首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Mountain Climbing Mountain climbing, or ascending mountains, is popular worldwide, wherever hills rise high enough to provid
Mountain Climbing Mountain climbing, or ascending mountains, is popular worldwide, wherever hills rise high enough to provid
admin
2013-04-25
53
问题
Mountain Climbing
Mountain climbing, or ascending mountains, is popular worldwide, wherever hills rise high enough to provide a challenge. The activity’s rewards include the physical exercise it provides, the satisfaction of overcoming difficulties by working with others, the
thrill
of reaching a summit, and the unobstructed views from a mountaintop. Exploration and research are other reasons that people climb mountains. Since ancient times, people have viewed mountain peaks as towering objects of myth, spiritual inspiration, and romantic beauty. Early peoples made ascents only to hunt game, to rescue lost or strayed animals, or to gain a military advantage over an enemy. Eventually, the unknown and inaccessible peaks ceased to be feared and avoided, and the conquest of the major mountain peaks and ranges of the world began. Mountaineering as a sport was born on August 8,1786. Since that ascent, mountain climbing has evolved into three related sports: alpine climbing, ice climbing, and rock climbing. These sports require the same fundamental techniques. The style of alpinism or alpine climbing
encompasses
much of the basic climbing techniques, equipment, and safety precautions that form the basis for ice climbing and rock climbing. Alpine climbing began in the European Alps in the late 18th century and is now practiced in all mountain ranges of the world. Alpine climbing involves the continuous ascent of a mountain peak over a period of one to several days by a team of at least two alpinists. Teams may consist of as many as four climbers. The climbers carry all the equipment they need—a camping stove and fuel, sleeping bags, sleeping mats, a tent or bivouac sack, first aid gear, a water bottle, and food. Each night the climbers spend the night on a mountain ledge before continuing upward. Ice climbing grew out of traditional mountaineering, and ice climbers use the basic equipment, techniques, and safety precautions that alpinists do, with certain specialized changes to account for the added difficulties of ascending vertical sheets of ice. For example, Eckenstein’s ten-point crampons enabled mountaineers to ascend more difficult and steeper climbs over icy routes.
(A) [■]Ice climbers later created more radically drooped ice axe picks and ergonomically designed ice axe shafts, allowing them to venture onto continuously vertical, and even overhanging, frozen waterfalls. In the early 20th century, French and German mountaineers sought out new challenges by training on cliffs and boulders near their homes.
(B) [■]The earliest documented rock climb done for sport was the 35-m high Nape’s Needle in the Lake District of England.
(C) [■]Climbing areas may be relatively small crags of rock, large canyon sidewalls, or immense mountain faces.
(D) [■]Granite, limestone, sandstone, metamorphosed schist, and gneiss are the five most popular rock types for climbing.
In recent years, well-publicized successes and tragedies in mountaineering activities and improvements in climbing equipment have given rise to an increased number of mountain climbers worldwide.
The sport’s popularity has led some countries to require mountaineers to purchase climbing permits. Himalayan expeditions must also pay an environmental bond to guarantee that they will remove all of their waste at the conclusion of their trip. Environmental protection efforts are
underway
at many rock climbing areas to ease ecological strains on popular areas. Local climbers participate in an annual cleanup day to maintain approach trails, wash gymnastic chalk off the rock, and pick up litter. The Access Fund is the national organization that helps climbers gain access to climbing areas and also assists with environmental problems associated with cliffs in the United States. Beginning in the 1980s indoor rock-climbing gyms have played a key role in introducing large numbers of people to climbing by featuring short climbs in a controlled setting. However, making the transition to climbing outside is not always easy. New skills and judgment calls are required outdoors, because real cliffs are subject to bad weather and other hazards such as loose rock and falling stones. In the late 20th century, climbing competitions became popular with rock climbers and ice climbers of all ages and skill levels. Regular competition climbing is judged on how high the climber can ascend within a specified period of time. Speed climbing competitions pit climbers against a clock to see how fast they can scale a wall. Local climbing gyms and clubs sponsor competitions, as do national organizations such as the American Sport Climbing Federation.
According to Paragraph 8, which of the following is NOT true of climbing competitions in the late 20th century?
选项
A、There are various standards to judge climbing competitions.
