首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Theodoric Voler had been brought up, from infancy to the confines of middle age, by a fond mother whose chief solicitude had bee
Theodoric Voler had been brought up, from infancy to the confines of middle age, by a fond mother whose chief solicitude had bee
admin
2010-07-19
47
问题
Theodoric Voler had been brought up, from infancy to the confines of middle age, by a fond mother whose chief solicitude had been to keep him screened from what she called the coarser realities of life. When she died she left Theodoric alone in a world that was as real as ever, and a good deal coarser than he considered it had any need to be. To a man of his temperament and upbringing even a simple railway journey was crammed with petty annoyances and minor discords, and as he settled himself down in a secondclass compartment one September morning he was conscious of ruffled feelings and general mental discomposure.
He had been staying at a country vicarage, the inmates of which had been certainly neither brutal nor bacchanalian, but their supervision of the domestic establishment had been of that lax order which invites disaster. The pony carriage that was to take him to the station had never been properly ordered, and when the moment for his departure drew near, the handyman who should have produced the required article was nowhere to be found. In this emergency Theodoric, to his mute but very intense disgust, found himself obliged to collaborate with the vicar’s daughter in the task of harnessing the pony, which necessitated groping about in an ill-lighted outbuilding called a stable, and smelling very like one--except in patches where it smelled of mice.
As the train glided out of the station Theodoric’s nervous imagination accused himself of exhaling a weak odour of stable yard, and possibly of displaying a mouldy straw or two on his unusually well-brushed garments. Fortunately the only other occupation of the compartment, a lady of about the same age as himself, seemed inclined for slumber rather than scrutiny; the train was not due to stop till the terminus was reached, in about an hour’s time, and the carriage was of the old-fashioned sort that held no communication with a corridor, therefore no further travelling companions were likely to intrude on Theodoric’s semiprivacy. And yet the train had scarcely attained its normal speed before he became reluctantly but vividly aware that he was not alone with the slumbering lady; he was not even alone in his own clothes.
A warm, creeping movement over his flesh betrayed the unwelcome and highly resented presence, unseen but poignant, of a strayed mouse, that had evidently dashed into its present retreat during the episode of the pony harnessing. Furtive stamps and shakes and wildly directed pinches failed to dislodge the intruder, whose motto, indeed, seemed to be Excelsior; and the lawful occupant of the clothes lay back against the cushions and endeavoured rapidly to evolve some means for putting an end to the dual ownership. Theodoric was goaded into the most audacious undertaking of his life. Crimsoning to the hue of a beetroot and keeping an agonised watch on his slumbering fellow traveller, he swiftly and noiselessly secured the ends of his railway rug to the racks on either side of the carriage, so that a substantial curtain hung athwart the compartment. In the narrow dressing room that he had thus improvised he proceeded with violent haste to extricate himself partially and the mouse entirely from the surrounding casings of tweed and half-wool.
As the unravelled mouse gave a wild leap to the floor, the rug, slipping its fastening at either end, also came down with a heart-curdling flop, and almost simultaneously the awakened sleeper opened her eyes. With a movement almost quicker than the mouse’s, Theodoric pounced on the rug and hauled its ample folds chin-high over his dismantled person as he collapsed into the farther corner of the carriage. The blood raced and beat in the veins of his neck and forehead, while he waited dumbly for the communication cord to be pulled. The lady, however, contented herself with a silent stare at her strangely muffled companion. How much had she seen, Theodoric queried to himself; and in any case what on earth must she think of his present posture?
Which of the following does NOT describe Theodoric’s feeling when he was on the train?
选项
A、Uneasy.
B、Fretful.
C、Irritated.
D、Slack.
答案
D
解析
细节题。由题干中的on the train定位至首段相关联的railway journey部分。末句提到他的感受: petty annoyances,ruffled feelings and general mental discomposure,[B]、[C]和[A]是对该部分的同义替换。只有[D]“懒散的”未提及,故为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/BklO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
1WHYSHOULDanyonebuythelatestvolumeintheever-expandingDictionaryofNationalBiography?Idonotmeanthatitis
TheauthorthinksthatDanesadopta______attitudetowardstheircountry.Theauthor’sreactiontothestatementbytheMinis
WhichofthefollowingstatementsisINCORRECTaboutDavid’spersonalbackground?
WhichofthefollowingstatementsisINCORRECTaboutDavid’spersonalbackground?
WHAT’SONCONCERTSNewconcerthall:ThemovietheatreoftheNationalLibraryofChinahasbeenturnedintoaconcerthall
1 Howiscommunicationactuallyachieved?Itdepends,ofcourse,eitheronacommonlanguageoronknownconventions,oratlea
Thetheoryofuniversalgrammarwasproposedby______.
TheWorldHealthOrganizationsaysitsten-yearcampaigntoremoveleprosyasaworldhealthproblemhasbeensuccessful.Doctor
得病以前,我受父母宠爱,在家中横行霸道,一旦隔离,拘禁在花园山坡上一幢小房子里,我顿感打人冷宫,十分郁郁不得志。一个春天的傍晚,园中百花怒放,父母在园中设宴,一时宾客云集,笑语四溢。我在山坡的小屋里,悄悄掀起窗帘,窥见园中大干世界,一片繁华,自己的哥姐、堂
PresidentBushhasproposedaddingoptionalpersonalaccountsasoneofthecentralelementsofamajorSocialSecurityreformp
随机试题
一个袋内有100个球,其中有红球28个、绿球20个、黄球12个、蓝球20个、白球10个、黑球10个。现在从袋中任意摸球出来,如果要使摸出的球中,至少有15个球的颜色相同,问至少要摸出几个球才能保证满足上述要求。
A、心得安B、利血平C、安定D、甲状腺片E、复方碘溶液抗甲状腺药物治疗后,甲亢症状缓解,甲状腺继续增大时可加用()
A.盐皮质激素B.性激素C.糖皮质激素D.去甲肾上腺素E.生长素肾上腺皮质网状带分泌
可经输血感染的寄生虫为
根据下面材料回答问题。2011年1-9月,全国造船完工5101万载重吨,同比增长18.3%,9月当月完工786万载重吨,环比增长67.2%;新承接船舶订单规模2902万载重吨,同比下降42.8%;手持船舶订单规模16886万载重吨,同比下降13.8%,比
个人在一生中社会地位的变动情况是指()。
2013年11月我国货物周转总量中,水运周转量占比在以下哪个范围之内?()
Travellingcanbeawonderfuladventure.Travellingbyairplane,however,canbeverytiring.Thefollowing【K1】______(be)some
Bornin1842inNewYorkCity,WilliamJamesshowedlittle______ofacademicbrillianceduringhisschoolyears.
A、Anengineer.B、Aprofessor.C、Amanager.D、Asecretary.C事实细节题。本题询问男士现在做什么工作。由这位男士的回答可知他现在是一家技术公司的项目经理,故选项C为正确答案。
最新回复
(
0
)