首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The average person sees tens of thousands of images a day—images on television, in newspapers and magazines, and on the sides of
The average person sees tens of thousands of images a day—images on television, in newspapers and magazines, and on the sides of
admin
2014-06-20
68
问题
The average person sees tens of thousands of images a day—images on television, in newspapers and magazines, and on the sides of buses. Images also grace soda cans and T-shirts, and Internet search engines can instantly procure images for any word you type. On Flickr. com, a photo-sharing Web site, you can type in a word such as "love" and find photos of couples in embrace or parents hugging their children. Type in "terror" , and among the results is a photograph of the World Trade Center towers burning. "Remember when this was a shocking image?" asks the person who posted the picture.
The question is not merely rhetorical. It points to something important about images in our culture: they have become less magical and less shocking. Until the development of mass reproduction , images carried more power and evoked more fear.
Today, anyone with a digital camera and a PC can produce and alter an image. As a result, the power of the image has been diluted in one sense, but strengthened in another. It has been diluted by the ubiquity of images and the many populist technologies(like inexpensive cameras and picture-editing software)that give almost everyone the power to create, distort, and transmit images. But it has been strengthened by the gradual surrender of the printed word to pictures. Text ceded to image might be likened to an articulate person being rendered mute, forced to communicate via gesture and expression rather than language.
We love images and the democratizing power of technologies that give us the capability to make and manipulate images. What we are less eager to consider are the broader cultural effects of a society devoted to the image. Historians and anthropologists have explored the story of mankind’s movement from an oral-based culture to a written culture, and later to a printed one. But in the past several decades we have begun to move from a culture based on the printed word to one based largely on images.
In making images rather than texts our guide, are we opening up new vistas for understanding and expression, creating a new form of communication that is " better than print, " as some scholars have argued? Or are we merely making a peculiar and unwelcome return to forms of communication once ascendant in preliterate societies?
Two things in particular are at stake in our contemporary confrontation with an image-based culture. First, technology has considerably undermined our ability to trust what we see, yet we have not adequately grappled with the effects of this on our notions of truth. Second, if we are indeed moving from the era of the printed word to an era dominated by the image, what impact will this have on culture? Will we become too easily accustomed to verisimilar rather than true things, preferring appearance to reality and in the process rejecting the demands of discipline and patience that true things often require of us if we are to understand their meaning and describe it with precision?
From the text, it can be inferred that the author
选项
A、agrees that images offer a better form of communication than the print.
B、does not share the opinion that an image-based culture is less advanced.
C、shows deep concern about the impact of images on culture.
D、prefers the image era to that of the printed word.
答案
C
解析
推理题。题目问的是“从文中可推论出作者 ”。由文章倒数第二句话“Second,if we are indeed moving from theera of the printed word to an era dominated by the image,what im—pact will this have on culture?”可知:其次,如果我们确实是从印刷文字的时代,转变到了图像为主的时代,那么会给文化带来什么样的影响呢?从中可推断出作者对于图片对于文化的影响而感到担心,这与C项内容相符。故选C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AgXd777K
本试题收录于:
公共英语五级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语五级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
______huntanimalsbydrivingthemintofallingoffthecliffs?______worenothingbutapieceofclotharoundthewaist?
WhentheRomanarmycametoBritain,thefirstthingtheydidwastobuild______.
Answerquestionsbyreferringtothecommentson3differenttypesofmusicinthefollowingmagazinearticle.A=Country
Shingles,alsoherpeszoster,isadiseasecausedbyaviruswithabandofpainfulspotsontheskinespeciallyaroundthewais
WhatfoodisnotprovidedformostBritishchildrenatschool?
______resultsin"Acidrain"?______willnotbeconsideredasasupplementtoconventionalelectricityforseveraldecades?
ConfucianismhasitsgreatesteffectamongEuropeancountriesin______.Confucianismhasitsmostinfluentialpoweruponforeig
______islocatedinthecountryside?______offerscoursesinEnglishandsociology?
NoteveryPresidentisaleader,buteverytimeweelectaPresidentwehopeforone,especiallyintimesofdoubtandcrisis.I
随机试题
信息系统
某市一国有企业在改制时,拟转让其使用的一宗国有划拨土地。按该市规定,该宗土地应由市政府收购后重新进行公开出让。市国土资源局根据社会经济发展计划、产业政策、土地利用总体规划、土地利用年度计划、城市规划和土地市场状况,将该宗土地纳入了该年度土地出让计划,用途仍
根据《建设工程安全生产管理条例》(国务院令第393号),工程监理单位在实施监理过程中,发现存在安全事故隐患并且施工单位拒不整改或者不停止施工的,工程监理单位和()应当按照法律、法规和工程建设强制性标准实施监理,并对建设工程安全生产承担监理责任。
背景资料某水电站大坝为混凝土双曲拱坝,坝高240m,总库容58亿m3,装机容量6×55万kw,年发电量约172亿kW/h。固结灌浆施工于2004年12月开始施工,2009年3月全部完成。(1)地质情况和岩体质量分级。根据
小李从部队转业回到家乡,得到一笔转业费50000元。就这笔转业费而言小李应该缴纳个人所得税()。[2014年5月真题]
社会审计人员在执行审计业务时,必须通过其外在表现,使得一个理性且掌握充分信息的第三方,在权衡所有相关事实和情况后,认为审计项目组成员没有损害诚信原则、客观和公正原则或职业怀疑态度,这种独立称为()。
目前,我国证券清算、交割、交收业务主要遵循的原则包括()
普通服务业的劳动力净人流量比较大的原因在于,服务业的()。
下列投资项目评价指标中,不受建设期长短、投资回收时间先后及回收额有无影响的评价指标是()。
Completethetablebelow.WriteNOMORETHANTHREEWORDSAND/ORANUMBERforeachanswer.
最新回复
(
0
)