and, at the same time, the taker of life. It covers most of the surface of the planet we live on and features
Water is the giver and, at the same time, the taker of life. It covers most of the surface of the planet we live on and features
admin
2014-02-22
58
问题
Water is the giver and, at the same time, the taker of life. It covers most of the surface of the planet we live on and features large in the development of the human race. On present predictions, it is an cement that is set to assume even greater significance.
Throughout history, water has had a huge impact on our lives. Humankind has always had a rather ambiguous relationship with water, on the one hand receiving enormous benefit from it, not just as a drinking source, but as a provider of food and a means whereby to travel and to trade. But forced to live close to water in order to survive and to develop, the relationship has not always been peaceful or beneficial. In fact, it has been quite the contrary. What has essentially been a necessity for survival was turned out in many instances to have a very destructive and life-threatening side.
Through the ages, great floods alternated with long periods of drought have assaulted people and their environment, hampering their fragile fight for survival. The dramatic changes to the environment that are now a feature of our daily news are not exactly new: fields that were once lush and fertile are now barren; lakes and rivers that were once teeming with life are now long gone; savannah has been turned to desert. What perhaps is new is our native wonder when faced with the forces of nature.
Today, we are more aware of climatic changes around the world. Floods in far-flung places are instant news for the whole world. Perhaps these events make us feel better as we face the destruction of our own property by floods and other natural disasters.
In 2002, many parts of Europe suffered severe flood damage running into billions of euros. Properties across the continent collapsed into the sea as waves pounded the coastline wreaking havoc with sea defenses. But it was not just the seas. Rivers swollen by heavy rains and by the effects of deforestation carried large volumes of water that wrecked many communities.
Building stronger and more sophisticated river defenses against flooding is the expensive short-term answer. There are simpler ways. Planting trees in highland areas, not just in Europe but in places like the Ganges Delta, is a cheaper and more attractive solution. Progress is already being made in convincing countries that the emission of carbon dioxide and other greenhouse gases is causing considerable damage to the environment. But more effort is needed in this direction.
And the future? If we are to believe the forecasts, it is predicted that two thirds of the world population will be without fresh water by 2025. But for a growing number of regions of the world the future is already with us. While some areas are devastated by flooding, scarcity of water in many other places is causing conflict. The state of Texas in the United States of America is suffering a shortage of water with the Rio Grande failing to reach the Gulf of Mexico for the first time in 50 years in the spring of 2002, pitting region against region as they vie for water sources. With many parts of the globe running dry through drought and increased water consumption, there is now talk of water being the new oil.
Other doom-laden estimates suggest that, while tropical areas will become drier and uninhabitable, coastal regions and some low-lying islands will in all probability be submerged by the sea as the polar ice caps melt. Popular exotic destinations now visited by countless tourists will become no-go areas. Today’s holiday hotspots of southern Europe and elsewhere will literally become hotspots — too hot to live in or visit. With the current erratic behavior of the weather, it is difficult not to subscribe to such despair.
Some might say that this despondency is ill-founded, but we have had ample proof that there is something not quite right with the climate. Many parts of the world have experienced devastating flooding. As the seasons revolve, the focus of the destruction moves from one continent to another. The impact on the environment is alarming and the cost to life depressing. It is a picture to which we will need to become accustomed.
According to the passage, in the future low-lying islands______.
选项
A、will still be habitable
B、will not be under water
C、are likely to be under water
D、will probably not be under water
答案
C
解析
细节事实题。根据题干关键词low—lying islands定位到原文第八段首句。原句中的probability与选项C中的are likely to对应,原句中的be submerged by the sea与选项C中的be under water对应。故答案为C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AHQO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Thegracefulwoodenwindmills—anationalsymbollikewoodenshoesandtulips—thathavebrokenuptheflatDutchlandscapeforce
Radiationoccursfromthreenaturalsources:radioactivematerialintheenvironmentsuchasinsoil,rock,orbuildingmaterial
TheFederalCommunicationsCommissionmadeanefforttopreventasinglegiantcompanyfrom_____competitioninthemarket.
Anofficeisthe"brain"ofabusiness.Inanoffice,figures,listsandinformationarecompiledwhichtellthemanagersorhe
In1993,NewYorkStateorderedstorestochargeadepositonbeverage(饮料)containers.Withinayear,consumershadreturnedmi
Despitehisunsuccessfulcareer,hewas______tothinkthatheatleasthadawarmfamilytoturnto.
ThebeginningsoftheCoca-Colawerebumble.In1886,anAtlantapharmacist,JohnPemberton,madetheoriginalmixture,【C1】_____
OneofthefeaturesofLondonisthenumberofbigstores,mostofwhicharetobefoundinorneartheWestEnd.Theyarevast
YouappliedtoaprofessoratanAmericanuniversityforapost-doctoralposition.Youwereaskedbyhimtowriteanintroductio
随机试题
依据《金属非金属矿山禁止使用的设备及工艺目录》(第一批及第二批),金属非金属矿山可选用的设备或工艺为()。
火灾报警控制器能发出区别于环境声、光的火灾报警信号,警示人们迅速进行安全疏散和采取火灾扑救措施。()
促进振动病发生的重要外界条件是
红细胞内叶酸含量测定低于
任何金融工具都可能出现由资产价格或指数变动导致损失的可能性,这是()。
研究表明:如果人长期在95分贝的噪声环境里工作和生活,大约有29%的人会丧失听力;即使噪声只有85分贝,也有10%的人会发生耳聋;120~130分贝的噪声,能使人感到耳内疼痛;更强的噪声会使听觉器官受到损害。有检测表明:当人连续听摩托车声,8小时以后听力就
Alawyerneedsa(n)______secretary.
已知函数f(x)=x2ln(1-x),当n≥3时,f(n)(0)=().
学生的记录由学号和成绩组成,N名学生的数据已在主函数中放入结构体数组s中,请编写函数fun,它的功能是:把分数最低的学生数据放在b所指的数组中,注意:分数最低的学生可能不止一个,函数返回分数最低的学生的人数。注意:部分源程序在文件PROG1.C文
It’scommonsensethat____________________.(商务信函应以正式文体书写而不是以么人风格书写).
最新回复
(
0
)