首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The work on atmospheric chlorofluorocarbons (氯氟化碳) led eventually to a global CFC ban that saved us from ozone-layer reduction.
The work on atmospheric chlorofluorocarbons (氯氟化碳) led eventually to a global CFC ban that saved us from ozone-layer reduction.
admin
2012-05-17
36
问题
The work on atmospheric chlorofluorocarbons (氯氟化碳) led eventually to a global CFC ban that saved us from ozone-layer reduction. Do we have time to do a similar thing with carbon emissions to save ourselves from climate change?
Not a hope at all. Most of the "green" stuff is very close to a big trick. Carbon trading, with its huge government grants, is just what finance and industry wanted. It’s not going to do a thing about climate change, but it’ll make a lot of money for a lot of people and postpone the moment of reckoning.
I am not against renewable energy, but to spoil all the decent countryside in the UK with wind farms is driving me mad. It’s absolutely unnecessary, and it takes 2,500 square kilometers to produce a gigawatt (十亿瓦特) — that’s an awful lot of countryside.
Work to sequester (隔离) CO2 (carbon dioxide) is also a waste of time. It’s a crazy idea — and dangerous. It would take so long and use so much energy that it will not be done.
And, nuclear power is a way for the UK to solve its energy problems, but it is not a global cure for climate change. It is too late for emissions reduction measures.
Yet we are not doomed. There is one way we could save ourselves and that is through the massive burial of charcoal (木炭). It would mean farmers turning all their agricultural waste — which contains carbon that the plants have spent the summer sequestering — into charcoal, and burying it in the soil. Then you can start shifting vast quantities of carbon out of the system and pull the CO2 down quite fast.
What we can do is getting farmers to burn their crop waste at very low oxygen levels to turn it into charcoal, which the farmer then ploughs into the field. A little CO2 is released but the bulk of it gets converted to carbon. You get a few per cent of bio-fuel as an additional product of the burning process, which the farmer can sell. This scheme would need no subsidy (补贴): the farmer would make a profit. This is the one thing we can do that will make a difference.
What’s the author’s opinion on nuclear power?
选项
A、It’s one of the emission reduction measures that should be advocated.
B、It’s only applicable to Britain but not the whole world in emission reduction.
C、It’s of no help to the current global climate as a slow way to pull CO2 down.
D、It’s a good way to solve both the energy and pollution problems in the world.
答案
C
解析
根据题干中的nuclear power将本题出处定位到第五段。该段提到作者对核能的看法:对于英国而言,核能是解决能源问题的一个办法, 但它不能改善全球性的气候变化。实施削减排放量的措施为时已晚。由此可知,作者认为把核能作为消减二氧化碳排放量的方法对改善全球性的气候变化起不到作用,故答案为[C]。[A]与It is too late for emissions reduction measures矛盾;核能能够帮英国解决energy problems,不是emission reduction,故排除[B];[D]与作者提到的not a global cure for climate change矛盾,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/BVf7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Itwillcomeasnosurprisethattheearthisgoingtobeamuchmorecrowdedplaceinthenextcentury.Fromaglobalpopulatio
Astheeconomicroleofmultinational,globalcorporationsexpands,theinternationaleconomicenvironmentwillbeshapedincrea
Astheeconomicroleofmultinational,globalcorporationsexpands,theinternationaleconomicenvironmentwillbeshapedincrea
Atmosphericpressurecansupportacolumnofwaterupto10metershigh.Butplantscanmovewatermuchhigher.thesequoiatree
Atmosphericpressurecansupportacolumnofwaterupto10metershigh.Butplantscanmovewatermuchhigher.thesequoiatree
Globalreservesoffreshwateradduptomorethan37millioncubickilometers,enoughtofilltheMediterranean10timesover.
Globalreservesoffreshwateradduptomorethan37millioncubickilometers,enoughtofilltheMediterranean10timesover.
随机试题
万能分度头的侧轴通过交错轴斜齿轮传动与分度盘相联系。()
关于胎头侧脑室的描述,不正确的是
根据《维也纳条约法公约》,以下关于条约保留的说法中正确的是哪些?()
关键部位或技术难度大、施工复杂的分项工程施工前,承包单位的技术交底书(作业指导书)要报( )审查。
关于合同的变更,下列说法正确的有()。
中国于()年正式加入《世界文化和自然遗产保护公约》。
长江中游城市群省会城市第四届会商会于2016年3月1日召开就2016年重点开展的合作事项形成《南昌行动》。()将共同打通长江中游城市群水、陆、空交通大通道。
调查显示,在经济较为依赖农业的中亚和南亚部分地区,水资源供应正面临严峻挑战。气候记录表明这些地区的干旱可能持续数年。气候变化可能会进一步加剧这些地区的水资源短缺。而一项研究显示,亚洲高山冰川夏季融水约36立方千米,足以满足2.21亿人的基本需求。有人据此得
HowmanydaysinoneweekdocsthemanhaveEnglishclasses?
Wemust______thattheexperimentiscontrolledasrigidlyaspossible.
最新回复
(
0
)