首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The twin English passions for gardening and long muddy walks may seem puzzling to foreigners, yet they are easily explained in t
The twin English passions for gardening and long muddy walks may seem puzzling to foreigners, yet they are easily explained in t
admin
2009-04-27
62
问题
The twin English passions for gardening and long muddy walks may seem puzzling to foreigners, yet they are easily explained in terms of a favourite economist’s concept: scarcity. Most other nations have lots of countryside. England doesn’t, and therefore its people prize the stuff. One consequence of the rural romance is a word which exists only in English and describes those with a particular sort of hostility to development: Nimbys, who don’t mind new housing so long as it is Not In My Back Yard. Another consequence is a problem for the government.
Compared with its neighbours’ economies, Britain’s has been doing very nicely in recent years. Only one big threat looms: the possibility of a bust in the overheated and volatile housing market, which could feed through to the rest of the economy and lead to recession, as happened in the early 1990s. The government reckons that one reason why house prices have been rising so fast, particularly in the south-east of England, is that, while real wages have been going up and foreigners pouring in, little new housing is being built.
Nimbyism helps explain the shortage of new housing in the south-east. People living in pretty villages don’t want new estates on their doorstep. After all, they spent their hard-earned cash on a view of rolling acres, not of spanking new red-tiled roofs. Nimbys’ hostility to development acquires legal force through the planning system, which has, in large part, been controlled by elected local authorities.
Although some big new developments—including the first new towns since the early 1970s—are getting the go-ahead, others are hard-fought. The government’s solution is to undermine local planning powers. The new Planning and Compulsory Purchase Act, which starts to come into force next month, shifts power from elected county councils to unelected regional bodies, and gives statutory force to the government’s estimates of the number of new houses needed in different bits of the country. That will make it harder for councils in overheated areas to turn down developers.
The government is right that the planning system is excessively biased against growth: existing property-owners, who control the system through local authorities, have little interest in sanctioning developments which may reduce the value of their houses. But the government was wrong to go about lowering the barriers to development by talking power away from local authorities, thus further centralizing Britain’s already far-too-centralised political system.
选项
A、real estate development.
B、gardening expansion.
C、hostility to scarcity.
D、economic recession.
答案
A
解析
本题是一道细节题,其答案信息来源是第一段尾句和第二段(尤其是第二段第二句)。第一段尾句实际是本题题干所出现的位置。第二段对第一段尾句进行了详细地阐述。第二段所谈内容均围绕(housing)住房,故本题的正确答案应该是A(房地产的发展)。本题题干中的"Downing Street No.10"替代原文中的英国政府(the government)。在解题时要注意题干词语和原文词语的替换,更要注意上下文之间的连接。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Ava4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Tea,thatmosttypicalofEnglishdrinks,isarelativelatecomertoBritishshores.Althoughthecustomofdrinkingteadatesb
RunningfortheofficeofthePresidentoftheUnitedStatesisexceptionallyarduousandshouldnotbeundertakenbythe【C1】___
RunningfortheofficeofthePresidentoftheUnitedStatesisexceptionallyarduousandshouldnotbeundertakenbythe【C1】___
RunningfortheofficeofthePresidentoftheUnitedStatesisexceptionallyarduousandshouldnotbeundertakenbythe【C1】___
RunningfortheofficeofthePresidentoftheUnitedStatesisexceptionallyarduousandshouldnotbeundertakenbythe【C1】___
RunningfortheofficeofthePresidentoftheUnitedStatesisexceptionallyarduousandshouldnotbeundertakenbythe【C1】___
RunningfortheofficeofthePresidentoftheUnitedStatesisexceptionallyarduousandshouldnotbeundertakenbythe【C1】___
RunningfortheofficeofthePresidentoftheUnitedStatesisexceptionallyarduousandshouldnotbeundertakenbythe【C1】___
RunningfortheofficeofthePresidentoftheUnitedStatesisexceptionallyarduousandshouldnotbeundertakenbythe【C1】___
RunningfortheofficeofthePresidentoftheUnitedStatesisexceptionallyarduousandshouldnotbeundertakenbythe【C1】___
随机试题
下列哪一选项成立自首?()(2015/2/11)
关于肺萎陷反射,下列各项中错误的是
激光焊接时后一个焊点应覆盖前一个焊点的
风寒外束,肺气壅遏,咳喘者。宜选用外感风寒,并见胸闷不舒者。宜选用
投资项目建筑工程费估算方法中,需要以较为详细的工程资料为基础的方法是()
利用水泥沥青等胶结材料,将松散的废物胶结包裹起来,减少有害物质从废物中向外迁移、扩散,使得废物对环境的污染减少。此做法属于固体废物处置的()。
从1921年中国共产党诞生到1949年新中国成立以前,中国存在着三种主要的政治力量,有三种建国方案摆在中国人民的面前。但是,从根本上说,可供中国选择的方案主要是
在顺序表(2,5,7,10,13,17,18,22,24,27,30)中,采用二分法查找法查找关键码值11,所需的关键码比较次数为()。
Thedoctororderedthatthewoundedsoldiers______tothehospitalwithoutanydelay.
Fewpeoplewouldeverthinkofbeginninganewjobwhentheyareold,butAnnadiditattheageof76.Shewas【T1】______inapo
最新回复
(
0
)