首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
To call someone bird-brained in English means you think that person is silly or stupid. But will this description soon disappear
To call someone bird-brained in English means you think that person is silly or stupid. But will this description soon disappear
admin
2020-03-30
45
问题
To call someone bird-brained in English means you think that person is silly or stupid. But will this description soon disappear from use in the light of recent research? It seems the English may have been unfair in associating bird’s brains with stupidity.
In an attempt to find out how different creatures see the world, psychologists at Brown University in the USA have been comparing the behaviour of birds and humans. One experiment has involved teaching pigeons to recognize letters of the English alphabet. The birds study in "classrooms", which are boxes equipped with a computer. After about four days of studying a particular letter, the pigeon has to pick out that letter from several displayed on the computer screen. Three male pigeons have learnt to distinguish all twenty-six letters of the alphabet in this way.
A computer record of the birds’ four-month study period has shown surprising similarities between the pigeons’ and human performance. Pigeons and people find the same letters easy, or hard, to tell apart. For example, 92 per cent of the time the pigeons could tell the letter D from the letter Z. But when faced with U and V(often confused by English children), the pigeons were right only 34 per cent of the time.
The results of the experiments so far have led psychologists to conclude that pigeons and humans observe things in similar ways. This suggests that there is something fundamental about the recognition process. If scientists could only discover just what this recognition process is, it could be very useful for computer designers. The disadvantage of a present computer is that it can only do what a human being has programmed it to do and the programmer must give the computer precise, logical instructions. Maybe in the future, though, computers will be able to think like human beings.
The writer suggests that the expression "bird-brained" might be out of use soon because it is______.
选项
A、silly
B、impolite
C、unnecessary
D、inappropriate
答案
D
解析
根据文中第一段的“To call someone birdbrained in English means you think that person is silly or stupid.But will this description soon disappear from use in the light of recent research?It seems the English may have been unfair in associating bird’s brains with stupidity.”可知:在英语中,如果称某人的大脑像鸟脑袋般,意思就是这个人没有头脑或非常愚蠢。不过最近的项研究显示,这个用于形容人的词语可能很快会不再使用。看来英国人将鸟的大脑与愚蠢联系在起或许是不公平的。据此可知,作者认为,“birdbrained”可能不再使用的原因是这个用词不恰当。D项正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/AhTO777K
0
考博英语
相关试题推荐
ManycountrieswillnotallowcigaretteadvertisingintheirnewspapersoronTVespeciallysincetheadvertisementsareusually
Pronouncingalanguageisaskill.Everynormalpersonisexpertintheskillofpronouncinghisownlanguage,butfewpeoplear
WearesorrytosaythatMaryisnottheverypersonwhocanbe______witheithermoneyorsecretinformation.
Forlaymenethnologyisprobablythemostinterestingofthebiologicalsciencesfortheveryreasonthatitconcernsanimalsin
【T1】TheSinglelongastockfigureinstories,songsandpersonalads,wastraditionallysomeoneatthemarginsofsociety;afi
Themagicianpickedoutseveralpersons______fromtheaudienceandaskedthemtohelphimwiththeperformance.
Asoneworkswithcolorinapracticalorexperimentalway,oneisimpressedbytwoapparentlyunrelatedfacts.Colorasseenis
Asoneworkswithcolorinapracticalorexperimentalway,oneisimpressedbytwoapparentlyunrelatedfacts.Colorasseenis
Thespontaneityofchildren’sartworkAsetsitBapartfromtheregulateduniformityofCmuchofwhatotherwiseDgoonintraditi
AJustaschildrentheworldoverBlikeChristmasrooming,CadultssolikeChristmaseveningwhenDpeaceandcalmreturntotheh
随机试题
肿瘤免疫监视中,主要的细胞免疫执行者是
A.递氢作用B.转氨作用C.转酮醇作用D.转酰基作用CoASH作为辅酶参与
短暂性脑缺血发作的特点是
在日本血吸虫生活史中下面哪项是错误的
患儿,男性,5岁。高热1天,腹泻6~7次,为黏液性脓血便,腹痛伴里急后重,反复惊厥,逐渐出现昏睡、神志不清。病前吃过未洗的黄瓜,诊断为细菌性痢疾。其临床类型属于
张大、张二和张三系兄弟,父母早亡。三人共同继承了父母在A县的房屋共五间,房屋的产权证明,法定继承公证书等由张三保管。由于三人均在B城市生活工作,没有在老家居住。5年后,张三由于生意失败,急需资金周转,便将老家五间房屋转卖给位于C城的生意伙伴崔某。不久,张二
重要工程的单桩承载力宜通过现场静载试验确定,在同一条件下试桩数量不宜少于总桩数的1%,并不少于3根。()
把心理学作为一门独立的学科,是德国的________创立的第一个________实验室。
材料1978年改革开放以来,我国国民经济保持持续快速健康发展,现代化建设事业稳步推进,综合国力和国际竞争力显著提高,人民生活总体上达到小康水平。从1978年到2007年,我国国内生产总值由3645亿元增长到24.95万亿元,年均实际增长9.8%
A、Thewomandoesmuchexercise.B、Themandoesmuchexercise.C、Thewomanalwaysgetsupveryearly.D、Themanliftsweightseve
最新回复
(
0
)