首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Made was a tall, handsome 22-year-old Balinese man who was in love with one girl but expected to marry another. His stepmother h
Made was a tall, handsome 22-year-old Balinese man who was in love with one girl but expected to marry another. His stepmother h
admin
2010-11-29
60
问题
Made was a tall, handsome 22-year-old Balinese man who was in love with one girl but expected to marry another. His stepmother had arranged everything — he would wed a distant relation and bring the two families closer together. Made had two choices. He could either marry the girl he did not love, or he could go against the wishes of his parents and be expelled from his village. Actually he had another choice, one which none of his family foresaw. One day his friends found him slumped in a coma on his bed after he had consumed two litres of a powerful insecticide.
For more than 60 years the tropical Indonesian island of Bali has been portrayed to the outside world as a heavenly paradise where a strong culture and sense of community protect its inhabitants from the rigors of the modern world. It is an image supported by many millions of dollars from the international hotel community which provides luxury accommodation and facilities for nearly a million foreign visitors now travelling annually to the holiday island.
Yet behind the marketing hype lies another story — one which exists in stark contrast to the sun, sand and sea "dream". The truth is that the lives of Bali’s 2.7 million local inhabitants are often marked by poverty, suffering and family strife. Ketut is a 22-year-old maid who works part-time for an expatriate resident in Ubud, in the centre of the island. Her husband works as a driver for a white-water rafting company which provides day trips to tourists. "Sometimes I have no money for my baby because my husband gambles all his wages." The husband’s father, unfamiliar with Western support systems, combats his son’s behaviour by calling in the dukun, a spiritual "healer" who makes offerings to the "bad" spirits at play in his mind.
You would expect to find this passage in______.
选项
A、a newspaper
B、an advertisement
C、a travel brochure
D、a book
答案
A
解析
推理题。从文章的总体结构和语气都可以看出这是一篇典型的报道。干扰项之一是广告,因为文中主要讲的是巴厘岛,但是通读全文即可看出,文章目的并非是宣传巴厘岛的旅游业,而是在反思天堂般美丽的风景之后,岛上居民的生存状态,所以B、C均不准确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ak1K777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
FewplacesaresoawashininformationtechnologyastheU.S.collegecampuses.AndthankstotheexplosivegrowthoftheInter
Accordingtothenews,whetherthebirdfluwillcauseagreatcasualtydependson______.
Contrarytopopularbelief,"fallingstars"arenotstarsatall,butaremeteors,solidbodiesthattravelthroughspace.
Contrarytopopularbelief,"fallingstars"arenotstarsatall,butaremeteors,solidbodiesthattravelthroughspace.
TheInternetbeganinthe1960sasasmallnetworkofacademicandgovernmentcomputersprimarilyinvolvedinresearchforthe
TheInternetbeganinthe1960sasasmallnetworkofacademicandgovernmentcomputersprimarilyinvolvedinresearchforthe
He______upwhenshealludedtohisfinancialdifficulties,
GuidelinesforGraduateStudentFinancialSupport1)TheDepartmentintendsthatfull-timegraduatestudentsingoodstandingha
Knowledgeacquisitionresearchsupportsthegenerationofknowledge-basedsystemsthroughthedevelopmentofprinciples,techniq
KofiAnnanisexpectedtomakeaspeech_______.
随机试题
Creativityisthekeytoabrightfuture.Hereishowschoolsandparentscanhelpchildrentodevelop【C1】________creativity.
关于促胰液素的作用,下列哪项是错误的?
关于行政领导的含义,可以从()方面把握全面。①领导是一种行为活动的过程,旨在实现某一管理目标;②领导是一种上下双方共同行为的过程;③领导是领导者对被领导者施加影响的过程;④领导活动是在特定的环境中进行的,它不能超越环境的制约
下列关于等式“收入-费用=利润”的说法中正确的有()。
材料:2015年8月8日,我国纬度最高的高速铁路——哈尔滨至齐齐哈尔高速铁路(哈齐高铁)正式开通运营,下图是齐哈高铁示意图。问题:列举齐哈高铁在施工建设中需要克服的主要困难。
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性。
奥苏伯尔根据学习进行的方式把学习分为接受学习与发现学习,又依据学习材料与学习者原有知识结构的关系把学习分为机械学习与意义学习,并认为学生的学习主要是()。
以下不属于中小学课堂教学评价应该遵循的原则的是()。
下列的英文缩写和中文名字的对照中,错误的是()。
(清华大学2007年试题)Seariseasaconsequenceofglobalwarmingwouldimmediatelythreatenthatlargefractionoftheglobeliving
最新回复
(
0
)