首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Adam Smith was the founder of economics as a distinct field of study. He wrote only one book on the subject — The Wealth of Nati
Adam Smith was the founder of economics as a distinct field of study. He wrote only one book on the subject — The Wealth of Nati
admin
2012-02-27
64
问题
Adam Smith was the founder of economics as a distinct field of study. He wrote only one book on the subject — The Wealth of Nations, published in 1776. Smith was 53 years old at the time. His friend David Hume found the book such hard going that he doubted many people would read it. But Hume was wrong — people have been reading it for more than 200 years now.
The Wealth of Nations, in Smith’s view, was the result not of accumulating gold or silver, as many of that time believed, but of ordinary people working and trading in free markets. To Smith, the remarkable thing about the wealth produced by a market economy is that it does not result from any organized plan, rather, it is the unintended outcome of the actions of many people, each of whom is pursuing the incentives the market offers with his or her own interests in mind.
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest, every individual is continually exerting himself to find out the most advantageous employment for whatever capital he can command. By directing that industry in such a manner as its produce may be of the greatest value, he intends only his own gain, and he is in this, as in many other cases, led by an invisible hand to promote an end which was a part of his intention".
Much of the discipline of economics as it has developed over two centuries consists of elaboration of ideas found in Smith’s work. The idea of the "invisible hand" of market incentives that channels people’s efforts in directions that are beneficial to their neighbors remains one of the most durable of Smith’s contributions.
According to the passage, where can we expect our dinner?
选项
A、from the benevolence of the butcher, the brewer and the baker.
B、from ourselves.
C、from hotels.
D、from the people who regard their own interest.
答案
D
解析
本题是推理题。第三段中,It is not from the benevolence of the butcher,the brewer,or the baker…Smith认为:我们的晚餐不是来自于肉商、酿酒师或面包师的恩惠,故A选项错误,而是来自于这些商人们所关注的自身利益。所以D选项是正确答案。B、C选项文中都没有提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AeHO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Teenagersinthe1950s,whohadto______anincreasinglyatomizedfamilylifeanddomesticandinternationaltensions,scornedth
Whenhefirststartedinuniversity,hereallyfeltat______withhismajor—economics.
Mystudentsfoundthebook______,itprovidedthemwithanabundanceofinformationonthesubject.
Asthedirectorcan’tcometothereception,I’mrepresentingthecompany
Thediversityoftropicalplantsintheregionrepresentsaseemingly______sourceofrawmaterials,ofwhichonlyafewhavebe
Ispentthewholedayyesterdayrearrangingmybooks______theirsubjectsandfrequencyofuse.
Currentdatasuggestthat,although______statesbetweenfearandaggressionexist,fearandaggressionareasdistinctphysiolog
Thenotionthatinanimateobjectsaresubjecttotheirownexperiencemaysoundabsurd;anditis.However,thereasontodismis
随机试题
卵巢功能不全和闭经宜选用:
预防慢性阻塞性肺疾病(COPD)应首先强调
患者,男性,34岁,右下颌下区无痛性质软肿物发现3个月,表面皮肤正常,口内检查亦未见异常。行下颌下手术时见肿物呈囊性,术中囊壁破裂,流出黏稠而略带黄色蛋清样液体,遂将囊壁及下颌下腺一并摘除,但术后不久囊肿复发。该病最可能的诊断是
喜好网球和游泳的赵某从宏大公司购买某小区商品房一套,交房时发现购房时宏大公司售楼部所展示的该小区模型中的网球场和游泳池并不存在。经查.该小区设计中并无网球场和游泳池。“下列哪些选项是正确的?(2008年试卷三第54题)
根据企业所得税法的规定,下列固定资产可以计提折旧在税前扣除的是()。
关于疫苗,下列说法错误的是:
水果:苹果()
唐朝夫妻双方自愿离婚的,称为()
下列叙述中,正确的是()。
PrimeMinisterRecepTayyipErdoganexpressedTurkey’sgratitudetotheFrenchlegislatorswhoappealedforthecourt,sayingth
最新回复
(
0
)