首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
One puzzle of this somber economy is the existence of unfilled jobs in the midst of mass unemployment. You might think that with
One puzzle of this somber economy is the existence of unfilled jobs in the midst of mass unemployment. You might think that with
admin
2013-10-11
57
问题
One puzzle of this somber economy is the existence of unfilled jobs in the midst of mass unemployment. You might think that with almost 14 million Americans unemployed—and nearly half those for more than six months—that companies could fill almost any opening quickly. Not so. Somehow, there’s a mismatch between idle workers and open jobs. Economists call this " structural unemployment.
Let’s acknowledge two realities. First, though structural joblessness is important, the main cause of high unemployment remains the deep slump. In the recession, jobs dropped 20 percent in construction, 15 percent in manufacturing and 7 percent in retailing. Only a stronger economy can remedy this unemployment. Second, a big economy like ours always has some vacancies. People quit or get fired. Hiring procedures grind slowly. Some highly specialized jobs are inherently hard to fill: say, a transportation engineer fluent in both Chinese and English.
The job mismatch hobbles recovery and bodes ill. The harder it is for workers to find jobs, the longer they stay unemployed—and this, in turn, worsens their prospects. " Long-term unemployment sends a negative signal to employers: What’s wrong with this person?" says Holzer. Some jobs lost in the recession and the associated skills won’t return.
Theories abound as to what’s gone wrong. For skilled blue-collar jobs, high schools have de-emphasized vocational training, community colleges often aren’t well-connected to local job markets and union apprenticeship programs have withered, says Anthony Carnevale, director of Georgetown’s Center on Education and the Workforce. Another theory is that Americans are less willing to move to take jobs. The McKinsey study reports that, in the 1950s, one in five Americans moved every year; now it’s one in 10. "Work is more mobile than workers, " says Camden.
Companies traditionally provided much training, but that may also have changed. Loyalties have weakened. Companies are more willing to fire; workers are more willing to jump ship. Training may seem a poor investment because workers won’t stay long enough to earn a return. In the McKinsey survey, companies denied cutting training budgets. But Carnevale and others think the training has altered. Before, firms provided more basic training in business or technology skills; now, firms expect workers to come with these skills and focus training on firm-specific practices and systems.
So it’s a Catch-22: You can’t get hired unless you have experience; but you can’t get experience unless you’re hired. With technology changing rapidly, workers need to know more, even as their skills-support systems weaken. There is no instant cure for today’s job mismatch, but it might ease if America’s largest companies were a little bolder. Surely many of them—enjoying strong profits—could make a small gamble that, by providing more training for workers, they might actually do themselves and the country some good.
According to the passage, the prime reason for mass unemployment is
选项
A、idleness of workers.
B、economic recession.
C、industry structure.
D、great job mismatch.
答案
B
解析
细节题。第二段中简要分析了高失业率的主要原因,其中第二句指出尽管职业错构影响很大,但失业的主要原因还是经济不景气,故[B]为答案。文章没有提及工人的怠工和行业的结构问题,因此[A]和[C]在文中没有依据,应排除;文章比较明确地指出职业错构并不是失业率居高的主因,因此排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AKLK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Mobilephonenowadayscreatesanewwayoflife,butmeanwhileitbringsaboutembarrassingsituationsandmobilephoneetiquett
TheCrusadingCampusLeader:RuthSimmonsTherewasatimewhenbig-leagueuniversitypresidentsreallymattered.TheNewYo
TheUnitedStatesMakesUseofMusictoDevelopCulturalDiplomacyIn1956,whenthecoldwarwasatitspeak,Americadeplo
TheDiscoveryofAstronomersThediscoveryofplanetsarounddistantstarshasbecomelikespace-shuttlelaunches—newsworthy
CommentonDarwin’sBiographyofCopyofVerseBodyBiographiescanbewearisomecontrivances,oftentoolongandtoodetail
TheReboundBringsInvestingOpportunityHere’sthenot-so-badnews:Wearenearingabottom.Housingpricesarefalling,bu
Trafficaccidentisreported______theNo.1killerofpeopleoverthepastfewyearsinthislittletown.
Graduationspeechesareabitlikeweddingtoasts.Afewarememorable.Theresttendtotriggersuchthoughtsas,"WhydidIwe
Newspapersvarygreatlyintheir______tothegovernment.
Travishopestobe______fromhospitalnextmonth.
随机试题
利息水平的高低用利率表示。所谓利率,是指一定时期内获得的利润与本金之比。()
下列哪项不是缩宫素的作用
从系统的多种可能性方案中,选择最佳的决策方案,使系统处于最佳状态并取得最佳效果,这体现了在进行系统分析时应遵循【】
在决策步骤中,领导者识别问题的关键是比较
女性,45岁,患腰椎管狭窄症3年,经卧硬板床和骨盆牵引等保守治疗无效。现患者症状逐渐加重,行走100~200m即出现下肢疼痛,需休息或下蹲数分钟后才能缓解,被收入院准备接受手术治疗。该患者术后第一天可以进行的功能锻炼是
心律失常患者主症见心悸,善惊易恐,多梦易醒,口苦咽干。其证型是
女,30岁。面色苍白半年,2个月前诊断为系统性红斑狼疮。查体:贫血貌,皮肤巩膜轻度黄染,脾肋下2cm。血常规:Hb78g/L,WBC4.4×109/L,Plt72×109/L,Ret0.14,最可能出现结果异常的实验室检查是()
概念网络由节点和连线组成,其中节点表示
Whatisimpliedinthefirstsentence?Theauthorassertsthatinthefaceofexcessiveamountsofchild-careliterature,paren
A、Becauseherhusbandcriticizedheropinions.B、Becauseherhusbandiswrongsomuchofthetime.C、Becauseshedoesn’tbelieve
最新回复
(
0
)