B、Climbing competitions are attractive to various kinds of climbers.
C、Only very skilled climbers can participate in climbing competitions
D、Climbing competitions have won the support of many associations.
答案
C
解析
本题为正误判断题,考查考生是否能够根据文章中阐明的信息,判断什么是正确的信息,什么是错误的信息或文章中没有提到的信息。题目问:根据第八段,下列关于20世纪末登山竞赛的描述哪一项是不正确的?文章的最后一段提到“In the late 20th century,climbing competitions became popular with rock climbers and ice climbers of all ages and skill levels(20世纪末,登山竞赛吸引了各个年龄和技术水平的攀岩者和攀冰者)”。因此,选项B(登山竞赛吸引了各种登山者)是正确的。选项A(评判登山竞赛有各种标准,即有的看速度,有的看高度)和选项D(有各种俱乐部资助比赛)也都是正确的。只有选项C(只有技术很高超的登山者才能参加比赛)是错误的,所以正确答案为选项C。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/BzfO777K
0
托福(TOEFL)
相关试题推荐
CompletethenotesbelowbywritingNOMORETHANTHREEWORDSinthespacesprovided.TheGovernmentplanstogive【T14】$______to
CompletethenotesbelowbywritingNOMORETHANTHREEWORDSinthespacesprovided.TheGovernmentplanstogive【T14】$______to
CompletethenotesbelowbywritingNOMORETHANTHREEWORDSinthespacesprovided.TheGovernmentplanstogive【T14】$______to
STUDENTBANKINGNote:Maynotbeallowedallfacilitiesgiventoresidentstudents.FundingMustprovide【T14】______.Icans
STUDENTBANKINGNote:Maynotbeallowedallfacilitiesgiventoresidentstudents.FundingMustprovide【T14】______.Icans
STUDENTBANKINGNote:Maynotbeallowedallfacilitiesgiventoresidentstudents.FundingMustprovide【T14】______.Icans
STUDENTBANKINGNote:Maynotbeallowedallfacilitiesgiventoresidentstudents.FundingMustprovide【T14】______.Icans
CompletethediagrambywritingNOMORETHANTHREEWORDSinthebaresprovided.
CompletethediagrambywritingNOMORETHANTHREEWORDSinthebaresprovided.
随机试题
患儿男,6岁。因发热6天,皮疹1天就诊,病后伴咽痛、纳差、乏力。院外应用多种抗生素治疗效果不佳。查体:T39.7℃,P128次/分,呼吸25次/分,BP108/75mmHg,精神差,咽峡部红肿,扁桃体充血肿大,双侧颌下和颈部可触及数个花生米大小淋巴结
应急照明控制器在消防控制室地面上设置时,设备面板后的维修距离不宜小于()m。
对于少数股东增加在子公司中的权益性投资,应在以下项目中反映的是【】
慢性牙髓炎依临床表现可分哪几型
张某因不服县公安局的处罚决定向人民法院提起诉讼,在诉讼过程中,县公安局撤销了处罚决定,张某遂向法院申请撤诉,法院作出准予撤诉的裁定。法院准许撤诉后,张某叉对自己的撤诉决定后悔,对此,他应当选择何种救济途径?()
甲公司、乙公司、王某、张某共同出资设立A有限合伙企业,甲公司、王某为有限合伙人,乙公司、张某为普通合伙人。2015年王某发生车祸身亡,小王是其唯一继承人。下列各项中,正确的有()。
某企业对投资性房地产采用公允价值模式进行后续计量。2015年7月1日购入一幢建筑物,并于当日对外出租。该建筑物的实际取得成本为5100万元,用银行存款付讫,预计使用年限为20年,预计净残值为100万元。2015年12月31日,该投资性房地产的公允价值为50
中国科学新闻学会新媒体工作室的报告认为,新技术的出现,使受众接收和接受信息的方式不断发生变化。比如报纸曾是信息传播的主要载体,但它需要到特定地方购买;广播出现后,人们足不出户就能收听新闻,于是广播又开始大行其道,直到电视的出现;电视可以让人同时接收视听信息
抗日民族统一战线和革命统—战线的比较。
•Readthistexttakenfromanarticleabouthowtheaccountantsinfluencethedecisions.•Choosethebestsentencetofille
最新回复
(
0
)