首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
People born in autumn live longer than those born in spring and are less likely to fall chronically ill when they are older, acc
People born in autumn live longer than those born in spring and are less likely to fall chronically ill when they are older, acc
admin
2011-12-12
83
问题
People born in autumn live longer than those born in spring and are less likely to fall chronically ill when they are older, according to an Austrian scientist, Using census (人口普查) data for more than one million people in Austrian. Denmark and Australia, scientists at the Max Plank Institute for Demographic (人口统计的) Research found the month of birth was related to life expectancy over the age of 50. Seasonal differences in what mothers ate during pregnancy, and infections occurring at different times of the year could both have an impact on the health of a new - bom baby and could influence its life expectancy in old age. " A mother giving birth in spring spends the last stage of her pregnancy in winter, when she will eat fewer vitamins than in summer. " said one of the scientists. " When she stops breast - feeding and starts giving her baby normal food, it’s in the hot weeks of summer when babies are inclined to infections of the digestive system. " In Austria, adults born in autumn lived about seven months longer than those born in spring, and in Denmark adults with birthdays in autumn outlived those born in spring by about four months. In the southern hemisphere, the picture is similar. A-dults born in the Australian autumn lived about four months longer than those born in the Australian spring. The study focused on people born at the beginning of the 20th century, using death certificates and census data. Although nutrition at all times of the year has improved since then, the seasonal pattern persists.
People born in autumn live longer than those born in spring because________.
选项
A、a baby born in autumn is never subject to any infections
B、a baby born in spring receives no protection from infections
C、a mother giving birth in spring has less nutrition during her pregnancy
D、a mother giving birth in autumn eats more vitamins during the last stage of her pregnancy
答案
D
解析
这是一道考察细节的题型,题干要求:秋季出生的人比春季出生的人长寿的原因。文章引用了一位科学家的观点“A mother giving birth in spring spends the last stage of her-pregnancy in winter,when she will eat fewer vitamins than in summer”意思是:春季分娩的母亲在冬天度过孕期的最后阶段,她在这个时间段摄入的维生素比夏季摄入的少。而秋季分娩的孕妇恰好在夏季度过孕期的最后阶段。由此可知,维生素摄入量的大小不同对新生儿的健康及其平均寿命都有影响,故正确选项是D。而文章中没有涉及到选项A,“秋季出生的婴儿不会感染任何传染病”。选项B,“春季出生的婴儿对传染病没有抵抗力”和选项C,“春季分娩的母亲怀孕期间摄人较少营养”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/APna777K
本试题收录于:
艺术硕士(艺术基础)题库专业硕士分类
0
艺术硕士(艺术基础)
专业硕士
相关试题推荐
敏感性分析与盈亏平衡分析如何相互作用?
新古典自由贸易理论的主要代表人物是()。[暨南大学2011国际商务硕士]
1986年美国总统经济报告指出:总统拒绝对制鞋业实行进口保护的政策,是因为该行业的缩减代表了世界市场势力的调整。这种调整来自于长期的而非暂时的竞争压力。任何企图扭转这一进程的努力不仅会使美国的消费者付出昂贵的代价,同时也将阻碍我们进入债务沉重的第三世界市场
重读“管理聚焦”专栏中有关Vizio公司一文,回答下列问题:在平板电视行业中。谁是全球化的受益者?谁是受害者?
某家用电器商场为增值税一般纳税人。2012年1月份发生如下业务:(1)销售特种空调取得含税销售收入200000元,同时提供安装服务收取安装费25000元。(2)销售电视机100台,每台含税零售单价为2500元;每售出一台可取得厂家给予的返利收入3
Inpreviousgeneration,youngpeoplewereundertheirparents’control;nowtheteenagechildrenoftheWest’srichestgeneration
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodiesapartfromtheireyesmayhelpustounderstando
Thefactthatblindpeoplecan"see"thingsusingotherpartsoftheirbodiesapartfromtheireyesmayhelpustounderstando
AskmostpeoplehowtheydefinetheAmericanDreamandchancesarethey’llsay,"Success."Thedreamofindividualopportunity
随机试题
阅读下列案例,并回答问题。年轻的黄老师每次教完生字后,总是让学生回去把每个生字抄10遍,准备第二天听写,但学生的生字听写成绩总是不理想。黄老师想,肯定是抄写不够,又让学生每个生字抄20遍甚至30遍,但学生的听写成绩仍没有明显提高。黄老师逐渐意识到,学生学习
下列哪项属于子宫内膜的周期性变化
可确诊慢性淋巴细胞白血病的方法是
(抗高血压药物)A、缬沙坦B、吲达帕胺C、美托洛尔D、尼卡地平E、赖诺普利属于血管紧张素转换酶抑制剂的是
2014年下半年,实行标准工时制的甲公司在劳动用工方面发生下列事实:(1)9月5日已累计工作6年且本年度从未请假的杨某向公司提出年休假申请。(2)因工作需要,公司安排范某在国庆期间加班4天,其中占用法定休假日3天,占用周末休息日1天。范某日工资为200
在小学教学评价中,衡量学校办学水平的关键指标是()。
货币制度(浙江财经大学2012真题;东南大学2012真题;华南理工大学2011真题)
Ifyouweretoexaminethebirthcertificatesofeverysoccerplayerin2006’sWorldCuptournament,youwouldmostlikelyfind
Readfivestudents’talksabouttravelingaroundEuropeusinganInter-Railticket.Theticketallowspeopleundertheageoft
Thefactthattheworld’scitiesaregettingmoreandmorecrowdedisawell-documenteddemographicfact.CitiessuchasTokyo
最新回复
(
0
)