首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
New research suggests that regularly playing an instrument changes the shape and power of the brain and may be used in therapy t
New research suggests that regularly playing an instrument changes the shape and power of the brain and may be used in therapy t
admin
2012-07-11
51
问题
New research suggests that regularly playing an instrument changes the shape and power of the brain and may be used in therapy to improve cognitive skills. It can even increase IQ by seven points in both children and adults, according to researchers.
Experts said there is growing evidence that musicians have structurally and functionally different brains compared with non-musicians—in particular, the areas of the brain used in processing and playing music. These parts of the brain that control motor skills,hearing,storing audio information and memory become larger and more active when a person learns how to play an instrument and can apparently improve day-to-day actions such as being alert,planning and emotional perception.
Lutz Jancke.a psychologist at the University of Zurich,said: "Learning to play a musical instrument has definite benefits and can increase IQ by seven points, in both children and adults. We found that even in people over the age of 65 after four or five months of playing an instrument for an hour a week there were strong changes in the brain. The parts of the brain that control hearing,memory,and the part that controls the hands among others, all become more active. Essentially the architecture of the brain changes. For children especially we found that learning to play the piano for instance teaches them to be more self-disciplined, more attentive and better at planning. All of these things are very important for academic performance, so can therefore make a child brighter. Of course music isn’t the only answer, but I do believe that it should be used in addition to other things. "
Mr. Jancke also said that music can also make it easier to learn foreign languages and become more perceptive in interpreting the emotions of others. He added: " When you play a musical instrument you have to learn about tone and about scores and your ability to store audio information becomes better. So not only does this make it easier to pick up other languages and have a better verbal memory in your own language, we have also seen that musicians are able to pick out exactly what others are feeling just on the tone of their voices. Empathy (移情作用), disappointment, that kind of thing. If music has such a strong influence on brain plasticity this raises the question of whether this effect can be used to enhance cognitive performance. Several studies indeed show that musical practice increases memory and language skills,and I suggest expanding this field. Hopefully,the current trend in the use of musicians as a model for brain plasticity will continue... and extend to the field of neuropsychological rehabilitation (复原)."
According to Mr. Jancke, music is helpful to learn foreign languages because______.
选项
A、the brains’ ability of storing audio-information is improved
B、music can make it easier to understand others’ emotions
C、music can improve the academic performance
D、people have learned the tone and scores while playing
答案
A
解析
事实细节题。本题考查学习乐器有助于学习外语的原因。定位句指出,音乐能使人们更容易学会外语,更能洞悉别人的情绪。在学习音乐的过程中,也要记住音调和乐谱,从而使人们存储声音信息的能力增强,有助于学习一门外语,故答案为A)。B)“音乐使得人们更容易理解别人的感情”这是学习音乐的另一个好处,与学习外语无关;C)“音乐能提高学业成绩”描述的是音乐给孩子带来的好处,而非有助于语言学习的原因;D)“在弹奏中学习音调与乐谱”并非有助于外语学习的直接原因。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AZE7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledOntheImportanceofEnvironmentalProtect
A、SheisdesigninganotherWebsite.B、Shecouldn’tdoBBS.C、Shehasnotime.D、Shehasn’tdoneanywebsitedesignbefore.B对话中女
Americansareahighly【B1】______people.Whatfactorscausethemtomove?Thedesireforeconomicbettermentis【B2】______themo
Formanypeople,electricityisavitalpartofeverydaylifeandisoftentakenforgranted.Butnoteveryonehas【B1】______to
Thehumanbraincontains10thousandmillioncellsandeachofthesemayhaveathousandconnec-tions.Suchenormousnumbersus
AsPresidentObamaandhiscriticspreparefortheclimacticbattleoverhealthcare,theyfaceaseemingparadox:MillionsofAm
______(许多传统工艺过时了)andshouldbereplacedbymodemscience.
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequickpaceofmodernlife,butmannersontheroadsar
A、Helosthismealtickets.B、Thecafeteriafoodwasawful.C、HemissedhisfavoriteTVprogram.D、HisTVwasbroken.A细节题。男士提到他
Thatexperiencesinfluencesubsequentbehaviourisevidenceofanobviousbutneverthelessremarkableactivitycalledrememberin
随机试题
当堂对勘,席所言皆不妄。(《席方平》)对勘:妄:
西药和中成药可以分别开具处方,也可以开具在同一张处方上。()
引起手足搐搦发作时总血钙浓度一般低于()。
水痘的传染期是
下列关于发生腹部损伤的描述,不正确的是
胡先生,50岁,主诉头痛、发热、乏力、全身酸痛、恶心。面色潮红、皮肤干燥、发烫,呼吸音粗糙,体温38.5℃。此病的主要资料内容是
齐某系一名刑满释放人员。某日撬门入室行窃,当其将微型彩电、录像机等放入提包准备离开时,房主刘某开门进屋,齐某见状扔下提包企图逃走,刘某拦在门口并喊:“抓贼”,齐某冲上前把刘某打昏在地,夺门而逃。齐某的行为构成什么罪?
有利于水泥稳定土基层裂缝的防治措施有()。
行政处罚决定书的送达人将行政处罚决定书送交当事人时,当事人不在场的,应当在()日内依照民事诉讼法的有关规定,将行政处罚决定书送达当事人。
Ozoneisaformofoxygen.Itisfoundintheairwebreatheandintheupperatmosphere.NeartheEarth,ozoneintheairisa
最新回复
(
0
)