首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Travellers arriving at Heathrow airport this year have been met by the smell of freshly-cut grass, pumped from a discreet corner
Travellers arriving at Heathrow airport this year have been met by the smell of freshly-cut grass, pumped from a discreet corner
admin
2014-01-17
48
问题
Travellers arriving at Heathrow airport this year have been met by the smell of freshly-cut grass, pumped from a discreet corner via an "aroma box", a machine which blows warm, scented air into the environment. It can scent the area of an average high street shop with the smell of the chocolate, freshly-cut grass, or sea breezes, in fact any synthetic odours that can be made to smell like the real thing.
Heathrow’s move into "sensory" marketing is the latest in a long line of attempts by businesses to use sensory psychology -- the scientific study of the effects of the senses on our behaviour to help sell products. Marketing people call this "atmospherics" -- using sounds or smells to manipulate consumer behaviour. On Valentine’s Day two years ago the chain of chemist’s Superdog scented one of its London shops with chocolate. The smell of chocolate is supposed to have the effect of reducing concentration and making customers relax. "Chocolate is associated with love", said a marketing spokeswoman, "we thought it would get people in the mood for romance." She did not reveal, though, whether the smell actually made people spend more money.
However, research into customer satisfaction with certain scented products has clearly shown that smell does have a commercial effect, though of course it must be an appropriate smell. In a survey, customers considered a lemon-scented detergent more effective than another scented with coconut despite the fact that the detergent used in both was identical. On the other hand, a coconut-scented suntan lotion was rated more effective than a lemon-scented one. A research group from Washington University reported that the smell of mint or orange sprayed in a store resulted in customers rating the store as more modern and more pleasant for shopping than other stores without the smell. Customers also rated the goods on sale as better, and expressed a stronger intention to visit the store again in the future.
Music too has long been used in supermarkets for marketing purposes. Supermarkets are aware, for example, that slow music causes customers to stay longer in the shop (and hopefully buy more things). At Leicester University psychologists have found that a specific kind of music can influence consumer behaviour. In a supermarket French wine sold at the rate of 76% compared to 20% German wine when French accordion music was played. The same thing happened in reverse when German bierkeller music was played In one American study people even bought more expensive wines when classical music was played instead of country music.
Writers and poets have often described the powerful effects of smell on our emotions, and smell is often considered to be the sense most likely to evoke emotion- filled memories. Research suggests however that this is a myth and that a photograph or a voice is just as likely to evoke a memory as a smell. Perhaps the reason for this myth is because smells, as opposed to sights and sounds, are very difficult to give a name to. The fact that smell is invisible, and thus somehow more mysterious, may partly explain its reputation as our most emotional sense.
According to the passage, which of the following statements is NOT true?
选项
A、Smell is the most emotional of the senses.
B、Smell stimulates our memory more than the other senses.
C、Smell is considered to be mysterious, as it is untouchable.
D、Smell is the sense most difficult to identify.
答案
B
解析
本题询问细节,相关信息为文章的最后一段。虽然人们觉得气味最能引起充满感情的回亿,但“Research suggests...that a photograph or a voice is just as likely to evoke a memory as a smell”,所以B不准确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/BKFK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Inthemodemworld,itisimportanttobewell-informed.Successinmanyfieldsdependsongettingthelatestinformation.Toke
Sick______shewas,shehastopreparefoodforthewholefamily.
Mrs.Sommersonedayfoundherselftheunexpectedpossessoroffifteendollars.Itseemedtoheraverylargeamountofmoney,a
Toacquireeducationisprincipalwayofgainingstatusinaculturethatgenerallystressesachievement,skillfulness,andupwa
ItmightseemalongtimeoffyetbutwearesteadilymovingtowardsaCommunityDrivingLicensewhichwillbevalidinallmemb
ItmightseemalongtimeoffyetbutwearesteadilymovingtowardsaCommunityDrivingLicensewhichwillbevalidinallmemb
Economy,oneoftheprinciplesofsuccessinthedetailsofhousekeeping,consistsnotalone(1)______makingadvantageoususeof
VisitorstoBritainmayfindthebestplacetosamplelocalcultureisinatraditionalpub.Butthesefriendlyhostelriescanb
VisitorstoBritainmayfindthebestplacetosamplelocalcultureisinatraditionalpub.Butthesefriendlyhostelriescanb
IarrivedattheairportsolatethatI______missedtheplane.
随机试题
渠道成员改进策略:
A.肺动脉瓣区第2心音减弱B.肺动脉瓣区第2心音亢进及固定分裂C.肺动脉瓣区第2心音逆分裂D.分流量大时,可相对性二尖瓣狭窄,而于心尖区闻及较短的舒张期杂音E.股动脉枪击音
()对建设工程安全生产、文明施工费用的使用负总责。
甲公司为增值税一般纳税人,适用的增值税税率为13%。2020年4月甲公司发生以下经济业务: (1)1日,甲公司与丙公司签订合同,委托丙公司销售w商品200件,w商品已经发出,每件成本为60元。合同约定丙公司应按每件100元对外销售,甲公司按不含增值税的销
下列旅游名城与风味小吃,对应正确的是()。
孩子们大多不曾经历父辈成功前的艰苦打拼,倘若只展示“成功效应”,恐怕孩子就会误以为,享受“最好”是天经地义、拥有“机会”是___________,有个“好爹”就万事不愁、遇到批评就斥“代沟”“过时”。没有要不到的东西、没有摆不平的事情,势必会把父亲大名当成
重叠效应是指在一前一后的记忆活动中识记的东西是相类似的,对于保存来说是不利的。这是因为重复出现内容相同的东西时,相同性质的东西由于互相抑制,互相干涉而发生了遗忘的结果。重叠效应一出现,记忆也就失败了。根据上述定义,下列体现重叠效应的是()。
已知x1,x2是方程4x2-(3m-5)x-6m2=0的两个实根,且,则m的值为
LastSeptember,theU.S.governmentannouncedthatitsbirthratefellto"anotherrecordlow".Morallyspeaking,there’snothin
Helooksrobust,buthealwayspasses_____atthesightofblood.
最新回复
(
0
)