首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Global warming may or not be the great environmental crisis of the 21st century, but regardless of whether it is or isn’ t, we w
Global warming may or not be the great environmental crisis of the 21st century, but regardless of whether it is or isn’ t, we w
admin
2015-01-31
66
问题
Global warming may or not be the great environmental crisis of the 21st century, but regardless of whether it is or isn’ t, we won’ t do much about it. We will argue over it and may even, as a nation, make some fairly solemn-sounding commitments to avoid it. But the more dramatic and meaningful these commitments seem, the less likely they are to be observed.
Al Gore calls global warming an "inconvenient truth", as if merely recognizing it could put us on a path to a solution. But the real truth is that we don’ t know enough to believe global warming, and—without major technological breakthroughs—we can’t do much about it.
From 2003 to 2050, the world’s population is projected to grow from 6.4 billion to 9.1 billion, a 42% increase. If energy use per person and technology remain the same, total energy use and greenhouse gas emissions(mainly, CO
2
)will be 42% higher in 2050. But that’ s too low, because societies that grow richer use more energy. We need economic growth unless we condemn the world’s poor to their present poverty and freeze everyone else’ s living standards. With modest growth, energy use and greenhouse emissions more than double by 2050.
No government will adopt rigid restrictions on economic growth and personal freedom(limits on electricity usage, driving and travel)that might cut back global warming. Still, politicians want to show they’re "doing something." Consider the Kyoto Protocol(《京都议定书》). It allowed countries that joined to punish those that didn’ t. But it hasn ’t reduced CO
2
emissions(up about 25% since 1990), and many signatories didn’ t adopt tough enough policies to hit their 2008-2012 targets.
The practical conclusion is that if global warming is a potential disaster, the only solution is new technology. Only an aggressive research and development program might find ways of breaking our dependence on fossil fuels or dealing with it.
The trouble with the global warming debate is that it has become a moral problem when it’s really an engineering one. The inconvenient truth is that if we don’t solve the engineering problem, we’ re helpless.
What is the message the author intends to convey?
选项
A、Global warming is more of a moral issue than a practical one.
B、The ultimate solution to global warming lies in new technology.
C、The debate over global warming will lead to technological breakthroughs.
D、People have to give up certain material comforts to stop global warming.
答案
B
解析
主旨题。本题问作者想要传达的信息,即作者想表达的。根据文章最后一段“The trouble with the global warming debate is that it has become a moral problem when it’s really engineering one.The inconvenient truth is that if we don’t solve theengineering problem,we’re helpless”,可知作者认为全球变暖是个工程问题,而现实却把它变成了道德问题,但是如果我们不解决工程问题,我们就没救了。A与C意思相反,D项没有提及,B项是作者的观点,从“the only solution is new technology”可以看出。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AVq7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Thinktwicenexttimewhensomeoneasksyoufor"fiveminutesofyourtime"itcouldcostyoumorethanyouthink.ABritishpro
A、Becausetheywanttoworkformorepeople.B、Becausetheyneedtrainingoverseas.C、Becausethereisanursingshortageworldw
PresidentRichardNixonusedtosaythatthefirstcivilrightofeveryAmericanistherighttobefreeromdomesticviolence.
"Avoidtherush-hour"mustbethesloganoflargecitiestheworldover,whereveryoulookit’speople,people,people.Thetrai
Inanewarticle,fourLondondoctorswarnofaprofessionalwhoiscommittingmalpracticeandgettingawaywithit:thetoothf
AslongasAmericanslovetodrivefarandfast,electriccarsmayneverbetheperfectanswertothecountry’sgreentransporta
A、Itturnedouttobeinvain.B、Itwasheldbackbyhismother.C、Heearnedalotofmoneythroughit.D、Ithelpedthefamilyt
Thenewspapermustprovideforthereaderthefacts,pure,objectivefacts.Butinthesedaysofcomplexnewsitmustprovidemo
Priortothe20thcentury,manylanguageswithsmallnumbersofspeakerssurvivedforcenturies.Theincreasinglyinterconnected
Forcenturiesmandreamedofachievingverticalflight.LeonardodaVinciconceivedthefirstmechanicalapparatus(仪器),whichco
随机试题
合同是在双方所达成的协议的基础上制定的,而协议又是双方进行商务谈判的结果。
急性肺水肿肺梗塞
事故是指造成人员死亡、伤害、职业病、财产损失或其他损失的意外事件。()
砂石垫层中石子的最大粒径不得大于垫层厚度的()。
建筑生产中最基本的安全管理制度是( ),它是所有安全规章制度的核心。
以下关于内部转移价格的表述中,正确的有()。
古人从昼夜十二时辰的角度解说地支和肖兽的配属关系,又在十二时辰的启发下,发明了十二个生肖的排序。下列说法错误的是:
《刑法》第196条规定:“有下列情形之一,进行信用卡诈骗活动,数额较大的,处五年以下有期徒刑或者拘役,并处二万元以上二十万元以下罚金;数额巨大或者有其他严重情节的,处五年以上十年以下有期徒刑,并处五万元以上五十万元以下罚金;数额特别巨大或者有其他特别严重情
Man:Idon’tknowwhethertoaskJoeorCoratodrawtheposters.Woman:Whatdifferencedoesitmake?Theyarebothexcellenta
A、Openstoresinbusyareasofcities.B、Createspeciallanguage.C、Provideacomfortableenvironment.D、Sellavarietyofprodu
最新回复
(
0
)